23 Temmuz 2024

OYUNCULUK KARİYERİNDE HIZLA TIRMANAN BİR FATSALI

  • PDF
Fatsalı Ayten ve Bekir Yüksel çiftinin kızları Çiğdem Yüksel, hiç beklemediği bir anda kendini dizi ve film setlerinde buldu. Bambaşka ümitlerle planlayıp yoluna koymaya çalıştığı hayatı ona, güzel bir tesadüfler zinciri sundu. Şimdilerde o; Diriliş, Jet Sosyete ve Çukur gibi ekranların en çok izlenen dizilerinde boy gösteriyor. Daha doğrusu setten sete koşturuyor. 
“BEN ANNEMİN DEĞİL, O BENİM KIZIM OLMUŞTU”
Fatsa doğumlu olmasına rağmen çocukluk ve gençlik yıllarını ailesiyle birlikte İstanbul-Alibeyköy’de geçiren Çiğdem Yüksel, 5 yaşında kaybettiği babasının ardından, hayatın tüm çetin koşullarını yaşayarak bu günlere geldi. Annesinin Sürmene kökenli Yamakoğulları ailesinden, babasının da 1840’larda Yalıköy’e yerleşen Çerkez bir aile olmasıyla gurur dıyduğunu söyleyen Yüksel, karakteristik özelliklerini anlatırken; “Mutlu, pozitif, gülmeyi ve eğlendirmeyi seven, enerjisi yüksek biriyim” ifadelerini kullanıyor. Şimdiye kadar bir çivi fabrikasında muhasebe, kazan sektöründe satın alma sorumlusu, yönetici asistanlığı, hastanelerde çağrı merkezi, poliklinik sekreterliği ve baş sekreterlik gibi işlerde çalışan Yüksel, annesinin felç geçirmesiyle sözkonusu temposuna ara vermek zorunda kaldı. Annesinin eski komşularıyla bir arada daha mutlu olabileceğine ve çabuk iyileşebileceğine karar verdikten sonra İstanbul’daki yaşamlarına virgül koyan Çiğdem Yüksel, yine annesiyle birlikte Fatsa’ya taşındı. Bu süreç için; “Ben annemin değil, o benim kızım olmuştu.” sözlerini kullanan Yüksel, o dönemi çileyle ama sabırla atlattıklarını ve annesinin şimdi daha iyi olduğunu ifade etti. 
FATSA’DAN SONRA YENİDEN İSTANBUL DÖNEMİ
Öte yandan Fatsa’da da boş durmayarak çeşitli işlerde çalışıp aile ekonomisine katkıda bulunmayı ihmal etmedi. Şimdilerde İstanbul’da yaşamını sürdürmekteyken, kendisinden sonra bir süre daha Fatsa’da kalan annesini yeniden yanına alan Çiğdem Yüksel, yaşamlarının büyük bir bölümünü sürdürdükleri Alibeyköy’deki eski mahallelerinde yeni bir ev tutmanın sevincini ve heyecanını yaşıyor.   
SERÜVEN NASIL BAŞLADI?
Halen Yaşam Koçluğu eğitimi alan Yüksel, arkadaşı Arzu’nun şakayla karışık daveti üzerine Mecidiyeköy’deki bir cast ajansına gidince, hayatının planladığı gibi gitmeyeceğini henüz idrak edememişti. Ancak hiç de ciddiye almadığı ve öylesine yaptırdığı kayıtın ardından bir anda herşeyin değiştiğini gördü. Daha arkadaşıyla konuk olarak gittiği setlerde, yönetmenlerin ya da asistanların ilgisini çekmeye başlamıştı. Aldığı eğitimle, konuşmasıyla, giyimiyle, insanlara olan sıcak yaklaşımıyla ve güzel fotoğraf veren görüntüsüyle dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Yüksel, çok kısa denebilecek bir zaman diliminde bir çok dizide aynı anda rol aldı. Ve bu yorucu ama mutlu eden tempo halen devam ediyor. Buna rağmen şaşkınlığını daha uzun bir süre üzerinden atamayacak gibi görünüyor. Yüksel ayrıca; geldiği noktada okuldan arkadaşı Oyuncu Koçu Ali Bahar’ın katkısını dile getirmeyi de ihmal etmiyor.  
SPOR VE MÜZİKTEN HİÇ VAZGEÇMEDİ
Abisi Özcan Yüksel’in ünlü bir müzisyen olduğunu söyleyen Çiğdem Yüksel, her fırsatta kültüre ve sanata ilgi duyan bir aile olduklarını kaydetti. Bunun yanı sıra Yüksel’in yöneldiği hobiler, onu hayata bağlayan etkenler olmuş... Org çalmayı seven Yüksel, adeta müzikle beslendiğini kaydediyor. Öte yandan kendisi için sporun olmazsa olmazlar arasında olduğunu ve 3 yıl boyunca Fatih Sürmene Kültür Derneğinde horon oynayıp, dersler aldığını ifade ediyor.  
HEM OYUNCU, HEM YAŞAM KOÇU... 
Son olarak Fatsalı olmakla her zaman gurur duyduğunu söyleyen Yüksel, bu anlamda Fatsa’daki çevresinin kendisine verdiği manevi desteği hiç unutamayacağını belirtti. Bu arada dizi ve film sektörüne girişin şaşkınlığını ve heyecanını henüz üzerinden atamayan Çüğdem Yüksel, eğitimini sürdürdüğü Yaşam Koçluğunda da önümüzdeki süreçte bambaşka heyecanlar yaşayacak gibi... Çünkü o, çiçeği burnunda bir Yaşam Koç’u olacak...
Hem yeni başlayan oyunculuk kariyerinde, hem de çağın mesleği olan Yaşam Koçluğunda hemşerimiz Çiğdem Yüksel’e sonsuz başarılar diliyoruz.   
HANGİ DİZİ VE FİLMLERDE OYNADI?    
Filmleri: Parangalı Yarim (Avukat), 4N1K (Restoranda oturma sahnesi), Baba Bir Buçuk (Cafeterya sahnesi) 
Dizileri: Diriliş Ertuğrul – (Savaşci Kadin 103. Bölüm) 
Çukur (Doktor), Elif (Doktor) 
Söz (Doktor 33 . Bölüm) , Jet Sosyete (Avm sahnelerinde süslü zengin kadın), Çocuklar Duymasın (Cafeterya Sahnesi 29 veya 30. Bölüm)
  Zekeriya ERUZUN
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde