23 Temmuz 2024

“BELKİ DE HİÇ İKTİDAR OLAMAYACAKLAR”

  • PDF
21, 22 ve 23. Dönem Ordu milletvekili Eyüp Fatsa gazetemizi ziyaret etti.
Milletvekilliği dönemlerinde önemli siyasi mesafeler kat eden ve ilimiz genelinde ciddi hizmetlerin gelmesine vesile olan Eyüp Fatsa; halen siyasi kariyeri ile gündemden düşmeyen bir şahsiyet.
Şu an ülke siyasetinin demokratik kazanımlardan geri düştüğünü açıklayan Fatsa; “Siyasetin dili çok keskin. Toplumu kutuplaştırıcı bir üslup kullanılıyor. Bu dil acilen terk edilmelidir. Daha barışçıl olmalıyız.” dedi. 
2019’da yepyeni bir sisteme geçileceğini beyan eden Eyüp Fatsa; “Türkiye’de yeni sistemde sosyal demokratların iktidara gelebilme olasılığı çok zorlaşacak. Belki de hiç iktidar olamayacaklar. Bu sistem yüzde 50+1 gerektiriyor. Dolayısıyla sol taban hiçbir zaman bu oranı tutturamayacak. Bunun tek çıkışı ittifak yapmaktan geçer. Eğer AK Parti - MHP ittifakının karşısında kalanlar teker teker aday çıkarırlarsa Sayın Tayyip Erdoğan yüzde 60’la ilk turda seçilir. Önünde kimse duramaz.” açıklamasında bulundu.
Yerel siyasete dair beyanlarında da “Ordu siyaseti ciddi manada gerginlik yaşıyor. Bu gerginlik Bakanımız Numan Kurtulmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz arasında geçiyor. Sanırım birinden birisi siyaseten gidecektir. Çünkü siyasette bu gibi durumlarda sürtüşmenin taraflarından birisi gidicidir. Partimiz bu sürtüşmeyi veya bu gerginliği liderinin tercihiyle sonuçlan-dıracaktır. İl kongresinden sonraki süreci görmek gerekir.” 
Beraberinde AK Parti Fatsa Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kütük ve Hüsnü Ateşli’nin de bulunduğu ziyarette, ülkenin ekonomik gidişatına da dikkat çekildi. 
İki dönemdir siyasetin dışında kalan Eyüp Fatsa, son yapılan Fatsa ilçe kongresinde il delegesi olmuştu. Bu da siyasi kulislerde “Eyüp Fatsa aktif siyasete mi dönüyor” yorumlarına sebep olmuştu.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde