23 Temmuz 2024

“FATSA KENT KONSEYİ KURULMALIDIR”

  • PDF
Fatsa Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yakup YEŞİLTAŞ, Fatsa’da kent konseyinin muhakkak kurulması gerektiğini vurguladı. 
Yakup Yeşiltaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Fatsa’nın hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirilmesine katkı sağlayacak olan Fatsa kent konseyinin kurulması gerektiğine inanıyorum”.
 
“ORTAK BİR AKLIN OLUŞMASINA ZEMİN SAĞLAYACAKTIR”
Yeşiltaş; “Fatsa da Kent Konseyinin Kurulması durumunda;  Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaşacağı, hemşerilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin artacağı, Fatsa’yı kapsayan ortak bir aklın oluşmasına ve uzlaşma kültürünün gelişmesine büyük katkıda bulunacaktır.
 
Dahası da var, Fatsa’nın kültürel, doğal ve benzeri değerleri sahiplenmesi, gelişmesi, Fatsa’nın kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanılması, Sivil toplumun gelişmesi, Çocukların, gençlerin, kadınların ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırarak yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarına büyük ölçüde desteği olacağını düşünüyorum.
 
Fatsa Kent Konseyinin oluşumu Fatsa Kaymakamı ve belirleyeceği kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Belediye Başkanı ve meclis üyeleri arasından seçeceği temsilcileri, Muhtarların, kendi aralarından seçecekleri temsilcileri, Siyasi partilerin temsilcileri, meslek kuruluşları, sendikalar, noterler, baro, kooperatifler, birlikler, konuyla ilgili dernek ve vakıf temsilcilerin katılımı ile çokta kolay olan bu oluşum gerçekleşebilir.
 
Dolayısıyla Genel kurul, Yürütme kurulu, Meclis ve çalışma gruplarından oluşacak olan bu oluşum, Fatsa da verimli ve kaliteli hizmet üreteceğine inancım tamdır.
Unutulmamalıdır ki kent konseyleri, hiçbir belediyenin alternatifi değil, aksine belediyelere ışık tutarak, hedeflerine en kısa zamanda ve en etkili şekilde ulaşmalarına yardımcı olacağını inandığım, Fatsa Kent Konseyi artık Kurulması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde