23 Temmuz 2024

BAŞKAN ADAYI KİBAR’IN SEÇİM OTOBÜSÜNDE BİR GÜNÜ

  • PDF
AK Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar seçim sürecine ilişkin sorularımızı yanıtladı. Gazetemize özel samimi açıklamalarda bulunan Kibar, “Bir günlük seçim otobüsü anılarını”
 bizlerle paylaştı.
AK Parti Fatsa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Kibar seçim sürecine ilişkin sorularımızı yanıtladı.
Gazetemize özel samimi açıklamalarda bulunan Kibar, “Bir günlük seçim otobüsü anılarını” bizlerle paylaştı.
Gelecek nesillere gelişmiş, yaşanabilir bir şehir bırakma hedefi beni sürekli motive ediyor ve yoğun tempoda geçirdiğimiz bu süreçte yorulmuyoruz diyen Kibar, seçim otobüsü yolculukları esnasında başından geçen ilginç olayları da paylaştı.
Gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser’in sorularını yanıtlayan Kibar, “Zor yada çözümsüz eksiklikler olmayışı beni ziyadesi ile mutlu ediyor” vurgusunu yaptı.
Yavuz Selim Eser; “Seçim kampanyası sürecini nasıl yürütüyorsunuz?”
Kibar; “Belediye başkanlığı adaylığım açıklandıktan sonra işe; ekibimle süreci planlayarak başladım. İşin içinde ciddi bir kadro ve emek var arka planda… Ben süreci kontrol ediyorum. Toplantılarda arkadaşlarım sunum yapıp tüm detaylar konusunda bilgilendiriyorlar. Eksik gördüğüm bir detay varsa onu ilave ediyorum ve hemen müdahale ediyorlar. Kampanya sürecini periyotlar halinde yürütüyoruz. Mekana müdahil sürece müdahale için periyotlar halinde çalışmanın çok iyi sonuçlar verdiğini gördüm. Elbette bu işin teknik tarafı bir de saha tarafı var. Dokunmadık gönül çalmadık kapı bırakmamaya azami gayret sarf ediyoruz.  Ve bu şekilde seçimden sonra da devam edecek”
Yavuz Selim Eser; “Seçim kampanyası çerçevesindeki bir gününüz nasıl şekilleniyor?”
Etem Kibar; “Sabah erken kalkıyorum. Güne ve ona ait olan saatlere değer veriyorum. Teşkilat Başkanımız ve danışmanlarımın yapmış olduğu planlama dahilinde güne başlıyoruz. Toplantılar ve ziyaretlerle başlayan tempo akşam geç saatlere kadar devam ediyor. Hem mahalle ziyaretleri, hem SKM’ye gelen ziyaretçilerimizle görüşmelerim ve davetler… Oldukça tempolu ve yoğun günün ardından akşam ise günlük toplantıları yapıp günün değerlendirmesi ve yarının planlarını yaparak dinlenmeye çekiliyoruz”
Yavuz Selim Eser; “Unutulmayacak anılarla karşı karşıya kalıyor musunuz?”
Etem Kibar; “Aslında hayata dair her zaman bu tür detaylarla karşılaşabiliyorsunuz. Elbette var. Sayın Cumhurbaşkanımızın izle-diği bir video ile başlayan ve sosyal medyaya da düşen bir haber içeriği vardı. Görme engelli “amcamız,” hatırlarsınız. Beni de oldukça mutlu eden böyle bir olay yaşadım. 98 yaşında Hamide Nine bana torunu vesilesiyle haber göndermiş ve davet etmişti. Arkadaşlarımla ziyaretine gittim. Giderken ise Sayın Cumhurbaşkanımızla be-nim bir fotoğrafımı çerçeveletip kendisine hediye götürmüştüm. Beni en fazla duygulandıran ise ziyaretimizden oldukça mutlu olmasıydı. Onlar bizim Hürmet makamımız, saygı durağımız ve asil çınar ağaçlarımız. Hamide Ninenin sizin aracılığınız ile ellerinden bir kez daha öpüyorum”.
Yavuz Selim Eser; “Vatandaşlarımızın beklentileri ve şahsınıza ilgileri nasıl?”
Etem Kibar; “Bu konuda izaha muhtaç, sohbete ihtiyaç olan çok konu var. Ancak; kısaca izah edeyim. Bizim vatandaşlarımız alçak gönüllü ve naif insanlar. Saf, tertemiz yürekleri ile onlarla duygu yüklü karşılaşmalarımız, kucak-laşmalarımız ve sohbetlerimiz oluyor. Hepsi Gönül İnsanı… Beklentileri elbette var. Eksiklerin tamamlanmasını istiyorlar, önerileri var, duaları var! Naif dedim ya; bu izaha muhtaç bir konu anlatmakta fayda görüyorum. 14 Şubatta Kadın Kollarımızın düzenlemiş olduğu bir etkinlikte stant açmışlar ve yan tarafa da bir pano koymuşlardı. Oraya vatandaşlarımız “Ben Başkan Olsaydım Neler Yapardım” konulu görüşlerini içeren notlar yapıştırıyorlardı. Orada ki notların oran olarak yüzde doksanı “GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ” ile ilgili söylemlerdi. Sadece gönüllerine dokunulmasını istiyorlardı. Bu aslında bizim ne kadar uzlaşı kültürünü benim-sediğimizin ve özümsediğimizin göstergesi”. 
Yavuz Selim Eser; “İlginç istek ve beklentilerle karşılaşıyor musunuz?”
Etem Kibar; “Çok göreceli bir soru… Ancak ben kendi adıma ve anlayışıma göre ilginç bir olay ya da yaklaşımla karşılaşmadım şahit olmadım”
Yavuz Selim Eser; “Gittiğiniz mahallelerde ne gibi eksiklikler tespit ediyorsunuz?”
Etem Kibar; “Gittiğimiz her bölgenin ve/veya mahallenin kendisine has eksikleri ve beklentileri var. Zor yada çözümsüz eksiklikler olmayışı beni ziyadesi ile mutlu ediyor. Bütün gezilerimde ve toplantılarımda öneri, istek ve taleplerin notlarını arkadaşlarım alıyor. Bizimde tespitlerimiz  var. Nasip olur da göreve gelirsek o alınan notların tamamı değerlendirilecek ve verdiğimiz her sözün tamamı yerine getirilecektir”
Yavuz Selim Eser; “Seçim otobüsü yorucu oluyor mu, yoksa şenlikli veya maceracı anılarınız olmakta mı?”
Etem Kibar; “Seçim otobüsü yorucu olmuyor heyecan verici bir tarafı da var açıkçası. Vatandaşlarımızla buluş-mak ve onlarla hasbihal etmek beni mutlu ediyor. Macera diye adlandırmayalım ama seçimin kendine has bir heyecanı var. Fiziki yorgunluğu ben bu anlamda yorgunluk olarak değerlendirmiyorum. Gelecek nesillere gelişmiş, yaşanabilir bir şehir bırakma hedefi beni sürekli motive ediyor”
YENİHABER

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde