23 Temmuz 2024

FADEF’DE İSTİFA DEPREMİ YAŞANDI

  • PDF
Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan Fatsa Dernekler Federasyonu’nun ( FADEF) 2 nci Olağan Genel Kurulu’nda 17 kurucu Derneğin istifası ile adeta Fadef’de istifa depremi yaşandı.
Divana seçilen başkan ve üyelerin tutumları nedeniyle olağan kongre için İstanbul’dan gelen kurucu dernek başkanlarının seçim öncesi söz istemelerine karşın divan sürecini yürüten başkan ve üyenin “tüzüğe aykırıdır” diyerek karşı çıkıp söz vermemeleri tansiyonun yükselmesine neden oldu.
FADEF’in Kurucu üyelerinden ve aynı zamanda İstanbul Tepecik Dernek başkanı Abdülkadir Tiken yaptığı açıklamada; “Fatsa Dernekler Federasyonu’na ait karar, İşletme defterleri ile katılacak derneklerin üye kayıt defterleri 29 Aralık 2018 gününe kadar Fadef yönetiminden 27.12.2018 tarihinde istenilmesine rağmen verilmediği, Karar defterinde başkan Yakup Yeşiltaş tarafından keyfi kararlar alınarak yönetim kurulu arkadaşlarımız ile paylaşmadığı, Denetim Kurulu raporunu eksik bulan Denetim kurulu başkanına imzalatılmayarak üyeler tarafından imzalanıp oldu,  bittiye getirildiği, sonuç olarak hiçbir belge ve bilgi verilmeyip usulsüzlük işlenmiştir. En doğal hakkımız olan gördüğümüz bu yanlışlıkları anlatmak tüzüğe aykırı oluyor, bunu anlamak mümkün değil”dedi
Tuzla Hatipliler Dernek Başkanı Mustafa Kaygın; “ Fadef bundan sonra mahalle derneği olarak çalışmalarına devam edebilir diyerek Yakup Yeşiltaş geçmişteki seçimi aldığında bu seçime girmeyeceğini bana söyledi. Siz benim haysiyetimi ve onurumu kurtardınız demişti. Haysiyet ve onur bu kadar ucuz olmamalı. Kongrenin Kasım ayında olması gerekli. İlave dernekler usulsüz alınmıştır. Hiçbir şey yasal değil.  Bunları aydınlatmak için söz istedik onu da divan bilinçli bir şekilde engelledi” şeklinde konuştu.
Karadeniz Doğa ve Çevre Derneği, Karadeniz Şairler ve Yazarlar Derneği başkanı Yar.Doç. Ahmet Fidan ise, “İstanbul merkezli kurulan Federasyon artık Fatsa’ya taşınarak İstanbul’dan çıkmıştır. İstanbul'da Fadef üyesi hiç bir dernek kalmamıştır. Tüzüğe aykırı davranılmıştır. Federasyon’un karar defteri bütün derneklerden gizlenerek, imza ve alınan kararlar sadece başkanın şahsi menfaat ve çıkarlarına göre yazılmış ve tanzim edilmiştir” dedi
20 dernekle olağanüstü kongresini yapan Federasyon şuanda kaç dernek altında faaliyetlerini sürdürdüğ  belli olmayan bir yapıya kavuştuğunu belirten Fidan; “Bu derneklerin Federasyona katılabilmesi için uygun olup olmadıklarına bakılmayarak gelişi güzel federasyon çatısı altına sadece hayal ürünü vaatlerde bulunularak oy için gizlice alınmıştır. Dernek başkanları devre dışı bırakılıp farklı bir yönetim biçimi oluşturulmuş, Fadef başkanının derneklerle olan birlik ve beraberliği zedelenmiş ve güven kalmamıştır. Fadef ismi bir marka olmaktan çıkmış, kısacası Fadef bir kişinin şahsi menfaatleri yüzünden kurban edilerek çanta derneği olmuştur”dediDivan başkanlığına istifalarını dilekçe fotokopisi ile, aslını da Fadef merkezine iadeli taahhutlü göndereceklerini  belirten 17 kurucu dernek başkanı basın açıklaması yaparak salondan ayrıldılar. 
Haber: 
Muharrem GÖÇ
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde