23 Temmuz 2024

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AHMET ÇORUH: “ÖNÜMÜZDEKİ YEREL SEÇİMDE ORDU’DA TEKRAR 20’DE 20 YAPACAĞIZ”

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh; Ordu’ya yaptığımız yatırımların ve hizmetlerin karşılığı olarak 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde tekrardan “20’de 20 yapacağız” dedi.
Çoruh: “Yaptırdığımız anketlerde görüyoruz ki; Ordu halkı Büyükşehirin yapmış olduğu hizmet ve projelerden memnuniyet duyuyor. Bu memnuniyeti tekrardan sandığa yansıtacaklarını da ifade ediyorlar” diye konuştu.
Kendisinin ‘Fatsa Belediye Başkan aday adaylığı’ sorumuza da değinen Çoruh, “Şu noktada net olarak önümüzdeki yerel seçimde Fatsa Belediye Başkan adayıyım diyemem. Fakat şahsıma böyle bir görev tevdi edilirse bu görevden de kaçmam” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Fatsa’da ciddi yatırımlar yaptığını söyleyen Ahmet Çoruh; “Cumhuriyet Meydanı Projesi 30 milyon liralık bir proje. Bunu ilçe belediyemizin yapması mümkün değildi. Çünkü böyle bir bütçe oluşturması olanaksızdı. Ancak büyükşehir bu projeyi üstlendi ve yıl sonuna kadar da bitirilecek” açıklamasında bulundu.
“MEYDAN VE YAYALAŞTIRMA PROJELERİMİZ FATSA’NIN EN ÖNEMLİ PROJELERİ”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh’u Fatsa Yeni Haber Gazetesi olarak makamında ziyaret ettik. Ziyaret sırasında bir çok konuda görüşlerini açıklayan Ahmet Çoruh, “Büyükşehir çalışmaları sayesinde ilimizin tamamında hizmetler yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her şeyden önce Fatsalıların öncelikleri neyse hem yerel yöneticilerin, hem de vatandaşların bize ilettiği şeyleri bizler hayata geçirmeye çalıştık. Fatsa Meydan Projesi önceki dönemlerden bu yana herkesin bir vesileyle dile getirdiği, bir vesileyle seçim malzemesi yaptığı ya da söz verdiği bir projeydi. Bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu. Maliyet açısından çok büyük ölçekli bir projedir. İşin hukuki sürecini yönetmek açısından da büyük bir projedir. Bu projeyi ancak büyükşehir kaldırabilirdi. Satın alma ve kamulaştırma bedeli yaklaşık 15 trilyondur. Bunun birde ciddi yapım maliyeti var. Altına otopark yerleştirildi. Aralık ayında proje tamamlanacak” dedi.  
“Fatsa’da yayalaştırma projesi yine büyükşehir projesidir. Şehir estetiğine önemli güzellikler katmıştır. Yayalaştırma alanında hiçbir seyyar satıcı olmamalı. Bunu vatandaşlarımız da önemsemeli. Yayalaştırma alanlarında yayaların rahat gezebilmeleri adına yapılan bu proje vatandaşlarımıza hizmet amaçlıdır. Dolayısıyla bu alanda hiçbir seyyar satıcı olmayacaktır.” diye konuştu
Fatsa’nın her alanda hizmete ihtiyacı olduğu bilinciyle çalıştıklarını açıklayan Çoruh; 19 ilçeye nüfusa oranla hizmet yapmaktayız. Her ilçede çalışmalarımız var. Adil olmayı ön planda tutuyoruz. İl merkezimiz Türkiye’nin butik kentlerinden, yaşanabilir kentlerinden birisi olacak. Büyük yatırımlarımız söz konusu. Popülist davranmıyoruz. Realist davranıyoruz. Bilhassa altyapı çalışmaları yaparken tüm kurumların çalışmaları bittikten sonra üst yapı hizmetine geçiyoruz. Örneğin Fatsa’da bu çalışmalarımıza Reşadiye Caddemiz bir örnektir. Uzun süreli bir sıkıntı yaşadık ancak tüm kurumlar altyapılarını tamamladı ve şu an üst yapıyı oluşturuyoruz. 
 
“ULUSLARARASI KARATE ŞAMPİYONASI FATSA’DA YAPILACAK”
“Fatsa’ya Ağustos ayı içinde 9 ülkenin karatecileri gelecek. Uluslararası Karate Şampiyonası Fatsa’da yapılacak. Bunu ilk kez buradan duyuruyorum. Bu şampiyona vesilesiyle yaklaşık 2 bin beş yüz kişi Fatsa’mızı ziyaret edecek. Karate Şampiyonasının Fatsa’da yapılması nedeniyle binlerce kişi ilçemizde konaklayacak. Fatsa 75. Yıl Kapalı Spor Salonunda yapılacak şampiyona kafilesi 3 gün Fatsa’da kalacak. Bu şampiyona Fatsa’nın turizm olgusuna da katkı sağlayacaktır.”
“YEREL SEÇİMLERDE 20’DE 20 YAPACAĞIZ”
Çoruh: “2019  yerel seçimlerinde 20’de 20 kazanırız. Bunu hangi kritere göre söylüyorum. Çünkü her ay düzenli olarak anket yaptırıyoruz. Anket sonuçlarında büyükşehir çalışmalarından memnuniyet artarak devam ediyor. İlçe belediyelerinin çalış-malarında da sıkıntı yok. İlçelerde de ilçe belediyelerinin çalış-malarına dair sorulara pozitif cevaplar alıyoruz” dedi.
“GÖREV VERİLİRSE NİYE OLMASIN Kİ”
Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Çoruh son olarak “yerel seçimlerde Fatsa Belediye Başkanlığına aday adayı olacak mısınız?” sorumuzu yanıtladı. 
“Bizim siyasi anlayışımızda görev önceliklidir. Parti kademelerimiz ve yetkili kurullarımız görev verir. Denilirse ki; Fatsa Belediye Başkan adayımızsın, buna hayır diyemeyiz. Kamuoyunda Fatsa Belediye Başkan adaylığı için ismim konuşuluyor. Kamuoyu eğer beni tartışıyor ve o makama yakıştırıyorsa ne mutludur bana. Tekrar söylemeliyim ki; benim şuan için Fatsa Belediye Başkan Adayıyım şeklinde bir iddiam yoktur. Fakat partimin yetkili organları isterse ve bana bu görev verilirse niye olmasın ki…Bu görevi de seve seve gerçekleştiririm ”dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde