23 Temmuz 2024

GÜRCÜ DERNEĞİNDEN BİRLİK BERABERLİK GECESİ

  • PDF
Ordu Gürcü kültür tanıtım ve yardımlaşma Derneği organizesinde Fatsa ve çevre ilçelerinde yaşayan Gürcülerin katılımıyla Gürcü Sofrası adı altında birlik ve beraberlik gecesi düzenlendi. Gecede birbirinden lezzetli Gürcü yemekleri tanıtıldı. Fatsa Yalçın Otel de düzenlenen geceye siyaset ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.  
Yoğun bir katılımın olduğu gözlemlenen gecede,  Ordu Gürcü tanıtım Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Koşum açılış konuşmasını yaptı.
Başkan Koşum yaptığı konuşmada; “Tarih boyunca Gürcüler ve Türkler dostu olmuş 2 millettir. İlk Türkiye'ye gelişimiz 1828 dir. Osmanlı döneminde Devletin her kademesinde görev alan Gürcüler kültürlerini koruyarak bir bütünün parçası olarak devlete hizmet etmişlerdir. Hiçbir siyasi amacı olmayan hiçbir maddi beklentisi olmayan derneğimiz sadece gönüllülük esası ile yola çıkmış hep birlikte el ele sloganı ile faaliyetler yaparak hep takdir edilen Gürcü kültürünü tanıtan bir dernek olarak var gücü ile çalışacaktır.” Dedi.
Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ise bu birlikteliği oluşturan herkesi tebrik ettiklerini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu; “Sivil toplum kuruluşumuz ile hem orada hem Korgan ilçemizde çok güzel hizmetlere imza atacağız. Güzel bir etkinlik oldu, umarım aynı şekilde yıllarca devam eder” dedi. 
Fatsa Belediye başkanı Hüseyin Anlayan yaptığı konuşmada bu birlik ve beraberliğin oluşumuna sağladıkları için Gürcü tanıtım Derneği'nin tüm yönetimini tebrik ettiğini söyleyerek; “ Özellikle bu günümüzde içeriden dışarıdan bütün mihrakların yedi düvelin adete bir olup ülkemize saldırdığı bir dönemdeyiz. Bütün ülkemizde olduğu gibi Fatsa’mızda da bu birliğin bu beraberliğin en fazla ihtiyaç duyulduğu dönemde bu akşam birlik ve beraberlik görüntüsünü görmekten mutlu oldum. Destek veren herkesi kutluyorum. Bu birliğimizin ve beraberliğimizin bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da daha iyi olmasını dileyerek, bir kez daha emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.
 AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu; “ Biz yıllardır bir ve beraberiz.  Ayrımız gayrımız yok. Biz birbirimizden kız aldık kız verdik. Kan kana can canayız. Bizim birlikteliğimiz hiç kimse bozamaz” dedi.
Gecede yapılan protokol konuşmalarının ardından Gürcü tanıtım ve Yardımlaşma Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri tek tek davetlilere tanıtıldı daha sonra Gürcistan'dan gelen bir ekip iki bölüm halinde dans gösterilerini sahneleri Gürcistan ekibinin dans gösterisi izleyenlerden büyük ilgi gördü. Haber: Sümeyra Özcüre
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde