23 Temmuz 2024

“KADINIMIZA DEĞER VERMEK GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMDIR”

  • PDF
Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Teşkilatı ve Atatürkçü Düşünce Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında ortaklaşa bir basın açıklaması düzenledi.
Kadın her 8 Mart'ta adına istatistikler tutulan, 9 Mart'ta da unutulandır diyen Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Kadın Kolları Başkanı Hale Akar Cevahir; “Adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur kadın. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır. İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Kadın; Küçük şeylerden mutlu olan, mutlu olduğunu da, mutlu olmasına sebep olanı da unutmayandır. Hep zarar gören ama kimseye zarar vermeyen kişidir. Çilekeştir. Bir kenara itilen, canı çıkana kadar dövülendir. Her kabağın başına patladığı yazgısı kara talihsizlerin talihsizidir. Allah'ın kadını bir emanet olarak verdiğini unutan adamlara adam olmadıklarını anlatan sessiz aktörlerdir” dedi. 
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının  çözülene kadar tartışılması  için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz diyen Başkan Hale Akar Cevahir; “Kadın; babasının ayakları altındaki paspastır. Bazen eşinin zulmünü görmezden gelen eş, bazen de abilerinin elinde kalandır. Şehit tabutuna sarılmış gözyaşı döken şehit anasıdır. Asla katillere boyun eğmeyen, bebeği sırtında Kurtuluş Savaşına mermi taşıyandır. En asil alın terinin en muhteşem sahibidir. İnsan olmanın vesilesidir. Kadın her 8 Mart'ta adına istatistikler tutulan, 9 Mart'ta da unutulandır. Yani kadın anadır, yardır. Kıymeti kıymetsizleştirenlerin karşısın-da dimdik duran candan öte candır. Kadın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Toplumda var olan ve yaşanan her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal problem birbiriyle, dolayısıyla kadınların sorunlarıyla ilgili ve bağlantılıdır. Ancak kadınların yaşamış olduğu sosyo-kültürel sorunları  çözmekle diğer sorunların çözülmesi kolaylaşabilir. Kadınlarımız; ekonomik ve sosyal hayatta var, iş yaşamında var. Ancak sorunlarıyla var, açmazlarıyla var, kronik dertleriyle var. Tüm söylem ve teşviklere rağmen kadının toplumsal hayatta ve siyasette var olamayışının nedenlerini kendi tarihî tecrübelerimiz ve toplumsal geleneklerimiz ışığında yeniden ve gerçekçi bir şekilde irdelemek de gerekiyor. Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır! Unutulmaması gerekir ki; kadın ‘haklarıyla' kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; kadın renginin yansımadığı  bir çalışma yaşamını, eksik, yetersiz ve anlamsız buluyoruz. Kadınlarımız erkeklerin gölgesinde kalmasın istiyoruz, bazı tabuları  kıralım istiyoruz. Elde ettiği hakları  sonuna kadar koruyup, geliştireceği inancıyla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyor, 153 yıl  önce verdikleri emek mücadelesi ile bugünümüze ışık tutan kahraman kadın işçileri şükranla anıyor, kadınlarımızı kendi hak ve hakikatleri uğruna mücadeleye, erkek emekçileri de bu mücadeleyi desteklemeye çağırıyoruz” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde