03 Temmuz 2024

MUSTAFA SEZGİN MÜDÜR OLDU

  • PDF
Fatsa Huzurevi müdürlüğüne Mustafa Sezgin atandı.
Mart ayında hizmet vermeye başlayan kurum şu anda izolasyon hizmeti veriyor.
Gazetemizi ziyaret eden Mustafa Sezgin; “Fatsa Huzur evi Yaşlı ve Rehabilitasyon merkezi pandemi dolayısıyla kuruluşumuzda kendi hastalarımızı şuanda kabul edemiyoruz.  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri il müdürlüğünün engelli ve yaşlı kısmında izolasyon birimiyiz. Özel bakım merkezleri ve Ordu huzur evinde kalan yaşlılarımız ailesi yanına gittiğinde, izne ayrıldıklarında veya hastaneye gittiklerinde oradan çıktıktan sonra 14 gün izolasyonda kalması gerekiyor. Biz şuanda yaşlılarımızın ve engellilerimizin bu izolasyon sürecini tamamlıyoruz. 14 gün izolasyon süreçlerini tamamladıktan sonra kurumlarına test yapılmak kaydıyla geri gönderiyoruz. Şuan Fatsa Huzur evi izolasyon birimi olarak kullanılıyor, daha doğrusu onları 14 gün misafir ediyoruz. Normal sürece döndüğümüzde, pandemi süreci bittiğinde yaşlılarımızı alacağız. Bölgemizde huzur evine girmek için müracaat da bulunanlar var. Bu yaşlılarımızı süreç bittiğinde normal yaşlılarımız olarak alacağız ve normal faaliyetimize döneceğiz. Personelimiz dışında içeriye girmek yasak. Salgın sürecinden dolayı 1 ekim dünya yaşlılar gününde program yapamıyoruz.” Dedi.
Mustafa Sezgin açıklamasında 34 personel, iki vardiya olarak hizmet verildiğini belirterek yaşlılar günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.
“Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, şüphesiz bizim en değerli varlıklarımızdır.
Ömürlerinin büyük kısmını, topluma ve ülkemize hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, hayatlarının sonuna kadar insan onuruna yaraşır bir şekilde, bakım talep etme hakları vardır. Bu nedenle Ülkemizde yaşlı hizmetlerini yürüten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Türk Milletinin geleneğinde en saygın yeri olan yaşlılarımıza değişen toplum yapısı içinde ve bilimin ışığında en iyi hizmeti verebilmek için, kişi ve kuruluşların katkılarıyla devletimizin organizasyonunda çeşitli çalışmalar en güzel bir biçimde yapmaktadır.
Toplum olarak da şayet geleceğe daha umutlu bakmak istiyorsak çocuklarımıza, gençlerimize büyüklerimize göstermemiz gereken sevgi ve saygıyı çok iyi anlatıp, aradaki köprüyü daha da sağlamlaştırmak zorundayız.
Bunun için de insan yaşamının en kıymetli dönemi olan yaşlılık döneminde bulunan insanlarımızın hatırdan hiç çıkarılmadan, sadece bayramlarda el öpmenin dışında layık oldukları ilgi ve saygı ile karşılandıkları bir ortamı sağlamak, bizlerin asli görevleri arasında yer almaktadır.
Ne mutlu ki bizler, millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, aksine, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğin mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.
"Yaşlılarımıza olan bağlılık duygularımızın belirli gün ve tarihler ile sınırlı olmadığını belirterek yılın her günü her saati elleri öpülesi yaşlılarımız ile birlikte olduğumuzun unutulmamasını yüce yaratıcıdan temenni ediyorum.
Fatsa Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ve değerli yaşlılarımıza şefkatlerini ve sevgilerini esirgemeyen fedakar personellerim adına 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle, tüm değerli büyüklerimize en kalbi duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı, uzun ve sağlıklı ömürler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde