23 Temmuz 2024

“FATSA’DA CHP İLE İYİ PARTİ İTTİFAK OYLARINI TOPLAYAMADI”

  • PDF

CHP İl yönetim kurulu üyesi, sosyal politikalardan sorumlu il başkan yardımcısı Yılmaz Dere 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

“Ordu ilinde; biz, partimiz ve adaylarımız bekleneni veremedik” diyen Dere; Fatsa’da da CHP ile İYİ parti ittifakı oyları toplamaya yeterli olamadı açıklamasında bulundu..

“GÜLYALI NAZAR BONCUĞUMUZ”

“Bir GÜLYALI ilçemiz kazanıldı, nazar boncuğumuz ve gelecek umudumuz için gurur kaynağımız. Tabi ki adayımız ve şimdiki Gülyalı ilçe belediye başkanımız sevgili kardeşimiz Ulaş TEPE, seçim sürecinde olağanüstü çalışıp hak ederek kazanmıştır. Sayın Ulaş Tepe çocukluğundan beridir partinin her etkinliğinde görev alarak, siyasi birikime ve tecrübeye genç yaşında ulaşmış, bunu da en iyi değerlendirmiştir.. Bu emeklerinin mükafatını alnının akıyla ve de helalinden almıştır. Keşke her ilçemizde de Ulaş Tepe gibi başarılı olan adaylarımız-başkanlarımız olsaydı.”

“FATSA VE ORDU KAZANILSAYDI ÇOK YAKIŞIRDI”

“Fatsa ilçesinde daha başarılı olmamız gerekirdi” diyen Yılmaz Dere; Fatsa ilçesine CHP’li bir belediye başkanı gerekiyordu, bir çok gerekçeyle Fatsa’nın çözülemeyen ve üç dönemdir AK Partili belediye başkanlarıyla yönetilen bu güzel ilçe,  sosyal demokrat belediyeciliğe ihtiyaç duymaktaydı.”

Bazı ilçelerde de aday çıkaramadık, özellikle Ünye gibi büyük bir ilçede adayımızın olmaması,  il genelini de çok etkiledi. Bununla birlikte bir çok ilçe adaylarımızın zamanında açıklanamaması da, lokal bazda sinerjiyi düşürmüş ve o ilçelerin kaybedilmesine de neden olmuş olabilir.

Şunu üzülerek belirtmeliyim ki; ülkemizin batısındaki başarı ve güzel sonuçlar Ordu ile Fatsa’ya da çok yakışırdı.

Tabi ki bu istenmeyen sonuçlarda sadece yerel örgütün ve adayların eksiklerinin yanı sıra, onların elini kolunu bağlayan çok etkin nedenler var.

Millet İttifakı ülkemizde bir çok metropolde olağanüstü doğru yapılırken, bizim Ordu ilinde olağanüstü eksik yapıldı.

“BÜYÜKŞEHİR ADAYI GEÇ AÇIKLANDI”

Büyükşehir belediye başkan adayının geç açıklanması ve sayın milletvekili doktor Mustafa Adıgüzel’in görevlendirilmesi, seçmen gözünde beklentiye cevap olamadı. Sayın Adıgüzel kısa zamanda bu durumu telafi edebilmek için var gücüyle çalışsa da, istenen sonuç alınamadı. Bir ölçüde bu ana nedenle Millet ittifakı büyükşehir oylarında bir araya gelmedi.

Aynı durum Haziran seçim sonuçlarını baz aldığımızda, Fatsa için de farklı olmadı. Büyükşehir belediye başkan adayı CHP Fatsa adayı Ahmet Cambaz ile yeterli ve gerekli birlikte çalışma ortamı yaratamadı. Enteresan bir başka sebep de,  Fatsa da CHP ile İYİ parti ittifak yaptığında Haziran seçimlerindeki oyları, birlikte listeleri oluşturup aday olan sayın Ahmet Cambaz’da toplanamadı. Oysa 7-8 aydır Fatsa kamuoyunda çok ilgi gören ve alternatif olan bu adaylık hak etmediği bir durumda, CHP adayının beklenmedik sonuç almasına da nedendir.

Bu sonuçlar ile il geneline baktığımızda, Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde Cumhur ittifakı çok başarılı sayılamaz. Fakat MHP Haziran seçimlerindeki oyunu Büyükşehir belediye başkanlığında Ak Parti adayına taşımakla, sayın Hilmi GÜLER için tam bir can simidi olarak seçimi kazanmasına yardımcı olmuştur.

Büyükşehirde CHP adayı üçüncü olduysa, bu kamuoyunun takdiri ile birlikte sayın İdris Naim Şahin’in başarılı olmasından dolayıdır.”

 ‘’SORUMLU KİMSE, KİMLERSE HESABINI VERECEKTİR’’

Tabii ki söylenecek çok şey var. Hatalarımız var ki sonuç ortada. Biz CHP olarak en kısa zamanda toplanarak, değerlendirmeler yapmak zorunluluğumuz var. Dedikodular yerine içimizdeki platformlarda yani danışma toplantılarında, istişare toplantılarında yapılacak tartışmalarda sorumlu kimse, kimlerse herkes hesabını verecektir. Çünkü biz; geleneği olan ve CHP ailesine sıkı sıkıya bağlı olan, bir parti kitlesiyiz. İktidar olmadan bile yıllardır bir arada kalan yurtsever bir gücüz.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde