23 Temmuz 2024

“İŞLETMELER BAŞARILI OLMAK İÇİN DİJİTAL DÜNYAYA KAPILARINI AÇMALIDIR”

  • PDF
Ürün araştırmak ve satın almak için dijital platformu kullanan tüketicilerin sayısı katlanarak artış gösteriyor. Bu gelişimler de ticari işletmelerdeki eski usul kara defterleri masadan kaldırarak, dijital dünyanın kapılarını sonuna kadar açmamıza olanak sağlıyor.
2012 yılından bu yana Fatsa ilçemizde faaliyetlerini sürdüren Merkez Dijital Ajans sahibi Yusuf Çürüksu ile konuyla ilgili bir sohbet gerçekleştirdik. 2012 yılında Merkez Dijital Ajans olarak Fatsa’da çalışmalarımıza başladık. 2012’den bu yana sektörde hizmet veriyoruz. Bir yandan yazılım alanında hizmet verirken diğer yandan da donanım alanında faaliyet gösteriyoruz. Her bölümde kendi alanında uzman kişiler çalışmaktadır. 
İnsanlar ticari hayatta ayakta kalmak istiyorsa dijital dünyaya ve teknolojiye ayak uydurmaları gerekiyor diyen Yusuf Çürüksu, her işletmenin kendine özel bir kurumsal kimliğinin oluşması gerektiğinin altını çizdi.
Merkez dijital Ajans olarak kişiye veya firmaya özel web sitesi , muhasebe programı ve yazılımlar ile bir kurumsal kimlik oluşturuyoruz diyen Yusuf Çürüksu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; “ Hazır web siteleri bir süre sonra ihtiyaca cevap vermemeye başlıyor. Bizim yaptığımız web siteleri tamamen ergonomik olduğu için insanlar istediği şekli istediği an değiştirebiliyorlar. Tüm arama motorlarında öne çıkarak firmalarını daha fazla kişiye tanıtabiliyorlar. Bunun haricinde yazılım üstüne de çalışıyoruz. İnsanlar tamamen kendilerine uygun yazılımları satın alabiliyorlar. Bir formata uygun değil de her işletmenin kendine uygun bir yazılımı oluşturuluyor. İnsanlar kendi zararlarını, karlarını kendileri çıkartırlar. Hazır yazılımların yüzde doksanında ise tek mantığa uygun gider. İnternet ortamında çalıştığımız için sadece cep telefonlarında, bilgisayar ortamlarında değil, akıllı tabletlerden mobil saatlere kadar hepsinde insanların karşısına gözü yormayacak şekilde çıkmasını sağlıyoruz” dedi. 
İnsanlar web sitesi kullanım konusunda bilinçli değiller diyen Çürüksu; “ Web sitesi bir kenara bilgisayar, muhasebe programı kullanım konusunda da bilinçli değiller. Birçok işletme hala kara defter düzeninde ticari faaliyetlerini sürdürüyorlar. Ticaret öyle acımasız ki kara defterden çıkıp, dijital dünyaya dönmek gerekiyor. Yıl içinde ödenen çay marka parasını bile kullanılan programın göstermesi lazım. Yaklaşık beş yıldır biz bunları insanlara anlatırken, şaşıranlar ne kadar haklı olduğumuzu bu sisteme geçtikten sonra anladılar. Artık öyle bir noktaya geldi ki ticaret, marka sahibi olmak, web sitesi kurmak yeterli değil. Benzer işi yapan firmalarla bir rekabetiniz olması lazım. Reklam yapmak değil, doğru reklamı nasıl yaparım daha önemlidir. Fatsa’da sadece biz mobil marketlerde program yayınlayabiliyoruz. Ticari işletmeniz ile ilgili mobil marketlerde öne çıkan uygulamalar oluşturuyoruz. Sadece Fatsa bazlı değil çevre ilçe ve illerde de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ordu, Samsun, İstanbul ve Antalya’da şu anda aktif hizmet verdiğimiz firmalar var” dedi. 
Ticarette hayatta kalmak istiyorlarsa insanlar dijital dünyaya yabancı kalmasınlar diyen Yusuf Çürüksu; “ Gelip firmamızdan konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirler. Öte yandan 2014 te kurulan donanım firmasıyla, yazılım firmamızla destekleyip bir iş yerini a’dan z’ye kurumsal kimliğinden kamerasına, web sitesinden, bilgisayar donanım parçalarına kadar yapıp teslime diyoruz. Büyük fabrikalar, büyük tekstil firmaları, organize sanayi bölgesinde çalıştığımız birçok firma buna referanstır” dedi. 
Haber: 
Sümeyra ÖZCÜRE

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde