23 Temmuz 2024

BAŞKAN ONUR ÇAM: “HODRİ MEYDAN”

  • PDF
Fatsa’daki siyasi parti başkanları ile yaptığımız gündem özel röportajlarının üçüncüsünde bu hafta ki konuğumuz Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam oldu.
Gazetemizin sorularını yanıtlayan Başkan Onur Çam, teşkilat çalışmaları, 2019 yerel seçimleri, Fatsa’daki belediyecilik hizmetleri, Fatsa’nın ana sorunları ve bu sorunların çözümlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 
Cumhuriyet Halk Partisinin hiçbir zaman seçim odaklı çalışmadığını vurgulayan Başkan Onur Çam, her zaman sahalarda halkla iç içe bir teşkilat olduklarını ifade etti.
Fatsa Belediye Başkanlığı seçiminin en iddialı adayının Cumhuriyet Halk Partisinden olacağını söyleyen Çam, görev verildiği takdirde görevden kaçmayacağının da altını çizerek adaylığa yeşil ışık yaktı.
Fatsa’nın ana sorunlarına da değinen Onur Çam,  “ Bizde her şey kanıtlı ve belgelidir. Söylediğimiz her sözün, iddia ettiğimiz her hususun arkasındayız. Aksini iddia eden kim varsa hodri meydan” açıklamasını yaparak iktidara seslendi.
İlçemizin en büyük sorunu betonlaşma ve imar rantlarıdır diyen Onur Çam: “ Bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Fatsa hızla betonlaştırılıyor. En önemli konulardan bir tanesi de Fatsa’da çok büyük imar rantları sağlanıyor. İmar uyumsuzlukları ve uygunsuzlukları çok yüksek seviyededir. Hepsinin belgeleri de bende mevcuttur. Talep edildiği taktirde tüm belgeleri paylaşabilirim” dedi.
Sümeyra Özcüre: “ Seçimlere çok az bir süre kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?”
CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Evet seçimlere çok az bir süre kaldı. Fakat bizim çalışmalarımız hiçbir zaman seçim odaklı olmadı. Zaten uzun zamandır sahalardayız ve vatandaşla iç içeyiz. Yönetim kadrolarımızı sürekli halkın içinde olan, vatandaşın dertlerine derman olmak için çabalayan insanlardan oluşturduk. Geçen ay genel başkan seçimi için gerçekleştirdiğimiz kurultayın akabinde tüzük kurultayını da gerçekleştirdik. Bunun devamında ise tüm enerjimizi Fatsa’mıza ve bölgemize vermiş durumdayız. Bizim işimiz gücümüz Fatsa’dır. Uzun süredir vatandaşların yerel yönetimle ilgili yaşadığı sorunlar neticesinde kapısını çaldığı ilk adres haline geldik. Kamuoyunda da Cumhuriyet Halk Partisinin yerel seçimlere hazır olduğu algısını görmek beni partim adına mutlu etmektedir.
Sümeyra Özcüre: “Kamuoyunda CHP Fatsa Belediye Başkan Adayı olacağınıza ilişkin söylentiler var. Adaylığınız söz konusu mudur?”
CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Yerel seçimlerle ilgili Belediye Başkanlığı adaylığımı açıklamadım. Kamuoyundaki aday olduğuma ilişkin söylentiler,  çalışmalarımızın sokağa olumlu yansımasının bir neticesidir. Ben bu güne kadar partim ne görev verdiyse en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım. Önümüzdeki yerel seçimlerde, partililerim ve hemşerilerim bu görev senin dediğinde benim bu sorumluluktan kaçma şansım asla yoktur. Fakat bizim şu an Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliği adı altında tüm çalışmalarımız yerel seçimlere ilişkindir. Dolayısıyla yönetim kurulunu temsilen benim daha çok tespitlerde ve çözüm önerilerinde bulunduğumdan dolayı Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Belediye Başkan Adayı olarak lanse edilmem benim için bir gurudur. Öte yandan şahsımın adayım şeklinde bir açıklaması bulunmamaktadır. Bizim şu şekilde bir açıklamamız vardır; önümüzde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Yönetimi yapılacak belediye başkanlık seçiminin en iddialı, en büyük adayıdır. Birikimimizle, bilgimizde, vizyonumuzla ve Fatsalı kimliğimizle bu görevin üstesinden gelebilecek bir donanımdayız”. 
Sümeyra Özcüre: “ Cumhuriyet Halk Partisi seçim ittifaklarında yer alır mı? Ya da yerel seçimlerde partiniz herhangi bir siyasi parti ile ortak aday çıkarır mı?”
CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Şu anda bizim gündemimizde bu şekilde bir ittifak yoktur. Bu bizim yetkimizi de aşan bir durumdur. Bununla ilgili karar merci organımız tüzüğümüz gereği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dur. MYK’dan çıkan bu karara göre tabi ki ittifak durumları olabilir. Bana bir vatandaş olarak veya da Cumhuriyet Halk Partili olarak bu soruyu soruyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu karanlık günlerinde, hukukun ayaklar altına alındığı bu günlerde tekrar aydınlık günlere dönebilmesi adına ve parlamenter rejime geri dönülebilmesi adına atılabilecek tüm adımlara olumlu bakıyoruz”. 
Sümeyra Özcüre: “Ana muhalefet partisi İlçe Başkanı olarak Fatsa’daki belediyecilik hizmetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Bu konuda çok geniş kapsamlı beyanlarımızı sunmamıza rağmen, medyada çok dar bir kalıpta yer buluyoruz. Kendimizi daha çok sosyal medyada ifade ediyoruz. Biz hem Büyükşehir Belediyesinde yapmış olduğumuz ortak akıl toplantısında, hem de geçtiğimiz günlerde yapılan Fatsa’da ki ortak akıl toplantısında yerel yönetimler ile ilgili çok başarılı sınavlar verdik. Biz bu tür toplantıların gerekirse halkın önünde canlı yayınlarda yapılması taraftarıyız. Biz yerel yönetimler ile alakalı sorunları, sıkıntıları, tespitleri ve bunun akabinde çözümleri sunabilecek güçte ve dirayette olan bir partiyiz. Bu toplantılarda hiçbir soruma cevap alamadım. Hiçbir sorunu belgesiz ortaya koymadım. Benim ortaya koyduğum, tüm sorunlar belgelidir. Aksini iddia eden varsa hodri meydan diyorum. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gerekse Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan hiçbir soruma cevap vermedi. Fatsa iyi yönetilmiyor. Fatsa iktidar partisinin eline geçtiği günden itibaren kötü yönetiliyor. Çok kısa olarak şu şekilde özetleyeyim. Kamulaştırma hizmetleri yapılamıyor. Trafik keşmekeşi çözülemiyor. Fatsa hızla betonlaştırılıyor. En önemli konulardan bir tanesi de Fatsa’da çok büyük imar rantları sağlanıyor”. 
Sümeyra Özcüre: “Bu konuyu biraz daha açarsak iddia ettiğiniz imar rantları hangi alanlarda sağlanıyor ve  belgeli midir?”
CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “ Fatsa’da imar uyumsuzlukları ve uygunsuzlukları çok yüksek seviyededir. Vatandaştan, kamuya terk edilen alanlar var. Düzenleme ortaklık payları alınıyor. Neden alınıyor bu yerler? Kamuya yeşil alan, park, otopark, cami, okul yapılmak için vatandaştan alınan parseller yandaş kişilere adete peşkeş çekilerek imara açılıyor. Bunların belgeleri bizde var. Buralar nereler diye sorarlarsa, hepsini ada parselleri ve belgeleriyle gösterebilirim.
 Sümeyra Özcüre: “ İlçemizde devam eden projeleri ve çalışmaları da değerlendirir misiniz?”
CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Ben hep tekrara düşmüş gibi hissediyorum. Çünkü düzelen bir şey yok ve soruma cevap alamıyorum. Kapalı Pazar yeri ile alakalı elekçi ırmağının kenarında bir alan tahsis edilmiş. Pazarcılara, vatandaşlara sordunuz mu? Onların fikrini aldınız mı? Pazarcı esnafı bu karardan mutsuz. Gelip bizimle paylaşıyorlar. Ne pazarcı ne de vatandaş memnun değil. Siz bu memleketi ben yaptım oldu mantığıyla yönetirseniz vatandaşı mutsuz edersiniz. Fatsa ile ilgili bu estetik kent projeleri, bu meydan projeler, belediye hizmet binası projesi kötü diyebilir miyim? Elbette demem. Ama bunlar şehrin önceliği değil. Şehrimiz git gide köhneleşiyor. Yaşanılabilir bir kent olmaktan çıkmıştır. 2018 yılında çamurdan kurtulmak bir belediyecilik hizmeti midir? Çalışmaların bittiği yerler güzel oldu diyorlar, bizce güzel falan olmadı. Estetik bir görüntü çıkmadı ortaya. Reşadiye Caddesindeki elektrik direklerine dikkat edin. Şehir içine bu şekilde bir elektrik direği dikilir mi? Ben hukukçuyum benim alanım değil ama birçok mimarla mühendisle görüşüyorum. Şehrin bir mimari kimliği bulunmamakta. Yeşil düşmanı bir belediyecilikle karşı karşıyayız. Artık çözüm görmek istiyorum. Artık proje dinlemek istemiyoruz. Bitmeyen çalışmalar vatandaşın sabır taşlarını çatlatmıştır.
Sümeyra Özcüre: “ Peki öncelikli ihtiyaçlarımız sizce nelerdir?”
CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Fatsa’nın en birincil özelliği kamulaştırmalarla yeni arter yollar açılmalıdır. Trafik sorunu bu şeklide çözülecektir. Fatsa’nın şu anda en önemli sorunu trafiktir. Bunun çözümünü de ortak akıl toplantılarında sundum. Ata caddesi ile alakalı paralel kültür sarayından diril inşaatın oraya gelen alanda bir kamulaştırma programı vardır. Bu şeklide ana arter caddesi oluşturula bilinir. Kamulaştırma programı zaten belediyemizde vardı. Biz yeni yollar açma peşindeyken, belediyemiz mevcut yolları kapattılar. Bize kamulaştırmaları yapacak para yok denildi. Soruyorum, Dolunay Projesine, Çamlık Projesine, daha dün yapılan Kültür Sarayının iyileştirilmesine milyonlar bulunuyor. 1 yıl kalmış görev süresine 45 milyon kredi yetkisi alabiliyorsunuz da, şehri rahatlatacak bu projelere neden imza atmıyorsunuz? Çünkü işinize gelmiyor. Çünkü buradan rant sağlanamayacak. Yine öncelikli sorunlarımızdan biri olan çöp sorunu ile ilgili birkaç çözüm açıklandı. Umarım kısa sürede sonuç alırız. Çünkü önümüz yaz. Ben eminim ki şehir merkezlerine yine çöp kokusu dolacak ve bundan büyük üzüntü duyuyorum. Sahil bölümü estetik kent projesiyle boyandı ancak altındaki galeriler orada olduğu sürece bir anlamı yok. 
 
Sümeyra Özcüre: “ Son olarak Fatsa’ya bir mesajınız var mı?”
CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Fatsalı hemşerilerimiz farklı siyasi partilere gönül verebilirler. Bunu anlayışla karşılıyoruz. Fakat yerel yönetimler farklıdır. Fatsa’yı düşünüyorlarsa, Fatsa adına kaygı duyuyorlarsa, bize destek versinler. Fatsa’yı bu zihniyetten birlikte kurtaralım. Karadeniz de parmakla gösterilen yeşil Fatsa’ya dönüş yapalım. Fatsa’nın nereden alınıp nereye getirildiği ortadadır. Tüm hemşerilerimize en kalbi duygularımla selamlarımı gönderiyorum. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde