23 Temmuz 2024

“HERKES MESLEĞİ İLE İLGİLİ KONULARDA ARABULUCULUK YAPABİLMELİDİR”

  • PDF
Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Yıldız, Burak Eroğlu ve Ercan Yıldız gazetemizi ziyaret ettiler.
Ziyareti esnasında mesleki konulara da değinen Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş ; “Fatsa’da meslektaşlarımla 2018 yılını değerlendirmek için toplantı gerçekleştirdik. Ardından da sizleri ziyaret etmek istedik. Ayrıca meclis gündeminde bir yasa tasarısı da var. 
Bundan da bahsetmek istiyorum.  Bu kanun teklifinde bizleri de ilgilendiren bir husus var. Diyor ki devlet konkordato (iflas gösterme)  işi sulandırılmasın diye bir düzenleme getiriliyor. Birincisi, bağımsız bir denetim şirketinden rapor alacaksın diyor. Asıl bizi ilgilendiren ikinci kısmı ise ticari uyuşmazlıklarda ara bulucular devreye girecektir. İşçi işveren uyuşmazlıklarında yeni yılda arabulucular devreye giriyor. Ama arabuluculuk Türkiye’de sadece avukatların yapabildiği bir iş halindedir. Biz şunu savunuyoruz. Herkes mesleğiyle ilgili ara buluculuk yapabilmelidir. Avrupa’da bu uygulanıyor. Türkiye bu sistemden vazgeçip sadece avukatlarla bu sistemi yürüten bir ülkedir” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde