06 Mayıs 2024

Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi Almanya’da

  • PDF

almanya29-5-2013Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi’nin koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı’nın 3. Toplantısı 14-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Almanya’nın Nürnberg şehrinde gerçekleştirildi. Toplantıya Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesinden 1 idareci 2 öğretmen ve 3 öğrenciden oluşan bir grup katıldı.

Faaliyet tarihleri süresince proje ortağı olan 5 ülkeden gelen öğrenciler kendi ülkelerini, evsahibi Alman öğrenci ve öğretmenlere ve birbirlerine tanıtan sergiler açtılar. 3.Toplantının ortak teması olarak belirlenen ülkelerin dini ve milli bayramlar konulu sunumlarını yaptılar. Alman öğrenci ve öğretmenler de okullarını, şehirlerini ve ülkelerini tanıtan sunular yaptılar,Alman yemek kültürünü tanıtan yemekler düzenlediler ve bulundukları şehrin tarihi ve doğal güzellikleri gösteren geziler organize ettiler.

Toplantıya katılan okul Müdür Başyardımcısı Abdullah Yüksel “Proje ortaklarımız olan İspanya,Fransa,İtalya,Polonya ve ev sahibi ülke Almanya hakkında bu zamana kadar öğrendiğimiz bilgilerin yanlış olanları düzelttik doğruları teyit ettik bilmediğimiz özelliklerin ise öğrenme fırsatı bulduk. Ortaklarımız olan ülkelerin ülkemize karşı olan önyargıları yıkmak için oldukça faydalı olan etkinlikler süresince Türkiye’yi ve Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirtti. Ülkelerin kültürlerini öğrenmek açısından çok faydalı ve verimli bir hafta geçirdik. Ayrıca Almanya’da bulunan soydaşlarımızın çocukları gittiğimiz okulda Türk kültürünü en iyi şekilde temsil ettiğini görmek bizleri gururlandırdı” dedi.

Projenin 4. Toplantısı 2013-2014 eğitim-öğretim döneminin başlarında 22-27 Ekim tarihleri arasında Fatsa’da yapılacaktır.Toplantıya Almanya,Fransa,İtalya,İspanya ve Polonya’dan toplamda 12 öğretmen ve 18 öğrenci gelmesi beklenmektedir.IMG 1571

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde