06 Mayıs 2024

“Meslek Lisesinden Mezun Olur Olmaz İşkur'a Kayıt Yaptırın”

  • PDF

iskur29-5-2013Ordu İŞKUR Müdürü Mehmet Döktür, meslek lisesi öğrencilerinin mezun olduktan hemen sonra İŞKUR'a kayıt yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.
İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü tarafından Fatsa Kız Teknik ve Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik “İş Hayatında Başarı ve İş Bulma” konulu bir seminer verildi. Seminerde bir konuşma yapan Ordu İŞKUR Müdürü Mehmet Döktür, meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin hemen İŞKUR'a kayıt yaptırmaları halinde, kurumun bu müracaatları değerlendireceğini ve işe yerleştirmede yardımcı olunacağını belirtti. Döktür, iş başvurusunda aile bireyleriyle birlikte değil tek gidilmesinin iş bulma şansını da yükselteceğini ifade etti.
Ordu İŞKUR, İş ve Meslek Danışmanı Cengiz Buzkuş da mezun olacak öğrencilerin öncelikle kendilerini tanımalarının oldukça önemli olduğunu, güçlü, zayıf ve fırsata çevirebilecekleri yönlerini iyi analiz etmeleri gerektiğini belirtti.
Öğrencilere bir sunum yapan İş ve Meslek Danışmanı Cengiz Buzkuş, iş başvurusunda bulunanların kendilerini en iyi şekilde tanıtabilecekleri ve yaygın olarak “CV” denilen “özgeçmiş” hazırlamanın çok önemli olduğunu belirtti.
"Mülakat öncesinde yapılması gerekenler ile mülakat sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenlere mutlaka uymalısınız" şeklinde uyarıda bulunan Buzkuş, iş görüşmesi sırasında beden dilinin önemi üzerinde uygulamalı olarak bilgi vererek, iletişimde renklerin önemi, işverenin sorabileceği sorular ve başvuruda bulunanın sorabileceği konularda seminer sırasında öğrencilere detaylı bilgiler aktardı.
Okul Müdürü Abdullah Özkan ise yaptığı açıklamada, "İŞKUR Müdürümüz Mehmet Döktür’e ve İŞKUR, İş ve Meslek Danışmanı Cengiz Buzkuş’a katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu seminer öğrencilerimize bir şeyler katmıştır" ifadelerini kullandı.iskur-29-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde