23 Temmuz 2024

CHP’DE İDRİS NAİM ŞAHİN RESTLEŞMESİ

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi'nde Ordu Büyükşehir Belediyesi adayı konusunda belirsizlik hala devam ederken, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İdris Naim Şahin'in adaylığı konusunda açık kapı bıraktı. İl Başkanı Yusuf Furtun ise 'CHP'nin adayı olması söz konusu değil' diyerek adeta o kapıyı kapadı.
CHP ile İYİ Parti arasında ittifak görüşmeleri devam ederken, Ordu'da henüz iki parti de Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamadı. İdris Naim Şahin ismi ön plana çıkmasına karşın, CHP İl yönetiminden veto geldi.
"İyi Parti'nin 
adayı olur"
CHP İl Başkanı Yusuf Furtun ise kendi adaylarını çıkaracaklarını yineleyerek; "İdris Naim Şahin, bizimle ilgili değil. 
Olursa İyi Parti'nin adayı olur. CHP'nin adayı olması söz konusu değil. Eğer İdris Naim Şahin CHP'den aday olursa, Seyit bey sorumluluğu üstüne alır. Bana göre CHP'nin adayı olma şansı yok. Şahin'in, ittifak adayı olmadığını ilk baştan söyledik. Hatta ulusal televizyonlar bununla ilgili haber yaptı. O haberleri bile düzelttik. Biz ilk gün ne söylediysek, lafımızın arkasındayız. CHP, Ordu'da kendi adayını çıkaracak." dedi.
 
"Ordu siyasetine damgasını vurmuş"
CHP'nin Ordu adayıyla ilgili konuşan Seyit Torun ise şu açıklamalarda bulunmuştu; "Ordu'yu kucaklayan, sorunları çözecek, gerçekten Ordu'da bugüne kadar çözülmemiş ve halledilmemiş birçok problemleri çözecek ve Ordu'yu atağa kaldıracak adayımız olacak.
 İdris Naim Şahin Ordu siyasetine damgasını vurmuş, birçok konuda değerli hizmetleri olan, gerek bakanlığı esnasında gerekse sonrasında hiçbir zaman halktan kopmamış, bu anlamda da Ordu'ya birçok konuda hizmet vermiş değerli bir siyaset adamı. 
Tabii ki bu süreçte o da değerlendiriliyor. Bu süreç içerisinde birçok aday adayı gibi onunla ilgili de bir talep var."
HABER MERKEZİ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde