23 Temmuz 2024

BAŞKAN KİBAR FINDIK VE ÇİFTÇİ İÇİN TAM SAHA ÇALIŞIYOR

  • PDF
Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen Karadeniz Bölge Toplasına Ordu ili sözcüsü olarak katılan  Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, toplantıda Ordu’nun tarım ve çiftçisinin sorunlarını çözüm öneriyle birlikte anlattı.
Mevcut Fındık politikasının, Fındık tarımı ve üreticisi için acil eylem planlarıyla birlikte biran önce devlet eliyle Fiskobirlik’in yeniden yapılandırılmasını raporumuzda detaylı bir şekilde sunduk diyen Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, “Toplantımızın bölgemiz tarım ve çiftçilerine hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ederim” dedi. 
Kibar,  Arıcılık, Kivi Yetiştiriciliği ve Hayvancılık yapan çiftçilerin de sorunlarını raporlar ve çözüm önerileriyle birlikte detaylı bir şekilde sunduğunu sözlerine ekledi. Ankara’da ki Ziraat Odası Bölge toplantısında yaptığı konuşmada bölgenin tarım politikalarını sorun ve çözümleriyle ciddi bir şekilde ele alan Başkan Ethem Kibar, Karadeniz’de fındığın kesinlikle desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirtti. 
‘’ÇİFTÇİ EĞİTİM ÇİFTLİĞİ’’MİZ AÇILIŞA HAZIR
Kasım ayı içerisinde açılışı gerçekleşecek olan Çiftçi Eğitim Çiftliği ile ilgili de gazetemize açıklamalarda bulunan Kibar, tesisin tüm Ordu iline hizmet vereceğini söyledi.
Fatsa Ziraat Odası Meclisi olarak göreve geldiğimiz gün hayal ettiğimiz ve bölgemizde örneği olmayan ‘’Çiftçi Eğitim Çiftliği’’ projemizi %100 oranında tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Ethem Kibar tesis ile ilgili de şu bilgileri verdi. 
“Tesisin Kuruluş Amacı ; 
-Yerel Meyvelerimizi Yarı bodur anaçlara aşılayarak yerel meyve çeşitliliğimizi zenginleştirmeyi,
- Çiftçilerimize Alternatif yetiştiricilik, Aşılama, Budama, Çelikleme vb. gibi konularda eğitimler vererek bilinçlendirmeyi,
- Yerel tohumlarımızdan Yıllık 100.000 Fide üretimi gerçekleştirip, üreticilerimize ücretsiz bir şekilde dağıtarak yerel tohumlarımızı zenginleştirmeyi,
- Çocuklarımıza Toprak, Bitki ve Doğa sevgisini aşılamak amacıyla yetiştiricilik eğitimleri düzenlemeyi,ve daha birçok konuda bölgemiz tarım ve çiftçisine hizmet vermeyi planladığımız tesisimiz odamızın öz sermayesiyle inşa edilmiştir. Kasım ayı sonu itibariyle açılışını yapmayı planladığımız tesisimiz sadece Fatsa ilçemize değil Ordu ilimizin tamamına hizmet verecektir. "Çiftci Eğitim Çiftliği"miz bölgemiz çiftçileri ve tarımına hayırlı olsun” dedi. 
''MEYVE İŞLEME VE KURUTMA EVİ’’MİZ AÇILIŞA HAZIR.
Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Fatsa Ziraat Odasının ortaklaşa yürüttüğü Meyve İşleme ve Kurutma Evi olarak faaliyete geçecek olan ``Kadın Emek Verdi, Meyveler Çürümedi`` adlı proje deneme üretimlerine devam ediyor.
Başkan İbrahim Ethem Kibar proje ile ilgili şu bilgileri verdi; “Kadın Çiftçimizle Pestil , Pekmez Üretimi, Meyve Kurusu ve Sirke üretiminin yapılacağı tesisimizi Kasım ayı sonu itibariyle açmayı planlıyoruz.
Bölgemizde çürümeye yüz tutan yerel meyvelerimizi ekonomiye tekrar kazandırmak için Kabakdağı Mahallemizde atıl durumda bulunan eski sağlık ocağı binasını kiralayarak kurduğumuz Meyve işleme ve Kurutma evinde üretilen ürünlerimizi ilk etapta Fatsa Ziraat Odası markasıyla yerel marketlerimizde ve Kabakdağı Organik ürünler pazarında satışa sunulacaktır” dedi.
Haber: 
Sümeyra ÖZCÜRE
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde