06 Mayıs 2024

Fiskobirlik Yönetimi Lav Edilsin, Kurumsal Bir Yönetimle Piyasa Belirleyicisi Olsun

  • PDF

DSC 0013Muhsin YILMAZ

MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt Fatsa Ticaret Borsası’ne gerçekleştirdiği ziyarette Fiskobirliğe 200 milyon lira kaynak aktarılarak yeniden piyasa yapıcısı olarak girmek zorunda olduğunu söyledi.
Sivil toplum örgütlerine de seslenen Enginyurt, “Sivil toplum örgütleri Hükümete düşüncelerini iletmekten çekinmesinler. Bizim Hükümetimiz döneminde yolunu tutan Ankara’da soluğu alıyordu. Fındık parası bir ay ödenmezse Meclisin kapısından geri gelinmiyordu. 10 yıldır malesef tüm sivil toplum örgütleri Ankara’ya yolculuk yapmayı unuttu. Yeniden Ankara yolculuğu başlasın diyorum” dedi.
MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt’a MHP Fatsa İlçe Başkanı Şakir Cemal Uygun, yönetim kurulu üyesi Murat Kaçak’da eşlik etti. Başkan Enginyurt, Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi ile bir süre sohbet ettiler.
MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt burada fındıkla ilgili yaptığı açıklamada, “Fındık bu sene 4 liraya satılınca hem manavda hem de üreticide büyük sıkıntılar oluşturdu. 6.5 lira olan fındık 4 liraya düşünce bir çok manav iflas etti, fındığını bekleten üretici iflas etti. Bu iflasların neticesinde yeni sezon fındık da para etmeyince üreticiden para bekleyen esnaf da iflas etti. Onun için biz diyoruz ki fındık sezonu başlamadan siyasi iradeyi uyaralım. Hükümeti bilgilendirelim, sivil toplum örgütleri ile birlikte biz şahsen hiç bir komplekse girmeden bunu yapmaya hazırız. Devletin tekrar piyasa yapıcılığını üstlenmesi gerektiğini bunun Fiskobirlik mi artık kim yapıyorsa tespitinin onlar tarafından olmasının doğru olacağını söylüyorum. Bize göre Fiskobirliğin yönetiminin lav edilerek yerine kurumsal bir kimlik oluşturulması ile birlikte bir holding anlayışı ile oluşturulacak Fiskobirliğe 200 milyon lira kaynak aktarılarak Fiskobirlik piyasa yapıcısı olarak girmek zorunda. Fındığa devlet sahip çıkmak zorunda, fındık kendi kaderine terk edilmemek durumunda. Bu senede Devlet biz fındığa karışmıyoruz, fiyatı piyasa şartları belirliyor şeklinde bir anlayış hasıl olursa malesef bu seferde fındık değerini bulmaz ve delik daha da büyür. Bu sayede esnafın ve köylünün sıkıntısı daha da büyür. Onun için bu dönem acele etmeli ve fındığı hep beraber sahiplenmeliyiz. Fındığı en azında 6 liraya çıkarmalıyız ki fındık değerini bulsun. Biz ayrıca Alan Bazlı Destekten vazgeçilmesini ürünün desteklenmesini talep ediyoruz. Çünkü Alan Bazlı Destek alanların büyük çoğunluğu köyünde yaşamayan ve bağında bahçesinde olmayan üreticiler. İl dışında yaşayanlar Alan Bazlı detseği sanki bir avantadan gelen bir para gibi görüyor. Üretimin teşvik edilmesi ve artırılması için ürün karşılığı destek verilmesinin doğru olacağını düşünüyorum . Biz bu bakımdan bütün sivil toplum kuruluşlarından birlik ve beraberlik bekliyoruz. Sivil toplum örgütleri Hükümete düşüncelerini iletmekten çekinmesinler. Bizim Hükümetimiz döneminde yolunu tutan Ankara’da soluğu alıyordu. Fındık parası bir ay ödenmezse Meclisin kapısından geri gelinmiyordu. 10 yıldır malesef tüm sivil toplum örgütleri Ankara’ya yolculuk yapmayı unuttu. Yeniden Ankara yolculuğu başlasın diyorum” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde