23 Temmuz 2024

Kaz Dağları duyarlılığı Fatsa dağlarında da gösterİlsİn

  • PDF
Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, “Bu şehirde yaşayan bir insan olarak ürünümüzün çürümesini, suyumuzun zehirlenmesini istemiyoruz. Kaz Dağları'na nasıl hassasiyet gösterildiyse Fatsa dağlarının da aynı şekilde sahiplenilmesini istiyoruz” dedi.
 
Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Bahadır Baş ile İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir, Fatsa’da yabancı bir şirket tarafından işletin siyanürlü altın arama faaliyetleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. İlk olarak söz alan Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, ilçedeki ürünlerin çürümesini ve suların zehirlenmesini istemediklerini belirterek, “Bu şehirde yaşayan bir insan olarak ürünümüzün çürümesini, suyumuzun zehirlenmesini istemiyoruz. Fatsa'da şu an 100 bin kişi yaşıyor, 20 yıl sonra 20 binlere ineceği söyleniyor. Kaz Dağları'na nasıl hassasiyet gösterildiyse Fatsa dağlarının da aynı şekilde sahiplenilmesini istiyoruz. Biz bir eylem ya da açıklama yapmaya gelmedik. Anayasanın 56. maddesi diyor ki; "Herkes sağlıklı bir çevrede yaşamak zorundadır. Devlet ve vatandaşlar da bunu korumakla görevlidir." Biz bu görevi yapmaya geldik. Maalesef Fatsa ve Ordu'nun bu konuya hassas olmadığını görüyoruz. Bizden önce açıklama yapması gerekenlerin buraya destek vermediğini görüyoruz. Fatsa STK'ları işin içine girmiyorlar. Sahiplenmelerini istiyoruz. Biz buraya bir kurum, oda adına değil, bir vatandaş ve Ordulu olarak geldik” diye konuştu.
 
Bu ülkeyi yönetenler bizi sevmiyorlar mı?
 
İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir ise, “Bir avuç insan bu mücadeleyi sürdürüyorsunuz. Bizlerde size yeteri kadar destek olamıyoruz. Bugün bir başlangıç. Size İstanbul'dan katkı sunmaya çalışacağız. Amerika, Kanada bu işe siyanürle izin vermiyor. Bu ülkeyi yönetenler bizi sevmiyorlar mı? Sadece bunu bize izah etsinler. Neden onlarda siyanür yokta bizde var? Hepimizin yaptığı işlerde yanlışı, eksiği, hatası olabilir ama bu hata değildir artık.  Çevreyi kirletmek, çocuklarımıza yaşaya-bileceği bir dünya bırakmamak bu ülkeye ihanettir. İzin verenler, bu işi yapanlar ve sahip çıkmayanlar da bu ülkeye ihanet ediyor. Fatsa, Kaz Dağları kadar gündeme gelemedi ama burada durum Kaz Dağları'ndan daha vahim. Bu iş ilerlediği gelecekte zaman denize kadar olanda yaşam olmaz. Burada ne insanların ne de hayvanların yaşaması mümkün değil. Herkesin aklını başına alıp, ahlaklı ve düşünceli davranması lazım. Bu mücadelenin devam etmesi lazım. Bu ufak ateş büyümeli. İşimiz zor" şeklinde konuştu
HBR: ORDU OLAY

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde