06 Mayıs 2024

Mayıs yedisine CHP damgası

  • PDF

chp22-5-2013Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa ilçe örgütü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde daha fazla izleyiciye hitap edebilmek için bölgemizde yılın en kalabalık günü olan Mayıs yedisine denk gelen 20 Mayıs Pazartesi günü Atatürk Parkı’nda bir konser düzenledi.
Konserde Eskişehir CHP Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Ordu eski Milletvekili Kazım Türkmen, Gürgentepe Belediye Başkanı Halis Baykara, Aslancami Belediye Başkanı Mustafa Yazıcı, Işıktepe Belediye Başkanı Haziran Küçük, Ilıca Belediye Başkanı Ahmet Altuntaş ve Yalıköy Belediye Başkanı Tahsin Karamustafa yer aldı.

Konserde sahne alan Türk halk müziği sanatçıları Aliye Çelebi, Cem Çelebi, Mehmet Gümüş ve Türk Halk Müziği sanatçısı ve CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar dinleyenlerin büyük ilgisiyle karşılaştı.
Etkinlik öncesi konuşma yapan CHP Fatsa İlçe Başkanı Doğan Çelebi; “Fatsa Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarının hazırladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğine hoş geldiniz. Hep şunu söyledim ve söyleyeceğim; biz Fatsa da Fatsalılarla güzel şeyler yapacağız, bunun mutluluğunu da Fatsalılarla hep birlikte şenlik havasında yaşatmaya devam edeceğiz. Benim içimde bu umut her gün biraz daha yeşererek büyüyor. İnşallah önümüzdeki yerel seçimlerde yeşeren bu umut iktidar olacaktır. Bizimle birlikte Fatsa da iktidar olmaya hazır mısınız? Ben şimdiden gözlerinizdeki ışıltıyı görebiliyorum. Bu ışıltı gözlerinizden hiç sönmesin. Bu gülücükler yüzlerinizden hiç eksilmesin diyor, hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Daha sonra konuşma yapan CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör; “ Bu güzel anmayı, şöleni bize tertiplediği için CHP Fatsa örgütümüze emeği geçen tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ve Atamızı anma günümüzün yanında 4 bin yıllık gelenek haline gelmiş Mayıs 7’si şenliklerinde iki anlamlı günü bir araya getirmemiz ayrı bir güzellik katmıştır. Bu nedenle halkın 400 bin yıldır vazgeçmediği gelenekleri ve inançları bizim Cumhuriyetimiz için de geçerli olacaktır” diye konuştu.
CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız; “Gelenek, görenek, geçmişimiz Mayıs 7’lerinde, hıdrellezlerde, nevruzlarda saklı. Ayrıca dini ve resmi bayramlarımızda saklıdır. Milletleri millet yapan bu gelenekleri, örfleri, adetleri, bayramları yeniden yaşatmak, yeşertmek ve milletlerin Milliyetçiği, varlığı da onlarla birlikte olmaktan geçmektedir. Ülkemizin yaşadığı süreci hep beraber biliyoruz. Sayın Başbakan şoför oldu, ama Başbakan ile ilgili benim endişelerim var. Bundan 1 yıl önce dağdaki PKK ile öpüşen BDP Milletvekillerini Meclisten dışarı atıyordu, Apo’yu idam ettiriyordu. Ama Sayın Başbakanın kıblesi değişti, daha sonra tuttu Apo’yla İmralı’da pazarlık yaptı, bugün de Apo’yla birlikte Anayasa yapmaya çalışıyor. Benim inancım şu; bu ülkede bizim varlığımızı, geçmişimizi, geleceğimizi, Cumhuriyet’i kuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığı olduğu sürece kimsenin bunu başarmaya gücü olmayacak. Ve Türk halkı gerçekleri gördükten sonra bu direksiyon başındaki şoföre inanmayacak, güvenmeyecek, o minibüse binmeyecektir. Sevgili Fatsalılar Fatsa’nın geçmişini hep beraber biliyoruz. 2014 Mart seçimlerinde; Fatsa da, Ünye de, Ordu da, o 19 ilçede bayrağımızı hep birlikte çıkartıp, Karadeniz sahilinde 77 yıllarında olduğu gibi CHP’lİ Belediyeden başka toprağa ayak basmak istemiyorum ve hep beraber bunu başaracağız” dedi.
Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum; “Ulusların, toplumların tarihinde belirli günler çok önemlidir. Onları millet yapan, diğerlerinden ayıran, onların köksüz kalmamalarını sağlayan önemli günlerdir. 19 Mayıs; kim ne yapmak isterse istesin, kim ne derse desin, bizim için çok çok önemli bir gündür. Eskişehir’e akil insanlar geldi, biz de merak ettik, ne anlatacaklar, ne kadar akil insanlar diye… Emin olun 4 sıra polis ellerinde listeyle halkı içeri almadı. Bir ikinci 4 sıra polisi şuarada gördüm. O da; 19 Mayıs’ı, 29 Ekim’i, 30 Ağustos’u kutlamak isteyen halkımızın Atatürk anıtına gitmelerini engellemek için, yine 4 sıra polis ve biber gazları vardı. Böyle bir rezilliği bu ülkede daha önce 94 yılından bu yana hiç yaşadık mı? Neden 19 Mayıs, 30 Ağustos unutturulmak isteniyor? 94 yıl sonra bizi getirmek istedikleri nokta, tam bu. Hepimiz köle olalım, başka şirketler de köle olarak, taşeron olarak çalışalım diye. Bunu kabul etmeyeceğimizi biz haykırıyorduk, haykırmaya da devam edeceğiz. Elbirliğiyle bunu bozacağız. Bugün çok değerli sanatçılarımızı dinleyeceğiz ve eğleneceğiz. Ama bir kere de düşüneceğiz… Bu kadar insanın buraya toplanması aynı zamanda 19 Mayıs için, Atatürk için, kendi vatanların da bir kez daha köle olmamak için toplandılar” dedi.
Batum: “İdris Bey’le biz; Türkiye Cumhuriyeti’nin birer vatandaşı, sizlerin abisi, kardeşi, temsilcisi olarak 134 kişilik söz verdik. Getirseler bile, ilk 4 maddenin ortadan kaldırıldığı, Türkiye de demokratik Cumhuriyetin içinin boşaltıldığı Atatürk adının çıkartıldığı Türk milleti ve ya Türk vatandaşının silindiği hiçbir Anayasa maddesinde imzamız olmayacaktır. Kanımızın son pahasına kadar da direneceğiz. Siz de göreceksiniz, hep beraber böyle olmayan bir Anayasa’yı el ele yapacağız” diye konuştu.chp-22-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde