23 Temmuz 2024

CHP FATSA İLÇE ÖRGÜTÜNDEN BASIN AÇIKLAMASI

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Örgütü yerel ve genel gündeme ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı , “Biz Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa ilçe yönetimi olarak partimizde 24 Haziran seçimlerinden bu yana yaşanan olaylardan kamuoyunda duyulan rahatsızlıklara artık sessiz kalamayacağımızdan dolayı bu bildiriyi hazırlama ihtiyacı duyduk” ifadesini kullandı.

Yerel seçimlere her anlamda hazır olan bir teşkilat olduklarının altını çizen Başkan Murat İnanlı, aday adaylığı başvuru sürecine ilişkin de başvuruları beklediklerini vurguladı.

Doğru ve gerçekçi politikalar üreteceğimize, bunları kararlı bir şekilde uygulayacağımızın altını özellikle çizmek istiyorum diyen Başkan İnanlı; " tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısı oluşturmak için elimizden geleninin fazlasını yapacağımıza, parti içi demokrasiyi ayrımsız harekete geçireceğimize, her şeyin en iyisine, en güzeline layık halkımızın her zaman her koşulda yanında olarak, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yaparak örgütlerimizi hazır ve dinamik tutacağımıza, farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğimize , partimize yaraşır bir olgunluk ve disiplin içerisinde Fatsamıza dair projelerimizi doğru ve anlaşılır bir şekilde ifade etmeye, halkımızla bütünleşmeye, onların sorunlarını çözecek yegane parti olduğumuz konusunda onlara güven vermeye sizlerin değerli basınımız sayesinde tüm kamuoyu önünde de yönetimimiz adına söz veriyorum" dedi. 

“TARAFLARIN KAMUOYU ÖNÜNDEKİ TAVIR VE ÜSLUPLARI

KABUL EDİLEBİLİR SINIRLARI AŞMIŞTIR”

CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Şu güne kadar yönetim olarak ne basında, ne sosyal medyada ne de kamuoyunda bu konuyu asla gündeme getirmedik. Bu meseleyi parti içi bir mesele olarak gördük ve parti içi kurullarımızda tartışmanın yollarını aradık. Ancak gelinen noktada görülen o ki çabalarımız beyhude imiş. Partimizin bizim haricimizdeki bir çok organı bu olayı her gün basına ve sosyal medyaya taşıması ve 24 Haziran seçimlerinin ardından rejim değişmesine rağmen hiçbir yönetim organının özeleştiri yapmadığı halde meselenin sadece seçimli kurultaya indirgenmesi, tartışmanın kişiler üzerinden yürütülmesi, yönetimimizi, üyemizi, seçmenimizi genel olarak rahatsız etmektedir. Ve dahi maalesef  bir çok fırsat çıkmasına rağmen partimiz içerisinde anlamlı bir özeleştiri süreci başlatılamamış kurumsal değişim ihtiyacı göz ardı edilmiş ve kişilerin liderlik yarışına dönüşmüştür. Ve yine üzülerek belirtmek durumundayız ki tarafların kamuoyu önündeki tavır ve üslupları kabul edilebilir sınırları aşmıştır. Bu nahoş durum bir miktar sakinleşerek ve derhal fedakar Cumhuriyet Halk Partisi tabanına hak ettiği zaferleri sağlayacak kurumsal değişim sürecini başlatarak ve yine zaman kaybetmeden takvimi belirleyerek giderilmelidir. Hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir. Bu, ilk önce Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, daha sonra da onun  dediği gibi Cumhuriyetten sonraki ikinci büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partimize vefa borcumuzdur” dedi.

         “EMEK VERİRSEK YENİDEN AYAĞA KALKABİLİRİZ”

Başkan İnanlı; “Yapılması gereken ilk şey herkesi kapsayacak hayali bir lider ve popülist söylemlerle kısa vadede kolay bir başarının asla elde edilemeyeceği gerçeğiyle yüzleşerek tabanın sesine kulak verip yaklaşan vaktinde ya da erken farketmez, yapılacak olan yerel seçimlerden önce bozulan ekonomi, artan siyasi baskılar, parti içi çekişmeler nedeniyle birbiri ile asla dayanışma gösteremeyecek olan seçmenimizi zamanla aynı meydanlarda tekrar toplama imkanını sağlayacaktır. Aksi takdirde ilçe yönetimi olarak tabanımızdan gelen seslere kulak verdiğimizde maalesef önümüzdeki yerel seçimlerde partimizi zor günler beklemektedir. Başarının sırrı çaresizlik içerisindeki milyonların sesi olan bir alternatif olmaktır. Bunu yaparken de Cumhuriyet’e minnet borcu olan Cumhuriyet Gençliği görevi devralmalı, liderlik yarışlarına odaklanıp mucizevi bir şekilde yeni bir Atatürk bekleme kolaycılığına kimse kapılmamalıdır. 1930’lara özlem, 1960’lara övgü ve 1990’lara şükür duyarak ilerleyemeyiz; yalnızca 2020’ler için emek verirsek yeniden ayağa kalkabiliriz.  Bu vesileyle Cumhuriyet Gençliği doğrudan temsil ile elini taşın altına koymalı ve öncelikle Sayın Genel Başkanımız, sonra da genel merkezimizin çabalarıyla ülkemizin kurtuluşunu sağlayan partimizin kuruluş felsefesine rağmen değil; ancak o felsefenin günümüz koşullarında güncellenmesi ile birlikte bir değişimi başarabileceğimizi unutmamalıyız” dedi.

“YÖNETİMİMİZ ADINA SÖZ VERİYORUM”

            Yerel örgütlerde yöneticilik yapmak sorumluluk gerektirir ve ben bu sorumluluğun ağırlığını her zaman omuzlarımda hissetmekteyim diyen CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı açıklamalarını yerel bazda sürdürdü; “ 2015 yılı kongremizden bu yana birlikte görev yapmaktan gurur duyduğum yönetim kurulu üyelerimiz, Mv. adayımız Onur Çam’ın görevinden istifa etmesinden sonra oy birliğiyle beni bu göreve layık gördüler ve ben de bu görevi layıkıyla yapacağıma dair kendilerine söz verdim. Bu doğrultuda, doğru ve gerçekçi politikalar üreteceğimize, bunları kararlı bir şekilde uygulayacağımıza, tüm siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak, ön yargılardan arınmış, iktidara odaklanmış bir örgüt yapısı oluşturmak için elimizden geleninin fazlasını yapacağımıza, parti içi demokrasiyi ayrımsız harekete geçireceğimize, her şeyin en iyisine, en güzeline layık halkımızın her zaman her koşulda yanında olarak, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yaparak örgütlerimizi hazır ve dinamik tutacağımıza, farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğimize , partimize yaraşır bir olgunluk ve disiplin içerisinde Fatsamıza dair projelerimizi doğru ve anlaşılır bir şekilde ifade etmeye, halkımızla bütünleşmeye, onların sorunlarını çözecek yegane parti olduğumuz konusunda onlara güven vermeye sizlerin değerli basınımız sayesinde tüm kamuoyu önünde de yönetimimiz adına söz veriyorum.

         Biz ilçe yönetimi olarak göreve geldiğimiz yaklaşık üç buçuk sene öncesinden bu yana her zaman tek derdimizin Fatsamız olduğunu ve hedefimizin de yerel seçimler olduğunu her fırsatta dile getirdik ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürüttük. Ancak önümüze baskın erken genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri geldi ve bu süreçte hiç durmadan yorulmadan  gece gündüz Fatsamızı karış karış dolaştık ve seçmenlerimizle buluşup onların dertlerini bıkmadan usanmadan dinledik. Verimli bir seçim çalışması dönemi geçirdiğimizi düşünüyoruz. Seçimler bittikten sonra 25 Hazirandan itibaren yerel seçimlere odaklandık ve planlamalar yapıp yol haritamızı çizdik. Bu süreçte partimizin içinde bulunduğu maluım durumda dahi çok önemli bir belediye başkan aday adayımızın  yönetimimize başvuru yapması bu yönetimin ne kadar özverili ve güvenilir olduğunu kanıtlamaktadır. Yine buradan sizin vasıtınızla değerli üyemiz sayın Av. Ahmet Canbaz’ın partimizden Fatsa Belediye Başkan Aday Adaylığını da kamuoyuna duyurmak isterim. Bu vesile ile partimizde Fatsa belediye başkanı aday adaylığı sürecini de başlattığımızı ilan eder aday adaylıklarını kabul ettiğimizi ifade etmek isterim”diyerek açıklamalarına son verdi.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 01 Ağustos 2018 10:12

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde