23 Temmuz 2024

Başkan Ayan Baş müjdeyi verdi

  • PDF
Esnaflara kredi desteği için 117 milyon TL kaynak aktarıldıFatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, “TESKOMB Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül’ün üstün gayretleri ile birliğimize bağlı Ordu ve Giresun Kooperatiflerine bağlı Esnaf ve Sanatkârımıza, kullandırılmak üzere 117 milyon lira kaynak aktarımı sağlanmıştır. Her daim Esnaf ve Sanatkarlarımızın yanında olan ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kooperatiflerimizin duayen genel başkanı, esnafımızın can dostu, liderimiz Abdülkadir Akgül’e, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Bölge Başkanı Yüksel Kaya’ya Ordu ve Giresun Teşkilatı ve bu teşkilata bağlı Esnaf ve Sanatkarlarım adına şükranlarımı sunar, teşkilatımıza ve esnaflarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.  Fatsa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, “Üyelerimize değer veren bir yapıya sahibim. Çünkü onlar sayesinde burada hizmet veriyorum. Kooperatifimiz üyelerimizle güçlü ve söz sahibidir” dedi.Başkan Ayhan Baş, “Fatsalı esnaflar her anlamda çok iyi ve düzgün ticaretini yapan kişilerden oluşuyor, bizlerde onlara her anlamda destek vermeye hazırız. Üyelerimiz bizlerin baş tacıdır” dedi.Başkan Ayhan Baş yaptığı açıklamada, “Bizim kullandırdığımız krediler hazine desteklidir. Kullandırdığımız kredinin faizinin yarısını devlet öder. İşyeri açmak isteyen, yeni bir iş kurmak isteyenler, şoförler odası, madeni eşyalar odası, giyim eşyaları odası, gıda maddeleri odasına bağlı esnaflar  bu krediden yararlanabiliyorlar.  Bende sanatkâr ve esnaftan biri olduğum için bana iş yeri ile ilgili bir taleple gelen kimseyi geri çevirmiyorum.  Ancak 2018 yılında hazine destekli kredimiz Haziran ayı gibi bitti. Biz güçlü bir kooperatif olduğumuz için buna rağmen üyelerimizi mağdur etmedik. 100 bin lira isteyene 50 bin lira, 50 bin isteyene 25 bin liraya kredi vererek işlerini görmeye çalıştık” dedi. 
Başkan Baş, “Yeni yıl ile birlikte kooperatifimiz adına çok sevindirici bir haber aldık ve esnaflarımız adına büyük bir sevinç yaşıyorum. Ben aynı zamanda Ordu ve Giresun Bölge birliğinde ikinci başkanım. Giresun ilimiz ile birlikte Ordu’ya bağlı 36 tane kooperatifimiz var. Bu 36 kooperatifin başkanlarının da aynı plasmanı olmadığı için herkes Birlik Başkanından bir haber bekliyor. Ordu Giresun Bölgesine 36 kooperatifimize 117 milyon lira kaynak aktarılmış. Bu kaynaktan bizde fazlasıyla faydalandık. Tüm esnaflarımıza duyurmak istiyorum,  sıkıntısı olan, iş yeri almak isteyen, işi için bir yatırım yapmak isteyen gelsin biz en iyi şekilde hizmet vermeye hazırız. 
Tabi ki zorlu bir süreçte bizi bekliyor. Sadece Ordu da değil, Türkiye de de değil dünyada global bir kriz var. Bu krizi inşallah 2019 da hafif bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Her şey inşallah güzel olacak öncelikle bu plasmanı bize sağladığı için birlik başkanıma çok teşekkür ediyorum. Yine genel başkanımız Abdülkadir Akgün’e çok teşekkür ediyorum. Yine buradan cumhurbaşkanımıza esnafımıza verdiği bu büyük müjde için çok çok teşekkür ediyorum. Esnafımız gerçekten zor durumda ama bir nebze de olsa esnafımızın önünü açacağımıza inanıyorum” dedi. 
Fatsa kooperatifimiz bölgemizdeki en güçlü kooperatiflerden biridir diyen Başkan Ayhan Baş, “ Bu gücümüzü esnafımızdan sağladığımız geri dönüşlerle koruyoruz. Karnesi düzgün olan, dosyası eksiksiz olan her üyemize kapımız sonuna kadar açık ve  her türlü desteği vermeye hazırız. Biz burada Madeni Eşya, Şoförler Odası, Giyim Eşyaları, Gıda Odaları üyelerine kredi kullandırıyoruz. Bu dört odanın 3 bin den fazla üyesi var.  Bunlardan da 2 bin esnafımıza yakın kişiye kredi kullandırdık. Kredi vermediğimiz üyelere de kapımız her zaman açık. Esnafımızın her zaman yanındayım esnafa gereken krediyi sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Benim üyelerimden ricam krediyi ihtiyacımız olduğu kadar kullanalım,  çünkü 2019 yılı biraz zor geçeceğe benziyor. Bu nedenle esnafımızdan borçlarını ödeyebilecekleri ölçüde tutmalarını istiyorum. Şu anda kooperatifimizden kredi kullanan üyelerimizden geri dönüşlerinde çok sıkıntı yaşayan yok çok şükür” dedi. Üyelerinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Başkan Ayhan Baş, “Fatsa Esnaf Sanatkarlar Kooperatifinin 2017 yılında plasmanı 60 milyon lira iken,2018 yılında bu rakam 95 milyon lira’ya kadar çıkmıştır. Bu süreçte gün geçtikçe güçleniyoruz. Bakıldığında  35 milyon lira büyüdük bu çok güzel bir seviye. 
2018 yılında Fatsa esnafına 50 milyon lira kredi kullandırmışız. Bizim verdiğimiz bu kredi kontrollü bir kredidir. İş yeri alana, araç alana verdik ve hep birlikte kazandık. 170 civarında S plaka alındı bu krediler sayesinde. 
Esnafımızın S plaka almasını destekledik. 2018 yılının başında alınan S plaka ile şimdi alınan S plaka arasında 100 bin lira fiyat farkı olmuştur. 170 esnafımıza S plaka yatırımı kazanç sağlamıştır. Bizler hep buradayız ve onların ticaretinin daha fazla gelişmesi için çalışmalarımızı yapacağız. Fatsa’mızın esnafına bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde