23 Temmuz 2024

ONMUŞ; “ŞEHRİMİZİN ESTETİĞİNİ RANT UĞRUNA KİMSEYE PEŞKEŞ ÇEKMEYİN”

  • PDF
Fatsa Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Onmuş, inşaat sektörü üzerine değerlendirmelerde bulundu. 
Hem müteahhit firmalara hem de ev alacaklara da tavsiyelerde bulunan Başkan Mehmet Onmuş, Fatsa’da ki yanlış kentleşmeye de dikkat çekti.
İlçemizde inşaat sektörünün gelişmiş olduğuna değinen Mehmet Onmuş, çevre ilçelerin bu konuda etkin rol oynağını söyledi. Ordu ilinde inşaat sektöründeki en büyük canlılığın ilçemizde yaşandığını belirten Onmuş, gelişirken ve büyürken şehir estetiğimizi korumamız gerektiğinin altını çizdi. 
Başkan Mehmet Onmuş açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Fatsa’da şu anda devam eden inşaatlar var. Bunun üzerine 6 bin adet de ruhsatı alınmış, temeli atılmış inşaatlarımız var. Şu anda ekonomik bir krizde var. Yaklaşık üç, dört aydır bana iki yüz bin lira değerinde daire soran yok. Yüz, yüz elli bin lira civarında daire aradıklarını söylüyorlar. Bu da insanların ekonomik olarak daraldığının bir göstergesidir. Bundan sonraki süreçlerde bu daralmanın daha da artacağını düşünüyorum. Müteahhit arkadaşlarıma da tavsiyem çok fazla açılmamalıdır. Arz ve talebe göre çalışmalarını şekillendirsinler. ”dedi. 
EV ALACAKLAR DİKKATLİ OLSUN
Ev almayı düşünen vatandaşlara da önerilerde bulunan Başkan Mehmet Onmuş; “Bir diğer taraftan vatandaşlar, ben evimi inşaat aşamasında temelden satın alayım, fiyat olarak daha uyguna mal ederim diyorsa, bana göre yanılır. Bunun örneklerini gördük. Çok fazla vatandaşımız mağduriyet yaşadı. Müteahhit inşaatı tamamlamıyor, iflas ediyor bırakıp gidiyor. Bu durumda da tapusunu alamayan vatandaş mağdur oluyor. Üç, beş fazla ödesin ama vatandaşlarımız kendini garantiye alsın. Hem belediye de hem tabıda iyi analiz etsin ona göre alsın” dedi. 
HEPİMİZ BU ŞEHRE KARŞI 
SORUMLUYUZ 
Şehrimizin estetiği bilinçsiz yapılanma nedeniyle bozuldu diyen Onmuş; “ Belediyemizin bu konuda daha hassas davranması gerekiyor. Sahil kısmından bakıldığında inşaatlar merdiven pedalı gibi ilerlemesi gerekiyor. Sahil kısımlarına ve şehir içine çok katlı yapılara izin verilmemesi gerekiyor. Hepimiz daha estetik bir şehirde yaşamak istiyoruz. Şehir yukarıya doğru büyümelidir. Tekrar vurguluyorum. Sahile yakın kısımlara yüksek katlı bina yapımına izin verilmesin. Biz bunu vurguladığımızda yanlış konuşuyor oluyoruz. Biz ülke için, Fatsa için en güzelini isteyen insanlarız. Şehrimizin geleceğini, estetiğini rant uğruna kimseye peşkeş çekmeyelim. Hepimiz bu şehre karşı sorumluyuz” dedi. Haber: Sümeyra ÖZCÜRE 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde