23 Temmuz 2024

EŞŞİZ GÜZELLİĞE SAHİP GAGA GÖLÜ TURİZME KAZANDIRILMAYI BEKLİYOR

  • PDF
Fatsa’ya 10 kilometre mesafede yer alan Gaga Gölü, baharın gelmesiyle birlikte doğaseverlerin ve fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. 
İlçemizin doğal güzelliklerinin başında yer alan ve ilçe merkezine çok yakın bir mesafede bulunmasına rağmen turizm alanında yıllardır hak ettiği değeri bulamayan Gaga Gölü için gerekli mercilere çağrıda bulunan Mahalle Muhtarı Yusuf Kaynar; “ Gaga Gölü için neden ortak bir adım atarak, turizme kazandıramıyoruz?” dedi. 
Konjonktür olarak 4 mahalleye sınırı olan Gaga Gölü’nün turizme kazandırılması adına Karataş, Yassıtaş, Sefaköy ve Meşebükü mahalle muhtarlarının İl Turizm Müdürlüğüne konu ile ilgili bir müracaatı olup olmadığı kamuoyu tarafından merak uyandırırken, Kültür ve Turizm Bakanlığının Gaga Gölü’ne bakış açısı büyük önem arz ediyor. 
Mahalle sakinleri konuyla ilgili yaptığı yorumda ise; “Mahalle muhtarlarının Turizm İl Müdürlüğünün yolunu bilip bilmediği konusunda bile tereddütlerimiz var. Kimse Gaga Gölü için bir adım atmıyor.” dedi. 
Gaga Gölü ile ilgili bilgiler veren mahalle muhtarı Yusuf Kaynar, “Göle asfalt yolla ulaşım sağlanıyor. 60 dekarlık bir alanı kaplayan Gaga Gölü, Bolaman Irmağı ile batısındaki Yassıtaş mevkisi arasında yaklaşık 6 km’lik bir alanı etkileyen heyelan sonucu, yapıyı oluşturan yüzeyde oluşmuştur. Gölün derinliği 1015 metre arasında değişiyor. Gölün ortasında küçük bir adacık bulunuyor. Fındık bahçelerinin arasında, yeşillikler içindeki göl, birçok bitki ve hayvan türünü barındırıyor. Göl 1. ve 3. derece doğal sit alanı olarak koruma altına alındığını biliyoruz. Gölü besleyen büyük bir akarsu yok. Dip kaynakları, yüzeysel akış ve göl alanına düşen yağışlarla besleniyor” diye konuştu.
 
“Hak ettiği değeri göremiyor”
Gaga Gölü’ne özellikle doğasever ve fotoğrafçıların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Kaynar, “Fatsalılar olarak gölümüze sahip çıkıyoruz. Ama turizme kazandırılması noktasında hak ettiği değeri göremiyor. Yıllardır bu konunun üzerinde durduk. Şu anda gölün çevresinde atıl vaziyette yapılanmalar ve görüntü kirlilikleri var. Turizm ve Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş, hemşerimiz ve bu alanla ilgili bir proje var mıdır? Adımı kimin atması gerekiyor? Biz bu soruların cevabını bekliyoruz. Göle bağlı olan mahalle sakinleri arasında küçük göl diye adlandırılan alandaki yumurtlayan balıkları bilinçsiz avlanma ile yok ediyorlar. Gaga Gölü sahipsiz bir şekilde kaderine terk ediliyor. Buraya kim sahip çıkacak? Ne temizlik, ne görsellik, ne de düzen var. Halbuki o kadar doğal bir güzelliğe sahip bir göl ki, buraya tesisler yapılsa, yürüyüş yolları yapılsa emin olun ziyaretçi akımına uğrayacak. Bu haliyle bile hafta sonları dolup taşıyor. Kamunun yaptığı ne bir tuvaleti var ne de başka bir şey. Kano sporcuları buraya gelerek bu sporu burada gerçekleştiriyorlar. Bizler de onları görünce mutlu oluyoruz.    ” şeklinde konuştu.
 
"Numan Kurtulmuş bizim için büyük şans"
Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’un bölgemizin turizminin gelişmesi adına büyük bir şans unsuru olduğunu kaydeden muhtar Yusuf Kaynar, “Bölgemizde turizmin gelişmesi açısından bakanımıza aktaracağımız projelerimiz son derece önemlidir. Gaga Gölümüzü turizme kazandırmak istiyoruz. Buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Bu şansı iyi değerlendirmeliyiz. Yıllardır Gaga Gölü için çeşitli projeler sayılıyor. Ama biz artık somut bir adım bekliyoruz. Bu doğal güzelliği insanlarla buluşturmak istiyoruz. Hatta bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Enver Yılmaz ile de istişarelerde bulunduk. İki yıl önce bir proje hazırlayacağını belirtmişti. Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen ortada halen daha bir proje yok. Bu proje ne oldu?  ” diye konuştu. 
Haber: Sümeyra Özcüre
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde