03 Temmuz 2024

ORAY SÜT AYBASTI’NIN DOĞAL TADINI YANSITIYOR

  • PDF

ÜRETİMLER TAMAMEN NATUREL

   Aybastı ilçesinin tek süt ürünleri fabrikası olan Oray Süt, ilçede ayda 700 bin lira ile 1 milyon liralık süt parası dağıtıyor. İlçenin süt üreticiliğine önemli katkı sağlayan bu işletme 2012 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

  670 haneden süt aldıklarını belirten işletme sahibi Aslan Güdük; “Bizim bu işteki sırrımız çekirdekten gelmemizdir” dedi.
Türkiye genelinde gıda terörü var diyen Güdük; “yağlara ve sütlere katkılar var, sahtecilik var, bizim kullandığımız ürünlerin hiçbirinde öyle bir şey yoktur, tamamen naturel ürünlerdir.” açıklamasında bulundu. 
   Gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser Oray süt işletme sahibi Arslan Güdük‘ü ziyarete ederek kısa bir sohbette bulundu.
  İşletme sahibi Arslan Güdük sohbet sırasında şu görüşlere yer verdi; “Oray Süt işletmesi 2012 yılında kuruldu ve toplamda 14 çalışanı bulunmaktadır.
   Aybastı da şuan bizden başka süt fabrikası yoktur. Bu işi 1999’dan beri babadan gelen, imalattan başlayan tecrübemiz ile devam ediyoruz. Bizim sırrımız bu işte çekirdekten gelmemizdir.
Aybastı da süt aldığımız hane sayısı şuan itibariyle 670’tir. Süt toplama işini kendi firmamız gerçekleştirmektedir. 5 tane süt toplama aracımız var. Üretim kapasitemiz oransal olarak günde 10 ton civarındadır. Tam kapasite çalışıldığında günlük 20-25 tonlara ulaşmaktayız. Şu haliyle ham maddemiz yetersiz geliyor. Günlük 8-10 ton süt ile çalışıyoruz. Fakat şuan ki peynir talebine göre 20 ton süt olması lazım ki taleplere cevap verebilelim. Talep var fakat karşılayamıyoruz. Fabrikada günlük 10 ton süt ile çalışıyoruz, kapasite olarak 20 ton süt gelse isteklere cevap verebiliriz. Fabrikamızın kapasitesi 25-30 ton üzerinde. Çalışmamıza 3/1 ile devam ediyoruz.   Bunların yanında kışın gelen süt biraz daha düşüşe geçebiliyor, 5 ton’a kadar düşüyor. Bu oran yaz aylarında 15 ton’a kadar çıkıyor. 
   Oray süt olarak Türkiye de ürünlerimizi İstanbul, Samsun, Trabzon, Ordu, Sivas, Tokat, Malatya, Hatay gibi illerede satışa sunuyoruz. Pazar sorunumuz yoktur. Üretimimizin tamamını satabiliyoruz. Hatta yetiştiremiyoruz. En çok talep gelen ürünümüz Aybastı Beyaz peyniri. Aybastı peynirinin çok talep görmesi fabrikamızdaki kullandığımız sütün aromasından kaynaklıdır.   
  Sütümüzün yağ aromasından,  hay-vanlarımızın beslenme şekli süte yansıyor ve o’da Aybastı peynirine yansıyıp bu kadar çok talep görmesine neden oluyor.
   Özellikle söylemek istediğim şu: Türkiye genelinde gıda terörü var, yağlara-sütlere katkılar var, sahtecilik var, bizim kullandığımız ürünlerin hiçbirinde öyle bir şey yoktur, tamamen naturel ürünlerdir. Tüketicilerimiz gönül rahatlığı ile Oray Sütün ürünlerini kullanabilirler.“ dedi.
   
   Aslan Güdük’le yapılan sohbette; Oray Süt mamüllerine olan ilginin tamamen Aybastı’da beslenen hayvanların naturel ortamlarda beslenmelerinden kaynaklanıyor. Tadının doğallığı havasından ve hayvanların beslenme şekillerinden kaynaklanıyor. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde