23 Temmuz 2024

SP İLÇE BŞK. KOÇAN; “ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

  • PDF
Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederek, seçimlerin, ötekileştirmeden kamplaş-tırmadan kutuplaştırmadan ve kavga siyaseti yapmadan, hak ve hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini ifade etti.
Sandıktan çıkacak olan Milletin İradesini şimdiden kabullenip Vatan ve Millet uğruna en güzeli ne ise onu yapmalıyız diyen Başkan İsmail Koçan;  “Ak Parti iktidarı hiçbir işi normal yollardan gerçekleştiremiyor” vurgusunu yaptı.
İsmail Koçan açıkla-malarını şu ifadelerle sürdürdü; “Hep anormal yollardan bir şeyler yapmak ve milleti şaşırtarak hedef saptırmakla meşguller. Biz Saadet Partisi olarak, seçimlerin hangi tarihte olursa olsun biz seçime hazır olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Bu gün de Seçimlere en hazır parti olduğumuzu deklare ediyorum” dedi. 
Açıklanan tarih erken seçim değil baskın seçim tarihidir ifadesini kullanan Başkan İsmail Koçan “ Bu seçim tarihi Ak Parti ve cumhur ittifakının ne kadar paniklediğinin işaretidir. Uyum yasaları bile çıkmadan açıklanan bu tarih, paniğin ve tükenmişliğin göstergesidir. Bu baskın seçim tarihinden de anlaşıldığı gibi AKP iktidarının, Ülkeyi artık yönetebilecek gücü ve kabiliyetinin kalmadığının bir göstergesidir. Aceleyle, panikle, tükenmişlik psikolojisi içinde aldıkları bu karar inşallah ülkemiz için, milletimiz için hayırlı sonuçlara vesile olacaktır. En hayırlı sonuçlarından birisi de, Ülkemiz ve Milletimizin Saadet iktidarıyla buluşması olacaktır. Bugüne kadar bize selam vermeye imtina edenler, ‘şimdi size oy vereceğiz’ diyorlar. Hükümet bunu gördüğü için bu alakadan destekten dolayı alelacele seçim kararı aldı. Türkiye’deki siyasi hava bundan bir sene öncesine nazaran çok değişti. Aslında hükümeti ve Cumhurbaşkanını birazda aceleye sevk eden düşünen ve sorgulayan seçmenlerin havası oldu. Milletimiz bizim sözlerimize, fikirlerimize ülkenin içine sürüklendiği problemlere, çözüm yollarımıza kulak kabartarak dinlemeye ve düşünmeye başladı. Şu anda 24 Haziran seçimleri ile ilgili Genel Merkez ve Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu ve kurmayları tarafından hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar önümüzdeki hafta şekillenip seçmenlerimizle paylaşacağız” dedi. 
24 Haziran seçimi için kaybedecek zamanımız yok vurgusunu yapan Başkan İsmail Koçan “İktidarın derdi de bunlar kısa zamanda seçim kriterlerini yerine getiremezler ve sandık dışı kalırlar” ifadesini kullandı. Koçan; “Ama görecekler korkunun ecele faydası yok. Bu ülke ayakta kalacaksa İktidar sahiplerinin fikirlerinin değişmesine ihtiyaç var. Bu ülkenin yönetim anlayışının değişmesine ihtiyaç var. Deniz bitti, ekonomi çöktü, kimsenin adalete güveni kalmadı, Tarım, hayvancılık… Neyi tutsanız elinizde kalıyor. 16 yıllık iktidar, siyaset ve sorunlara çare üretememektedir. Rakamlar kendilerini açıkça ortaya koyuyor.  Saadet Partisi’nin kiminle ittifak yapıp yapmayacağını konuşmak yerine, MHP destekli AKP Hükümetinin, üstelik KHK’larla her dilediğini yapabildiği halde, seçimleri niçin 16 ay önceye almak zorunda kaldığını düşünürsek Ülkenin iyi yönetilmediği kanaatine ulaşırız Biz milletimiz de uyanan bu hava ile birlikte kolları sıvayacağız. Buradan bize ‘bir oy gelmez’ diye çalmayacak kapı bırakmayacağız. Kampanya başlatacağız.  Bizim mecliste gurubumuz yok. Ancak biz 100 bin değil. 500 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz. Vakti zamanında Adamın biri uzak bir köye gitmek için yola çıkar. Bir çoban görür. Çobana kaç saatte gideceği yere varacağını sorar. Çoban cevap vermez. Adam az ilerledikten sonra çoban, ardından seslenerek “3 saat” der. Adam haklı olarak sorar tabi, neden önce söylemedin deyince çoban; yürüyüşünü gördüm, bu gidişle 3 saate varırsın der. Biz AKP iktidarının 16 yıllık yürüyüşünü sadece görmekle kalmadığımız gibi yaşıyoruz. Tatbikî yapılan yol, köprü, hastane gibi sosyal yaşamdaki iyileştirmeyi görmezden gelemeyiz ve takdir de ederiz. Seçmenlerimizin şunu da dikkate almasında fayda görüyorum, AKP’li bir vekil; "Varsa lüks araçlarınızı gözlerden kaçırın; halktan biri gibi görüneceğim diye hurda araçlara da binmeyin", "herkesin görebileceği yerlerde simit yemek sizi hedefe taşımada etkili olabilir" diyor” dedi.
Bu ülkenin meselelerini kin kusarak, kan dökerek değil; ter dökerek, dil dökerek çözmek zorundayız diyen Başkan Koçan; “ Biz Ak Parti’nin ve MHP’nin düşmanı olmadığımız gibi Türkiye Cumhuriyetinde meşruiyet kazanmış diğer partilerin de düşmanı değiliz. Ak Partililer de MHP’liler de kardeşimiz, kuzenimiz.. Mesele şu: bozuk bir sistem var; ekonomi, dış politika, eğitim sistemi bozuk, adalete güven kalmamış. Biz, bu sistemin değişmesini istiyoruz; onlar, her şeyin iyi olduğu kanısındalar.
Eğer AKP ve MHP dışındaki partiler bu ülkenin menfaatine değilse neden Milletin parasını diğer partilere peşkeş çekiyorlar. Hükümet, AKP: 278 milyon, CHP: 142.2 milyon, MHP: 66.8 milyon HDP: 60.4 milyon TL vererek propaganda yapmaları için seçim öncesi dev kaynak aktardı. OHAL’de KHK ile partilere verilen seçim propaganda yardımlarını ortadan kaldırıp, PKK partisi ve beraber olduğunu iddia ettiğiniz CHP’yi bu kaynaktan mahrum ederdiniz. Bütün partiler devletin parasıyla seçim yapacak, Biz Saadet Partililer ise koşarak yapacağız. Çünkü bizim bir derdimiz var. Nedir o derdimiz? –Yaşanılabilir Bir Türkiye, -Yeniden Büyük Türkiye ve –Yeni Bir Dünya olana kadar durmayacağız. 
CHP ve İyi Parti’nin 15 milletvekili transfer ederek kurmuş olduğu ittifakta, YSK ve Hükümetin tutumu demokrasiyi zedelemiş ve önemli etken olmuştur. Hafızalarımızı yoklarsak, CHP Yardımıyla Deniz Baykal'ın üstün gayreti ile tekrarlanan Siirt seçimleri sonucunda Milletvekili olan Recep Tayyip Erdoğan akabinde AKP Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak siyasi tarihte yerini almıştır. Aynı CHP bu gün İYİ Partinin seçime girmesi için yardım elini uzatmıştır. Dün CHP ve Deniz Baykal’a teşekkür edenler, bugün aynı CHP ve Genel Başkanı’na kin ve nefret kusuyorlar. Bizler devlet olarak adaleti sağlayamadığımız gibi, insan olarakta adaletsizleşebiliyoruz demek ki. Biz bu ittifakın hiçbir yerinde yokuz. AKP ile MHP nin ittifakı ne ise CHP ve İyi partinin de ittifakı bizim için odur.” Diyerek açıklamalarına son verdi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde