23 Temmuz 2024

FATSA ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

  • PDF

Isparta’da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Ümit Karamustafa, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Eskişehir’den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri eğitim uçağının Isparta Yalvaç’ta düşmesi sonucu şehit olan Binbaşı Ümit Karamustafa’nın Ordu’nun Fatsa ilçesindeki baba evine acı haber kor düşürdü.

Binbaşı Ümit Karamustafa’nın şehit haberini alan yakınları ise baba evine akın etti. Şehit haberini Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve protokol üyeleri Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan evlerine giderek acılı haberi baba Sebahattin Karamustafa’ya verdiler. Aldıkları şehit haberiyle sinir krizleri geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.
Binbaşı Ümit Karamustafa için baba evinde helallik alınması sırasında gözyaşları sel oldu.
 
Şehidin kızları Öykü(11) ve Masal’ın(8) gözyaşları herkesi ağlattı.
 
Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50’de radar irtibatı kesildi. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonrasında saat 14.30 sıralarında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ve üç askerin naaşlarına ulaşıldı. Kazada şehit olan askerlerden Binbaşı Ümit Karamustafa’nın naaşı, Ordu-Fatsa ilçesindeki evine getirildi. 
Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan evlerinin önünde eşi Meryem ve kızları Öykü ve Masal ile babası Sebahattin, annesi Nezaket Karamustafa taziyeleri kabul ettiler.
Şehidin eşi Meryem Karamustafa, “Eşim şehit olduğu için mutludur, herkes hakkını helal etsin” diyerek ağıtlar yaktı.
15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Burada binlerce vatandaşın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı son yolculuğuna uğurlandı.
Bakanlar takdim etti
Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağı ve fotoğrafı ile Kur’an-ı Kerim’i şehidin yakınlarına takdim etti. Şehit pilotun 11 yaşındaki kızı Öykü Karamustafa, Bakan Canikli’nin elinden aldığı babasının fotoğrafına gözü yaşlı bir şekilde bakması herkesi duygulandırdı.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde