23 Temmuz 2024

Fındıkta Bereketli Sezon Geliyor!

  • PDF
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Samsun Şubesi 12. dönem Başkanı Hayati Tosun, bu sezon fındıkta bereketli bir sene beklentilerinin olduğunu söyledi. Tosun, fındık üreticilerine bazı hatırlatmalarda bulunarak yeterli ve doğru gübrelemenin önemini vurguladı.
ZMO Samsun Şubesi 12. dönem Başkanı Hayati Tosun, ‘‘Üreticilerimiz yeterli ve doğru gübreleme yaparsa, bereketli ve kazançlı bir sezon olur” dedi.
BEREKETLİ VE KAZANÇLI SEZON
Fındıkta bu senenin geçen seneye bakılarak daha bereketli olacağını ifade eden Tosun, “Hava şartları şu ana kadar çok olumsuz seyretmedi. Önümüzdeki süre içerisinde çok olası bir risk gözükmüyor. Karın yağması güzel, bu durum bitkinin biraz daha geç uyanmasını sağlar. Olumsuz bir risk yok ama olmayacak anlamına da gelmiyor. Malum hava şartları değişebiliyor. Üreticilerimizin yapması gereken en önemli şey; zirai dona karşı tarım sigortasıdır. Öte yandan iyi bakım ve besleme yapmaları lazım. Geçen sene Karadeniz Bölgesi’nde rekolte düşüktü. Genelde böyle sürecin sonunda fındığın bir sonraki seneye olumlu yansıması olur. Üreticilerimiz yeterli ve doğru gübreleme yaparsa, bereketli ve kazançlı bir sezon olur” ifadelerini kıullandı.
MÜHENDİSLER ÇALIŞIYOR
Fındık bakımı konusunda devlet desteğinin önemine de değinen Tosun, şunları ekledi:
“Doğru ve zamanında ilaçlama konusunda devlete ciddi anlamda yük düşüyor. Tarım Bakanlığında çalışan ziraat mühendisleri sahaya inemez duruma geldiler. Pek çok konuda masa başı işleri yapan konumdalar. Fındık üretim bölgelerinde verilmesi gereken en önemli destek, tarımsal danışmanlık hizmeti desteğinin artırılmasıdır.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde