23 Temmuz 2024

“SAADET PARTİSİ AYRIŞTIRAN DEĞİL, KAYNAŞTIRAN BİR PARTİDİR”

  • PDF
Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan ile gündeme ilişkin özel bir röportaj gerçekleştirdik.
Gazetemizin sorunlarını yanıtlayan Başkan İsmail Koçan, teşkilat çalışmaları, 2019 seçimleri, seçim ittifakları, Fatsa’daki belediye hizmetleri ve ilçemizin ihtiyaçları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Herkese kapımız açık, memleketin menfaatlerini gözeterek ittifak yaparız diyen İsmail Koçan, bu ülkenin kutuplaştırıcı değil, kucaklaştırıcı bir politikayla yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi. 
Sümeyra Özcüre; “Saadet Partisi Fatsa ilçe teşkilatı olarak çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan; “Saadet Partisi Fatsa İlçe Teşkilatı olarak 2019 seçimlerinin baskın seçim olacağını tahmin ediyoruz. Bütün çalışmalarımızı da öne almış durumdayız. Yani 2019 seçimlerine göre değil de daha erken bir seçim yapılacakmış gibi çalışıyoruz. Taktir edersiniz ki biz Fatsa’da siyaset yaptığımız sürece hiçbir seçimi adaysız geçirmedik. Bütün seçimlerde adaylarımız sahalara inmiştir. Bu seçimde de öyle olacaktır.
Sümeyra Özcüre; “Saadet Partisi yerel seçimlerde Fatsa’da herhangi bir parti ya da partilerle ortak aday çıkarır mı? Bu konuya teşkilat olarak sıcak bakıyor musunuz?”
Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan; Saadet Partisinin belirli ilkeleri vardır. İttifak konusunda da belirli ilkelerimiz var. bu ittifaktaki ilkelerimiz genelde ne kadar önemliyse, yerelde de aynı şekilde önemlidir. Bu ilkelerimizle örtüşen bütün partilerimizle biz oturup tartışıp, ittifak konularını konuşabiliriz. Bizim ilkelerimize uymayan hiçbir siyasi partiyle ise asla yürümeyiz. Dış politikadaki yanlışlar devam ederse, sizin ilkeleriniz benim umurumda değil denirse, OHAL'den yanayım denirse bu ittifakın altına saadet partisi olarak imza atamayız. İktidar bugüne kadar yaptıkları yanlış politika sürecine bizi ortak etmesine müsaade edemeyiz. CHP veya diğer partilerle ittifakımız şu anda söz konusu değildir. Zaten şu anda kesinleşen bir ittifak yoktur. Biz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayımızı mutlaka çıkarıp seçmenin karşısına geleceğiz. Hedefimiz budur. Muhalefet partileri dediklerimize sıcak bakarsa onlara sırtımızı dönecek değiliz elbette oturup ilkeler üzerinden konuşup tartışıp bir mutabakat sağlayabiliriz. İttifak ise saadet partisi çatısı altında olacaksa muhalefetle neden ittifak yapmayalım ki? Herkese kapımız açık, memleketin menfaatlerini gözeterek ittifak yaparız.
Sümeyra Özcüre; “Peki Saadet Partisinin ittifak ilkeleri nelerdir?”
Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan;   Milli görüş partileri bundan önce ülkenin selameti için nasıl başka partilerle koalisyon yaptıysa;2019 başkanlık seçimlerinde de ülkenin selameti ve refahı için ittifak yapabilir. Fakat bizim ilkelerimiz var. Bir şeyin başına milli eklemekle milli olunmaz. Sonuçta Milli Piyango’nun başında da milli var. Saadet Partisi’nin ilkeleri belli... Biz bu ilkeleri benimseyen herkesle görüşür, her kesimle oturur konuşur ve bir arada olabiliriz.
-Adaletin tesis edilmesini istiyoruz. Gücün hukukunu değil hukukun üstünlüğünün esas alınmasını istiyoruz. 
-Kutuplaştırıcı değil, kucaklayıcı bir politikanın benimsenmesini istiyoruz. 
-Tüketim değil, üretim ekonomi politikasına ihtiyacımız var. 
-Tayinlerde liyakat muhakkak gözetilmelidir. 
-İhalelerde şeffaflık olmalı. 
-Yolsuzluk ve israf ile sonuna kadar mücadele edilmelidir. 
-Yolsuzluğun kökü kazınmalıdır. Çok kesin kanunlar çıkarılmalıdır.
-Kimse kanmamalı ve kandırılmamalıdır. 
-Dış politika da bir o yana bir bu yana savrulma olmamalı. 
-Şahsiyetli bir dış politika izlenmeli. 
Biz bu ilkeleri benimseyen, bu ilkeler üzerinden hareket eden, herkesle görüşür, her kesimle oturur konuşur ve bir arada olabiliriz. Türkiye’de huzur ve barış ancak böyle olur”
Sümeyra Özcüre; “Fatsa’daki Belediye hizmetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?”
Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan; Ordu büyük şehir belediye başkanı Sayın Enver Yılmaz her fırsatta meydan projesini gündeme getiriyor. Fatsalıların sürekli tabiri caiz ise 30 milyonluk yatırım diye başına kakıyor. Kamulaştırma bedeli ve yapım maliyetiyle birlikte toplam 30 milyon TL’ye mal olacak projeyle ilgili 5 Şubat’ta ihaleye çıkıyoruz dediler, Ama bir türlü ortadaki ucube gibi kalan binayı yıkamadılar.O bina kendilerinin olsaydı meydan projesi falan olmazdı oldurmazlardı. Meydan projesi sosyal bir Fatsa için tabi ki önemlidir. Ancak öncelik olarak sanayileşme ve üretime yönelik istihdam sağlayacak noktalara bu paraların harcanması daha elzemdir. Bu hususta organize sanayisinin ikinci etabı için halen ödenek beklenmektedir. Her şeyden önce Fatsa üretime yönelik organizenin faaliyete girmesi için mücadele etmelidir. Meydan projesine harcanacak 30 milyon organize için daha mühimdir.
Sümeyra Özcüre; “Fatsa ilçemizde devam eden projeleri ve çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Fat-sa’nın öncelikli ihtiyaçları ve sorunları nelerdir?”
İsmail Koçan;
ÇÖP SORUNU
OBB Başkanı Sayın Enver Yılmaz, 10 Ocak 2018 tarihinde yaptığımız ortak akıl toplantısında Fatsa vahşi depolama yöntemi ile depolanan çöp sorununa katı atık yönetim sistemini tam olarak faaliyete geçirip, mayıs ayından itibaren Fatsa bölgemize çöp dökümünü sonlandıracağı ve mevcut alanı rehabilite edeceği noktasında sözlerini buradan sizin aracılığınızla hatırlatıyor ve takipçisi olduğumuzu bildiriyorum.
ŞEHİR İÇERİSİNDEKİ ALTYAPI ÇALIŞMALARI
 OBB Başkan Yılmaz, altyapı bakımından 2018 yılının Fatsa için final yılı olacağı sözüne binaen beklentilerimiz var. Ancak doğal gaz çalışmaları nedeniyle şehir içi bir keşmekeşin içinde. Özellikle yağmurlu havalarda esnaf ve vatandaşları canından bezdiriyor. Bu noktada her yeri aynı anda kazıp aylarca toz toprak ve çamur olmasını beklemek belediyemizin hayrına değil zararınadır. Bu çalışmalarda ekibin durumuna göre bir bölgeyi kazarsın döşersin ve kapatıp, diğer bir bölgeye geçersin. Bütün esnaf ve vatandaşların sıkıntısını çözmüş olursun. Ama maalesef Fatsa’mızın şehir içi çamur, su göletleri, toz ve toprak.
Ancak yıl içerisinde doğal gaz çalışmalarının belirli bir seviyeye gelmesiyle birlikte şehir içerisindeki su ve kanalizasyon hattını da tamamen yenileyerek yol çalışmalarının tamamlandığında herkes rahatlayacak Fatsa rahatlayacak. İnşallah 2018 yılı, Fatsa’mız için altyapı çalışmalarında final yılı olmasını bizde arzu ediyoruz.
KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan  bey bu konu hakkında, ocak ayında “bu yıl olumsuz bir durum olmazsa bu projeyi yapıp kış mevsiminde bitireceğimizi tahüt ediyorum” demişti. Ama pazaryeri projesi için şuan bir çalışma göremiyorum. Ata caddesinde kurulan pazaryeri, hem Pazar esnafı açısından hem de vatandaş açısından ciddi bir problem haline geldiğini görüyoruz. En azından yeni pazaryeri hayata geçene kadar kurulan pazarın ortasından araçların geçişini tamamen engellenmesinin doğru olacağı kanaatindeyim. Kapalı pazaryeri projesi biraz fazla zaman aldı. Fatsa’mız potansiyel nüfusu ve geniş hinterlandı dolayısıyla bu projeyi acilen hak ediyor. 
DOLUNAY KAVŞAĞI
Ocak 2018 de ortak akıl toplantısında başkan anlayan “Samsun Bölge projedeki tadilatı tamamlayarak tekrar genel müdürlüğe gönderdi. Biz de şimdi en kısa zamanda onaylanması için bekliyoruz” ve “Allah muhafaza orada bir daha kaza olursa vatandaşlarımız bu zamana kadar sosyal tepki gösterirken biz olayı yatıştırmak ve yolu açmak için uğraşmıştık. Ben bundan sonra yolu kapatanlarla beraber olacağımızı söylüyorum ” dedi. Lakin çözüm olmadı, kazalar ve can kayıpları devam ediyor. Tabi ki kaza ve kadere imanımız tamdır. Ama o kavşakta fiziki düzeltilme yapılarak tedbir alınabiliyorsa; bunu ertelemek Fatsa’nın ağır bedeller ödemesi demektir.
Bu konuyla alakalı diğer siyasi parti ilçe başkanları ile bir araya geldik konunun istişaresini ve akıbetini öğrenmek için iktidar partisi ilçe başkanı ve milletvekili ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda dolunay kavşağının henüz bütçesi oluşturulmadığı için ihale edilmediğini ancak 2019 yılı ortalarına bitirileceği konusunda taahhüt aldık. Aynı zamanda diğer problemli dolunay kavşağının Ünye tarafındaki siteler kavşağı ve fakülte kavşağı ile ilgili teknik çalışmalar yapılıp değerlendirilmesi hususunda söz aldık. 
GALERİCİLER SİTESİ 
Galericiler sitesinin organize yoluna yapılacağını Organize sanayi yolunu ozel sanayiden itibaren bulvarlaştıracağını daha önceki açıklamalarında Sayın Anlayan söylemişti. Bu projenin biran önce hayata geçmesini arzu ediyorum. Sahilin daha sosyal ve esnafların daha rahat ticaretlerini yapmaları için galeri işgaline son verilmelidir.
ŞEHİRCİLİK VE İMAR
Fatsa’nın en mühim sıkıntılarından bir tanesi de imar revizyonunun şehrin gelişmesine göre dizayn edilmiyor olmasıdır. Şehir kalabalıklaşıyor, binalar yükseliyor ve büyüyor, arabalar çoğalıyor altyapı çalışmaları ve yetersizliği, kamyonların tonajının artması vs. karşısında yolların hala aynı şekliyle durması hatta küçülmesi şehir için iktisadi ve içtimai hayatını da zorlaştırıyor. Bu çalışmalar planlanırken diğer meslek gruplarıyla organize olarak eşgüdümlü çalışılması herkesin faydasına olacaktır. Ama nereye baksak başıboşluk görüyoruz. Mesela bir dolmuş güzergâhı herhangi bir sebepten trafiğe kapatılacak olsa öncesinde dolmuşçulara haber verilmesi hayatı kolaylaştırmaz mı?
Sümeyra Özcüre; “Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mıdır?
Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkanı İsmail Koçan; Çayınızı; Şeker fabrikalarını satanlarla değil, Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile tatlandırın. Çay içerken saadet partisini ve Temel beyin ne konuştuklarını konuşun tartışın ve düşünün.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde