23 Temmuz 2024

“EKONOMİK KRİZ ALGI YÖNETİMİNE DÖNÜŞTÜ”

  • PDF
İlçemiz iş adamı, DKC Grup  Genel Müdürü ve Fatsa Bolaman Park Restoran otaklarından Faruk Gür, ülkenin ciddi bir kriz içerisinde olduğunu ve bu krizin yetkililer tarafından doğru yönetilemediğini ifade etti.
İşadamı Faruk Gür’ü Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan DKC Grup fabrikasında ziyaret ettik.
Gerçekleşen ziyarette ülke ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulunan Faruk Gür; “Doksanlı yıllardan bu yana sanayinin içerisindeyim. Ortada ciddi bir kriz var. İş adamlarında, iş dünyasında bu kriz doğru yönetiliyor algısı oluşmadı. 
Bu kiriz çözüme yönelik adımlardan değil de, tribüne karşı algı oluşturmakla yönetiliyor. Burada tehlikeli bir olay var. Enflasyonun sebebi önce papaz gösterildi. Şimdi bakıyoruz basın yayın organlarına, bizim gariban dediğimiz bakkallar, manavlar, yerel marketler gösteriliyor. Rekabetin bu kadar büyük olduğu bir ortamda bir marketçinin faiş fiyatla mal satması mümkün değil. Herkesin elinde akıllı telefonlar var ve her şeyin fiyatını biliyorlar. Uzmanların iddiasına göre, asıl kriz Kasım ayının ilk haftasında başlayacak. Ocak, Şubat ayında da derinleşeceği söyleniyor. Hükümetin ve Berat Albayrak’ın açıkladığı tedbirlerin en az 700 bin kişinin işsiz kalacağı sonuçları doğuracağı yönündedir. 
Bu zamların ve fiyat pahalılığının sebebi vatandaşa market, manav olarak gösterilip, vatandaş yarın öfkesini onlara kusarsa sonuçlar daha kötü olacaktır. Ülkemizde üretim çok az seviyelerdedir. İhracat yapacak ürünümüz yok. Şu anda dolarımız bitse, ekmek yapmaya buğdayımız yok. Pirincimiz yok, yağımız yok, enerjimiz yok… Bu nedenle ben bu krizin ülkemiz adına doğru yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde