03 Temmuz 2024

CHP’li Mustafa Adıgüzel: FINDIK ÜRETİCİSİNE KARŞI GÖREVİMİ YAPTIM

  • PDF
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, fındık fiyatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Serbest piyasada 25 liraya kadar ulaşan fındık fiyatını daha önceden kendilerinin telaffuz ettiğini belirten Adıgüzel, “Biz fındıkta rekoltenin çok yüksek olmayacağını, salgın nedeniyle özellikle sanayicinin elinde fındık kalmadığını, bu yıl fındığa talebin fazla olacağını mart ayında daha fındık dallarından kar kalkmadan ifade etmiştik. Geçtiğimiz sezon fındık fiyatı 26 liraya ulaştığı hesabıyla önümüzdeki yılın 30 liraya gelebileceğini, hatta bu fiyatı geçebileceğini belirterek, biz fındık fiyatına 25 lira olarak bant koyduk. Fındık fiyatını 25 lira olarak ilk telaffuz eden ben ve sayın genel başkanımız olmuştur. Bu fiyat fındık fiyatının belirleyicisi oldu. Fındıkta taban fiyat açıklanırken Erdoğan, 22.5 lira fiyat verdi ama desteklemeler ile fındık fiyatının 25 lirayı bulduğunu söyledi. Biz 25 liralık fındık fiyatı hedefini aslında Erdoğan’a vermiş olduk. O da bu hedefi kabul etmiş oldu. Ben fındık üreticisine karşı görevimi yaptım. Söylediğimin altında fiyat olmamasından çok mutluyum” diye konuştu.
 
“Bu sene fındık fiyatını CHP belirlemiştir”
Milletvekili Adıgüzel, “25 lira fiyat telaffuz ettiğim günlerde birçok milletvekili 20 liralık fiyat telaffuz ediyordu. Mesela ne diyordu Cumhur İttifakı milletvekilleri; ‘İnşallah bu sene fındık fiyatı 20 TL’nin altında olmayacak.’ Bunu söyledikleri aynı gün ben televizyonlarda 25 liranın altında fındık fiyatı telaffuz edenin vatana ihanet içerisinde olduğunu söylemiştim. Bu yüzden bir daha 20 lira rakamını telaffuz eden olmadı. Benim 25’tl ye yaklaşmaya çalıştılar. Bir kısmı 24 TL dedi, kimisi daha aşağı dedi. Dolayısıyla bu sene fındık fiyatını CHP belirlemiştir” şeklinde konuştu.
 
“Fındık 30 TL’yi aşacak”
Fındık fiyatının yükselişini sürdüreceğini kaydeden Adıgüzel, “Bu sene fındık fiyatı yılbaşına kadar 30 TL’yi aşacak. Ellerindeki fındığı satmasınlar. Daha da kıymetlenecek. Bir de şöyle bir şansımız var; mesela önceden İstanbul’dan üretici gelirdi, fındığını hemen elimden çıkarmaya çalışırdı. Şimdi, birçok gurbetçi pandemi nedeniyle köylerine döndü. Bu da pazara fındık inişini azalttı. Mustafa Adıgüzel bu güne kadar hiç yanılmadı, yine yanılmayacak. Bize güvensinler. Piyasaya inecek fındıklar 15 gün sonra bitecek. Ondan sonra fiyatı siz seyredin” ifadelerinde bulundu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde