23 Temmuz 2024

TORUN, ALTIN MADENiNDE iNCELEMELERDE BULUNDU

  • PDF
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,  “Bu çevreden bizlere zaman zaman şikayetler geliyor. Suyun kirlenmesi ve bazı tarım ürünlerinin çürümesi gibi. Bunları değerlendireceğiz.” dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Fatsa’ya gelen Torun, ilk olarak Yukarı Bahçeler Mahallesindeki altın madenini ziyaret etti.Torun beraberindekiler’e buarada yapılan çalışmalar hakkında şirket yetkilileri tarafından brifing verildi. 
Daha sonra Torun ve beraberindeki heyet altın madenini gezerek yetkililerden bilgi aldı.
İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Torun, şirket yetkililerin kendilerinin sorduğu tüm sorulara açık yüreklilikle cevap verdiğini söyledi.
Yapılan inceleme ve kendilerine sunulan bilgileri bilim adamlarıyla istişare edeceklerini dile getiren Torun, konuyu yakından takip edeceklerini belirtti.
Kendilerinin yapılan çalışmaların tekniği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını kaydeden Torun, 
“Şirket yetkililerine çeşitli sorular yönelttik. Kendileri sorularımıza açık yüreklilikle cevap verdi. Bizlere sonradan bazı veriler gönderecekler. Bizler bu konuyla ilgili çokta bilgi sahibi değiliz. Sonuçta bizler onları dinledik. Aldığımız verileri ilgili bilim adamlarıyla konuşacağız ve yeniden değerlendireceğiz. Kendileri şuanda yapılan çalışmaların hiçbir zararı olmadığını, sistemin kontrol altında olduğunu ifade ettiler.” dedi.
Altın madeniyle ilgili kendilerine şikayetlerin geldiğini aktaran Torun, sözlerine şu cümleler son verdi:
“Burası bir üretim tesisi. Doğanın bundan etkilenmemesi mümkün değil. Sonuçta bir alan açılıyor ve bu alanda faaliyet var. Bu faaliyetin insan hayatını ne kadar etkiliyor ve ne kadar zararlı bunu mutlaka değerlendirmek lazım. Bu çevreden bizlere zaman zaman şikayetler geliyor. Suyun kirlenmesi ve bazı tarım ürünlerinin çürümesi gibi. Bunları değerlendireceğiz.”
Haber: Sefa EYİ
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde