06 Mayıs 2024

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Bayramı Unutturulmaya Çalışılıyor

  • PDF

chp29-5-201319 Mayıs' ın anlamı ve önemi yok edilmeye çalışılıyor. O gün tören alanında gördüklerim karşısında hayrete düştüm, acaba başka bir ülkede mi yaşıyorum dedim. Çünkü 19 mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çelenk koyma törenindeydik.  Türkiye Cumhuriyeti ve 19 Mayıs 1919 bize ait bir tarihtir yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşını başlattığımız ilk gündür. Bu anlamlı, ve hayati önemi olan bir günde ne yazıkki tören alanı son derece sönük, devlet yetkilililerinden protokolun ilk dört sırasını belirleyen, aynı zamanda törene davet yazısına imza atanlar ve iktidar partisinin ilçe başkanı bile tören alanında yoktu. Bu olaydan Fatsalılar adına büyük üzüntü duydum ve gelecek için endişelendim.

 

          Kimin ne hesabı olabilirki bugün Cumhuriyetin nimetlerinden en geniş bir şekilde yararlanarak iktidar olanlar 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerine katılmamakla neyi ifade etmeye çalışıyorlar bunun fatsa halkına açıklanmasını bekliyorum. İktidar Partisi ilçe binasına Törenlerde bile Ülkemizin simgesi olan ve rengini şehit kanlarından almış olan bayrağımızı asma tenezzülünde bile bulunmayanlar ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyorum.Cumhuriyetimizi seven ve Mustafa Kemal’ imizi baş tacı eden Fatsa  halkının bu olayları çok iyi değerlendireceğini biliyor ve bunları onların takdirlerine bırakıyorum.


        Bizler Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı, yönetim kurulu üyeleri ve partimize gönül veren Cumhuriyete inanmış bütün kitlelerle en namusait şartlarda bu ülkeyi kurtarmış olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının yolunda bütün zorlukları aşarak yürüyeceğimizden kimsenin kuşku duymamasını istiyor, Cumhuriyeti yaşatacagımıza ve uygarlık dünyasındaki yerimizi almak için mücadele etme kararlılığında olduğumuzu ilan ediyoruz.

 

CHP Gençlik Kolları olarak 19 Mayıs akşamı büyük bir coşku ve katılımla Fener Alayı düzenledik. Fener Alayı yürüyüşünde gördük ki halk bayramına sahip çıkıyor. Törene katılamayanların ev ve iş yerlerinden bizleri coşku ile selamladıklarını gördük. CHP İlçe Örgütü olarak Mayıs yedisi adıyla tabir edilen 20 Mayıs akşamı halkımıza unutamayacağı bir Gençlik Şöleni yaşattık. Konserin başından sonuna kadar ilgi azalmayarak daha da arttı.

Sizlere hizmet etmekten başka hiç bir amacı olmayan CHP bu ülkenin sigortasıdır. 90 yıldır bir çok dünya liderinin örnek aldığı Ulu Önder Atatürk’ ü ne yazıkki bizim çocuklarımıza unutturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça bunu başaramayacaklardır. Biz halkımızı Cumhuriyete, Bayrağa, Atatürk’ e ve tüm milli değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.

             Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu olarak; düzenlemiş olduğumuz halk konserinde bizleri yanlız bırakmayarak maddi, manevi desteklerini esirgemeyen tüm halkımıza , ayrıca Gençlik Kollarına ve sevgili gençlerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde