23 Temmuz 2024

İYİ PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ ADAYI YENER YILDIRIM “BAŞARACAĞIZ”

  • PDF
İyi Parti Ordu Milletvekili Adayı Yener Yıldırım, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Ordu’da temaslarda bulunduk ve esnafı dolaştık. En çok sorulanların başında fındık geliyor diyen Yener Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu; “Herkesin bu sene beklentisi, fındık. Fındık ile ilgili olumlu açıklamalar ve çalışmalar olmaması insanları karamsarlığa itmiş. Sn. Meral Akşener Samsun mitinginde fındık ile ilgili vatandaşlarımızın hislerine tercüman olacak söylemlerde bulundu. Hepimizin bildiği gibi Ak Parti iktidarıyla başlayan, Fiskobirliğin yavaş yavaş devre dışı bırakılması, TMO’nun devreye sokulması , şimdi TMO’nun da devreden çıkartılırak yabancı firmaların kontrole geçmesi fındık piyasasını daraltmıştır.
İnşallah önümüzdeki günlerde Meral Akşener vatandaşı tatmin edecek bir fındık fiyatıyla vatandaşın önüne çıkacaktır” dedi. 
İyi Parti Ordu Milletvekli Adayı Yener Yıldırım açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un bir sözü var. “Tarih ders almazsanız tekerrür eder”. Osmanlının son sürecinde başına ne geldiyse yavaş yavaş Türkiye’nin başına da aynı çorap örülüyor. İlk borcunu Osmanlı, kırım savaşıyla aldı. Ak Parti’de başlayan borçlanma süreci artık ödenemez boyutlara geldi. Mustafa Kemal Atatürk döneminde yapılan ne varsa satılmaya başlandı. En son 14 tane şeker fabrikası satıldı ve artık satılacak bir şey kalmadı. AK Parti hükümeti Türkiye2nin bütün ekonomisini inşaat sektörüne ranta bağladı. Burada yandaşlar ciddi anlamda zenginleşti. Hükümetimiz istihdam alanı açmıyorlar. Bu alanda da ciddi çalışmalarımız olacak. Özellikl egenç işsizliğin önüne geçeceğiz” dedi.
AK Parti iktidarı döneminde milli bayramlar ve milli değerlere yeterince önem verilmediğini dile getiren Yener Yıldırım, “ 16 yıllık süreçte, Cumhuriyet değerleri, milli değerler, milli bayramlar ne kadar değerimiz varsa yok hükmünde sayıldı veya da sönükleştirildi. 19 Mayıs, 30 Ağostos’da bunların hepsi hasta oluyorlardı. İyi Parti ile hastalıkları bitti.  Ynai Cumhuriyet değerleriyle barışık olmayan bir hükümet var. Tek adamlık döneminin karşılığı da yok. İki dudak arasında ülke yönetiliyor. Bu bir rejim değişikliğidir. Biz İyi Parti olarak Atatürk’ün kurmuş olduğu fabrika ayarlarına geri döneceğiz. Huhuhuk üstünlüğünün sağlanacağı, adaletin mülkün temeli olacağı, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanacağı, üretim ekonomisine geçmiş bir ülke olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamadan bu coğrafyada ne millet olabiliriz, ne devlet olabiliriz” dedi. 
Ülkedeki ekonomik dalgalanmalara da değinen Yener Yıldırım; “ Vatandaş bunalmış durumdadır. Toplum Recep Tayyip Erdoğan’a tamam diyor. Şu anda yaptığımız anketlerde bunu görüyoruz. Tarihte Türk Lirasının dibi gördüğü günlerdeyiz. Bütün insanlar dolarla borçlanıyor. Türkiye’nin rahatlaması lazım. Bunun içinde Türkiye’nin yönetim şeklinin rayına oturması ve tek adamlık döneminin bitmesi lazım. Dünya ile barışmamız lazım. Türkiye’nin menfaatleri bizim dostluklarımızı belirler. Bütün dünya il edüşman olmaya gerek yok. Bu günkü Suriye politikamızın yanlışlığı Irak politikamızın yanlışlığı bizi tehlikeye götürüyor. Bu kadar Suriyeli ülkemizde barınamıyor. Suriye ile barışık olup, onları ülkelerine göndermek lazım. Herkes kendi ülkelerinde mutludur. İnşallah 24 Haziranda İyi Parti iktidar olacak Suriye ile ilişkileri düzeltecek ve Suriye vatandaşlarını evine göndereceğiz. Merak Akşener “İnşallah 2019’un Ramazan Bayramında orada birlikte iftar yapacağız” diyor”dedi.  
Yener Yıldırım son olarak; “Benim Fatsa’ya özel bir hassasiyetim var. Birinci turda hiç bir adayın Cumhurbaşkanı seçilme şansı yok. İkinci turda Erdoğan en çok Muharrem İnce ile yarışmak istiyor, çünkü anketlerde Muharrem İnce’ye karşılık %56 oy alacağı görülüyormuş. Eğer ikinci turda Meral Akşener ile karşı karşıya kalırsa %52 seviyeleriyle meral Akşener Cumhurbaşkanı oluyor. Eğer Fatsalı bizi seçerse, Cumhurbaşkanı da Meral Akşener olursa Ordu en güzel noktalara gelecektir. Benim Fatsa’nın geleceği için çok ciddi projelerim var. Bunlardan bir tanesi liman projesidir. Fatsa’da doğal bir liman var. Biz onu hala keşfedemedik. Büyük liman demek Karadeniz serbest piyasasını beraberinde getirir. Burası Karadeniz’in lojistik merkezi olur. İkinci bir olay burada Denizcilik lisesi ve Deniz Bilimleri Fakültesi var. Deniz Bilimleri Üniversitesinin 17 bölümü var biz bunları harekete geçirdiğimizde kalkınırız. Denizi Dünya’ya, Türkiyeye öğretecek bir Bilim Üniversitesine ihtiyaç var. Fatsa’nın bunun için uygun olduğunu düşünüyorum. Ulaşım ile ilgili de çok gzüel fikir ve projelerim var. Bu bağlamda da hemşerilerimizin desteklerini bekliyorum” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde