23 Temmuz 2024

“TMO KİME VE NEREYE HİZMET EDİYOR?”

  • PDF
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi “TMO kime ve nereye hizmet ediyor?” diyerek milletvekillerine ve TMO yetkililerine çağrıda bulundu.
Bu milletin aklıyla alay etmeyin diyen Başkan Ali Feyzi konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi; “TMO sezonun ortasındaki yanlış yaptığı satış politikasının devamında ısrar ederek serbest piyasayı zor durumda bırakıyor. Alıcı firmalar zaten TMO ‘dan 11,5’den istediğimiz zaman istediğimiz kadar fındık alırız deyip, devletin malıyla milleti tehdit ediyor.
 Elinde ya da emanette fındığı olan esnafın ve üreticinin hakkının gasp edilmesine sebep olan TMO, mutlu, azınlık bir gruba elindeki malı peşkeş çekmiş oluyor” dedi. 
TMO’nun bu politikası önümüzdeki, yani 2018 mahsulündeki fiyatı baskı altına alıyor diyen Başkan Ali Feyzi; “ Rekolte hem düşük görünüyor hem de ciddi bir kuraklık tehdidiyle karşı karşıya. 
Yani talep arzdan fazla olacak. TMO elindeki tarihi fırsatın ve ürünün kıymetini bilmeli. Ucu açık ve herkesin istediği kadar fındık aldığı bir politika kabul edilemez. Bu satış politikasının, kime hizmet ettiği ortadadır. Eyy TMO yetkilileri ve Karadeniz bölgesinin milletvekilleri ; Bu milletin aklıyla alay etmeyin. 
TMO ‘nun kapılarını derhal kapattırın ya da satış fiyatını artırın. Milletin karşısına alnınızın akıyla çıkın” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde