23 Temmuz 2024

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSLARININ DESTEKLERİ DEĞİŞİYOR

  • PDF
Kosgeb girişimcilik kurslarından alınan destekler artık değişiyor.Fatsa genç iş adamları derneği (FAGİAD) başkanı Mehmet Serken Erdik girişimcilik kursları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
           Başkan Mehmet Serkan  Erdik 01.01.2019 tarihinden itibaren artık Kosgeb girişimcilik kurslarından 50.000 tl hibe 100.000 faizsiz kredinin sadece yenilikçi, teknolojik ve katma değeri yüksek bir ürün üreten , bu ürünü uluslararası pazarlara taşımak isteyen ve ihracat odaklı çalışan kobilere öncelik tanınacağını bunun haricinde faaliyet gösteren işletmelere hibe desteğini ilk yıl için 5000 tl 2. Yıl için işletmenin ticari durumuna bakılarak tekrar 5000 tl şeklinde verileceğini söyledi.
Başkan Mehmet Serkan Erdik açıklamalarının deva-mında derneğimizde belgelerini almamış bir çok kursiyerimiz var.Bugüne kadar Fatsa ve çevre ilçelerde 33 tane kurs açtık.Açılan bu kurslarımızdan belge alan toplamda 207  kursiyerimiz ağırlıklı olarak Fatsa ve Ordu olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde iş yerlerini açmış bulunmaktadırlar.
 
 Fakat birçok kursiyerimiz yapacağı işi tam belirlememiş olması hem yeterli öz sermayeyi oluşturamamış olması hemde ticari faaliyetini yürüteceği yeri bulamamış olmasından dolayı  iş yerlerini bugüne kadar açamamışlardır. 
Burda onlara çağrıda bulunuyoruz. Çünkü 31.12.2018 tarihine kadar eğer işletmelerini açmazlar ise 50.000 tl hibe 100.000 tl faizsiz krediden mahrum kalacaklardır.
 
Kosgeb’de girişimcilik kurslarında yeni mevzuat değişikliği ile beraber 01.01.2019 tarihi itibari ile açılan Kosgeb destekli bütün işletmeler eğer başta bahsettiğimiz iş kollarından  birini açmıyorlarsa  bu hibe desteğine kademeli olarak sahip olacaklardır.
FAGİAD olarak yılın son iki kursunun mülakaatını gerçekleştirip kursiyerlerimizi belirledik. Onlara da mülakaat sırasında bu yılın sonuna kadar işletmelerini açmaları gerektğini hatırlattık.Burdan bir kez daha sizin aracılığınızla Fagiad’ın açmış olduğu kurslardan belge alan bütün kursiyerlerimizi eğer imkanları oluşmuşsa işletmelerini açmalarını öneriyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde