23 Temmuz 2024

ÖNEM ÇOCUKLARI, AYBASTI PERŞEMBE YAYLASI GEZİSİNDE BULUŞTULAR

  • PDF
Ordu Valisi Sayın Seddar YAVUZ’un himayelerinde, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ÖNEM ( Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele Projesi ) kapsamında ve Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliğinde hazırlanan ve Fatsa Yetimlerini Sosyal İçselleştirme Derneği tarafından yürütülen, İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen " BANA BİR TUTAM, SEVGİ GÖNDER " Projesi kapsamında, Aybastı Perşembe Yaylasına gezi düzenlendi. Geziye Fatsa ilçesinde değişik liselerde okuyan 122 yetim veya öksüz öğrenci ve 12 öğretmen katıldı. 
Ordu ÖNEM Projesi kapsamında düzenlenen Aybastı Perşembe Yaylası Gezisi 22.09.2018 Cumartesi günübirlik olarak yapıldı. Öğrenciler önce Perşembe Yaylası Karga Tepesini ziyaret ettiler. Oradan eşiz güzelliğe sahip menderesleri gözlemleyerek, doğada fotoğraf çektiler. Akabinde 122 öğrenci ve 12 öğretmenimiz Karga Tepesinden Emir Kümbet Gazi Türbesine Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdiler.  
 
Emir Kümbet Gazi Türbesinde proje koordinatörü ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Sosyal Bilgiler Öğretmeni Cemal ŞAHİN, öğrencilere şehitlik hakkında bilgiler verdi. Burada bundan yaklaşık 1000 yıl önce Danişment Gazinin komutanlarından Emir Kümbet’in bu alanda Rumlarla girdiği mücadele ve akabinde şehit olan askerleriyle buraya defnedilmeleri olayları anlatıldı.
Emir Kümbet Gazi Türbesi ve Şehitlik alanının ziyaret edilmesinin ardından, öğrencilerimiz Gölet kenarına geldiler. Burada kendilerini bir sürpriz bekliyordu. Daha önceden hazırlanan kanolarla öğrencilerimiz uzman eğitmenler nezaretinde kano etkinliğine katıldılar. Yaklaşık 70 civarında öğrencimiz durgun su kanosuyla tanışma ve durgun suda kano sürme imkânı buldular. Kanonun ardından bir kısım öğrencimiz gölet kenarında golf oynadılar. 
Gölette yapılan kano etkinliği ve golfun ardından öğrencilerimiz bir saat civarında yayla merkezinde serbest dolaşma fırsatı buldular. Çarşı merkezinde alışveriş stantlarını gezdiler ve yürüyüş yaptılar.
Saat 14.00 da Perşembe Yaylasından Aybastı Kabaktepe Mesire Alanına piknik yapmaya gidildi. Bu alanda öğrencilerimiz hem eşsiz doğal ortamda eğlenme, hem de doyasıya piknik yapma fırsatı yakaladılar. Pikniğin ardından öğrencilerimiz futbol, voleybol oynama, salıncağa binme, ormanda yürüme vb. etkinliklere katıldılar. Ardından saat 17.00 civarında Fatsa’ya dönerek evlerine veya yurtlara bırakıldılar.  
 
Geziye katılarak, öğrencilerle birlikte piknik ve doğa yürüyüşü etkinliklerine katılan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın ATİNKAYA, gezi ile ilgili şunları söyledi; Bizler Ordu Valimiz Sayın Seddar YAVUZ Beyin himayelerinde ve de Fatsa Yetimlerini Sosyal İçselleştirme Derneği tarafından yürütülen Bana Bir Tutam Sevgi Gönder Projesi kapsamında, organize edilen bu gezi, her şeyden önce öğrencilerimizin kendilerini tanıma, sosyal hayata uyumlarını artırma ve doğayla içiçe olmalarına bir imkân sağlamıştır. Ben bu vesileyle başata Ordu Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’a, Fatsa Kaymakamımız Sayın Mehmet YAPICI’ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kutlu Tekin BAŞ’a, dernek yönetimindeki ekip arkadaşlarıma ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.
 Bu bir ekip işidir. Ekibimizde yer alan tüm arkadaşlara ve eğitime ve öğrenciye destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde