03 Temmuz 2024

Okul Kıyafetleri Üretici ve Satıcılarının Sektörel Sorunları

  • PDF
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı okul kıyafetleri satıcılarının sektörel sorunlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verdi:”İlgili meslek komitesi toplantıları ve diğer geribildirimler yolu ile okul kıyafeti üreticileri ve satıcılarından Odamıza intikal eden sektörel sorunlar sektör temsilcilerinin ortak açıklaması ile birlikte bir rapor haline getirilerek ilgili Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulması amacıyla Türkiye Odalar Borsalar Birliği'ne ulaştırıldı.
 
İlgili sektör temsilcileri açıklamalarında okul kıyafeti üreticileri ve satıcıları olarak, Türkiye'nin tüm il, ilçe ve beldelerinde tüm okullarımızda, 20 milyona yakın öğrenciye özel hizmet veren bir sektör oladuklarına vurgu yaparak; Okul aile birliklerinin belirlediği renk ve modelde kıyafetleri, ürünlerin üzerine okulun logo ve isimlerini işleyerek, her bir okul için özel ürettiklerini ve bu sebeple, ürettiğimiz ürünlerin başka kişi ya da kurumlara satış imkanı bulunmadığını, her yıl olduğu gibi bu yıl da, pandemi sürecinde daha da artan riske rağmen, tüm okul ve öğrencilerimize karşı hissettikleri sorumlulukla milyonlarca ürünü satışa hazır hale getirdiklerini vurguladılar. Buna karşın okulların Mart ayından bu yana kapalı olması, henüz açılmaması ile birlikte seyreltilmiş ve aşamalı olarak açılmasının planlanmasının sektörü olumsuz etkilediği, satış yapılamaması sebebiyle üretim bantlarının durduğu ve işletmelerin  ayakta kalması ve çalışan istihdamının imkansız hale geldiği vurgulandı. İşlerinin çok fazla sektörle bağlantılı olması sebebiyle milyonlarca işletme ve çalışanlarının durumdan olumsuz etkilenmekte olduğu da sektör temsilcilerinin açıklamalarında yer buldu.
Gönderilen rapora Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş tarafından söz konusu sektörün ticari faaliyetlerinde önünün açılmasını sağlayacak gerekli tedbirlerin Başta T.C. Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili Bakanlıklar tarafından alınması ve ilgili sektör temsilcilerine finansman desteği sağlanması tavsiyeleri ilave edilirken Başkan Karataş, pandeminin ağır şekilde devam eden ekonomik etkileri hususunda Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nın geniş kapsamlı sorunlar ve çözüm önerilerini içeren yeni bir rapor üzerinde çalışıldığını ve diğer sektörlerde yaşanan sorunların da ele alınacağını vurguladı.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde