23 Temmuz 2024

“MEYDAN PROJESİ ESNAFA KEPENK KAPATTIRIYOR”

  • PDF
Fatsa Cumhuriyet Meydanı esnafları, yapımı devam eden meydan projesinin bölge esnafına ekonomik açıdan zarar  verdiğini ve gerekli tedbirlerin alınmadığını ifade etti.
Bölgedeki esnafların sırayla kepenk kapattığını, bir kısmının iş yerlerini farklı mahallelere taşıdığını, kalan esnafın ise büyük ölçüde ekonomik zorluk çektiğini dile getirdiler. 
İş yeri cirolarında %70 ile %90 arasında düşüş yaşandığını ifade eden bölge esnafları, aslında Fatsa ilçesinin bir sorunu olan Fatsa Meydan projesini kimsenin gündeme getirmediğinin altını çizdi.
Günlerdir çivi çakılmayan meydan projesini muhalefet Partileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Fatsa Belediyesi ve yerel basının gündeme getirmediğini de sözlerine ekleyen esnaflar, Büyük Şehir Belediyesinden projenin teslim tarihi ile ilgili açıklama beklediklerini sözlerine eklediler.
“15 YILLIK ESNAF ARKADAŞIM KEPENK
KAPATTI”
Bölge esnafı adına gazetemize açıklama yapan Murat Güven; “ Meydan projesi buradaki yaya geçişini tamamen bitirmiş durumdadır. Ticaret bu bölgede tamamen bitmiş durumdadır. Dört veya beş tane esnafımız iflas etti. Birkaç tanesi ise başka mahallede kiraya geçtiler. İlk isteğimiz bu alanda bir düzenleme yapılmasıdır. En azından ara caddeden sahile bir yol verilmelidir. Orada rahatlıkla yaya geçidinin yapılabileceği bir alan var. Enver Yılmaz Bey, Fatsa’ya geldiğinde 28 Ağustos’ta biteceğini taahhüt etmişti. Proje bu tarihte bitmediği gibi tamamen durmuş vaziyettedir. Yeni Belediye Başkanımız Engin Tekintaş ise başlama süresi vermiyor. Bitiş süresi zaten belli değil. Buradaki problem parasal bir sıkıntı mıdır yoksa burayı Mart seçimlerine yetiştirerek seçim yatırımı olarak alkış mı toplanmak isteniyor” Böyle bir şey planlıyorlarsa bilinsin ki Meydan esnafı perişan durumdadır. Ciromuzda %60, %70 hatta bazı esnafımızda %90 eksilme var. Benim 15 yıllık esnaf arkadaşım kepenk kapattı. Bu problem sadece esnafın değil tüm Fatsa’nın sorunudur. Muhalefet Partileri, sivil toplum kuruluşları bu konuyu gündeme getirmiyor. Fatsa Belediye Başkanına çıktık ve derdimizi anlattık. Projenin işleyişi ile ilgili bir şey yapamayacağını ama çevre düzenlemesini yapacağını ifade etti. Sağolsun çevre düzenlemesini yaptı” dedi. 
“BURASI FATSA’NIN KALBİYDİ” 
Şu anda burası atıl durumda ve adeta bir çöplük gibi diyen bölge esnafları; “ Fatsa’nın öncelikli çözülmesi gereken projesi Meydan projesidir.  Meydan Projesi tamam-lanmamışken ve yatırımlar durmuşken sahile yeni projenin yapılması hangi akla hizmettir anlamıyoruz. Sahile başlamadan meydanın bitirilmesi gerekiyor. Burası Fatsa’nın kalbiydi. Bu kalbi söktüler yerine takmalarını bekliyoruz. Bize bir tarih verilsin. Biz şu tarihte bitireceğiz desinler. Burada müteahhit firma kamulaştırılması gereken bina kamulaşmasa bile ben projeyi tamamlarım dedi. Ama 45 gündür çivi çakılmadı. Firma parasını alamadığını söylüyor. Bu bilgi kirliliği artık giderilsin ve bize net bir tarih verilsin” dediler. 
YENİHABER 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde