23 Temmuz 2024

Numan Kurtulmuş kimi kastetti?

  • PDF
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, "Artık Cum-hurbaşkanımızın kariz-masının gölgesinde bir yere gelmeye çalışanların değil, gerçekten toplumda bir karşılığı olan isimleri tercih ediyoruz" dedi. Kurtulmuş'un bu açıklaması siyasi çevrede tartışmalara yol açtı.
Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Artık Cum-hurbaşkanımızın kariz-masının gölgesinde bir yere gelmeye çalışanların değil, gerçekten toplumda bir karşılığı olan isimleri tercih ediyoruz" dedi.
Numan Kurtulmuş, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı. Kurtulmuş, yerel seçimlerin, yeni hükümet sistemindeki ilk seçim olması bakımından önemli olduğunu vurgularken, “Seçimi geçtikten sonra, kemiksiz bir 4 yıl sadece hizmetin konuşulacağı yeni bir dönem başlayacak” dedi.
"İllerin önemli 
bir kısmı bitti"
Kurtulmuş, aday belirleme sürecinde dikkat edilecek kriterleri sıraladı. Kurtulmuş, “Artık Cum-hurbaşkanımızın kariz-masının gölgesinde bir yere gelmeye çalışanların değil, gerçekten toplumda bir karşılığı olan, politik duruşu olabilecek isimleri tercih ediyoruz. İllerin önemli bir kısmı bitti. Şimdi, ilçelerde de bitirmek üzereyiz” dedi.
Üç dönem kuralı uygulanacak
Üç dönem kuralının uygulanacağını yeniden hatırlatan Kurtulmuş, “İstisnalar olabilir. Çok başarılı gördüğümüz bir ismi bir ihtimal başka bir ilçede; az bir ihtimal, bulunduğu yerde devam edebilir. Tabii, başka bir noktadan değerlendirilecek arkada-şımızın, gideceği ilçedeki demografik-hemşericilik durumuna dikkat ediliyor. Tercihimizi bu şekilde de yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde