23 Temmuz 2024

“2018 YILI FATSA’YA UĞURLU GELECEK”

  • PDF

  “Ortak Akıl” toplantıları kapsamında, Fatsa ilçesinde faaliyet gösteren siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Enver Yılmaz, 2018’in Fatsa’daki altyapı çalışmalarında final yılı olacağını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başta olmak üzere, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek ve Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olğun, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan, Fatsa ilçesindeki siyasi parti temsilcileri ve meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri katıldı.
 Toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesinde yapımı tamamlanan, devam eden ve planlanan yatırımlara değinen Başkan Enver Yılmaz, ulaşım, içme suyu ve kanalizasyon yatırımları, doğal gaz çalışmaları, katı atık yönetim sistemi, kadınlar plajı, Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi, Fatsa Huzurevi Projesi, dış cephe iyileştirme çalışmaları, yayalaştırma projesi, akıllı bisiklet uygulaması, toplu taşıma dönüşüm çalışmaları ve Fatsa Meydan Projesi hakkında bilgi verdi.
 ŞEHİR İÇERİSİNDEKİ ALTYAPI YENİLENECEK
 Başkan Yılmaz, altyapı bakımından 2018 yılının Fatsa için final yılı olacağını ve sonrasında üstyapı çalışmalarına daha fazla yoğunlaşacaklarını belirterek, “Fatsa ilçemizde, grup yolları ağırlıklı olmak üzere menfezleri, duvarları ve v kanalları ile 71 milyon TL’lik yol ve sıcak asfalt çalışması yaptık. İçme suyu ve kanalizasyonla ilgili 19 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirerek ilçemizin sorunlarını büyük oranda çözdük. Doğal gaz çalışmaları nedeniyle şehirde şu an için yol çalışması yapmak çok mümkün değil ancak yıl içerisinde doğal gaz çalışmalarının belirli bir seviyeye gelmesiyle birlikte şehir içerisindeki su ve kanalizasyon hattını da tamamen yenileyerek yol çalışmalarımızı tamamlamak istiyoruz. İnşallah 2018 yılı, Fatsa’mız için altyapı çalışmalarında final yılı olacak” dedi.
DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI YIL SONUNA KADAR %40 SEVİYESİNE ULAŞACAK
 Fatsa’daki doğal gaz çalışmalarının 2018 yılı sonuna kadar %40 seviyesine ulaşacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Şu anda Fatsa ilçemizdeki doğal gaz çalışmalarında %25 seviyesindeyiz. Dolunay, Evkaf, Mustafa Kemal, Şerefiye, Dumlupınar, Kurtuluş ve Sakarya Mahallelerimizde yaklaşık 4 bin 500 abone bulunuyor. Yıl sonuna kadar doğal gaz çalışmalarını %40 seviyesine kadar getirerek ilçemizin büyük bir bölümünün doğal gaz hizmetinden faydalanmasını sağla-yacağız” diye konuştu.
FATSA’YA ÇÖP DÖKÜLMEYECEK, MEVCUT ALAN REHABİLİTE EDİLECEK
 Başkan Yılmaz, il genelindeki katı atıkların toplanması için son derece modern bir sistem kurduklarını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyemizden önce ilimiz genelinde toplanan çöpler, 23 ayrı noktada vahşi depolama yöntemi ile depolanıyordu. Bunlardan biri de Fatsa’nın merkezindeki vahşi depolama alanıydı. Katı atık yönetim sistemini tam olarak faaliyete geçirdiğimizde, tahminen mayıs ayından itibaren bu bölgemize çöp dökümünü sonlandıracağız ve mevcut alanı rehabilite edeceğiz” dedi.
 
 CUMHURİYET MEYDANI FATSA’MIZA HAYIRLI OLSUN
 Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nın toplamda 30 milyon TL’ye mal olacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Fatsalı hemşehrilerimiz için olmazsa olmaz projelerden biri olan Cumhuriyet Meydanı’ndaki çalış-malarımız devam ediyor. Kamulaştırma bedeli ve yapım maliyetiyle birlikte toplam 30 milyon TL’ye mal olacak projeyle ilgili 5 Şubat’ta ihaleye çıkıyoruz. Çalışmalarımız tamam-landığında, 120 araçlık yer altı otoparkı ve üstyapı görselleriyle birlikte Fatsa’mızın en güzel projelerinden biri olacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
 Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan davetliler, söz alarak Fatsa ilçesinin sorunları ve çözüm yolları ile ilçede devam eden yatırımlar hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştı.
“KAPALI PAZAR YERİ PROJESİNİN YAPIMINA BİZ BAŞLAYACAĞIZ”
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’da toplantıda yaptığı konuşmada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a böyle bir birlikteliği sağladığı için teşekkür ederek, “Gayretli çalışmalarıyla güzel yatırımlara imza attığı için bir kez daha teşekkür ederim. Kapalı Pazar Yeri projesi ile ilgili şu anda bir çalışma yapıyoruz.  Yeni kapalı pazar yeri yapımı konusu programımızdaydı. Sağ olsun Enver bey 2014 yerel seçimlerinden sonra Fatsa Belediyesi olarak talep ettiğimiz bütün yatırımları Büyükşehir programına aldı bunlardan bir tanesi de kapalı pazar yeriydi. Şöyle bir süreç gerçekleşti, estetik şehir projesi, sahil projesi bir çok proje ortaya çıktı. Bunun üzerine bir planlama yapmak durumunda kaldık. Bu yüzden kapalı pazaryeri projemiz biraz zaman aldı ama biz bu sıkıntıyı biliyoruz. Öncelik sırasına göre bir planlama yaptık. Ordu Büyükşehir Belediyemiz de beraber bu projeyi yapmaya karar verdik söylediğimizden ve taahhüt ettiğimizden daha güzel bir proje hayata geçecek, hazırlıklarımız yapıyoruz. Fatsa Belediyesi olarak ihale edeceğiz. İnşallah bu yıl olumsuz bir durum olmazsa bu projeyi yapıp kış mevsiminde bitireceğimizi tahüt ediyorum.” dedi.
“DOLUNAY KAVŞAĞINDA KÜÇÜK BİR TADİLAT YAPILDI”
Dolunay kavşağı projesinin programda olduğunu belirten Başkan Anlayan, “Karayolları Bölge Müdürlüğü projeye yaptı, proje Ankara'ya Karayolları Genel Müdürlüğe gönderildi, proje onay beklerken genel müdürlük proje de bir eksiklik buldu ve bölgeye geri gönderdi. Samsun Bölge projedeki tadilatı tamamlayarak tekrar genel müdürlüğe gönderdi. Biz de şimdi en kısa zamanda onaylanması için bekliyoruz. Bu toplantının başından beri konuşuyoruz hep aynı taraftayız diye. Allah muhafaza orada bir daha kaza olursa vatandaşlarımız bu zamana kadar sosyal tepki gösterirken biz olayı yatıştırmak ve yolu açmak için uğraşmıştık. Ben bundan sonra yolu kapatanlarla beraber olacağımızı söylüyorum ” diye konuştu.
 
 “CUMHURİYET MEYDANI PROJESİNİ BİNAYA RAĞMEN YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Cumhuriyet Meydanı Projesi ile ilgili de konuşan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Cumhuriyet meydanında bir tane yıkılacak bina kaldı. Burayı riskli yapı kapsamına aldırdık. Kamulaştırma davası ile birlikte hangisi daha önce biterse biz ona göre hareket edeceğiz. Bina sahibi riskli yapı konusuna itiraz etti, şu anda Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bu konu görüşmeyi bekliyor. Bu binanın yıkılması gecikse bile bu bina bizim projemizi yapmaya asla engel teşkil etmeyecek. Bu bina ayakta dursa bile biz projemizi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
  “ÇÖPLER SAATİNDE BIRAKILSA HİÇ BİR SORUN YOK”
 Çöp konusunda şehir içerisinde konteynırlarda çöp bulunmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Başkan Anlayan, “Yerin altına alınabilen konteynırlar alternatif çözüm gibi gözüküyor. Bu konteynırların yerin altından alınması, boşaltılması belli bir zaman alıyor. Poşetler de kirlilik arz etmiyor mu ediyor ama eğer bizim dediğimiz ve ilan ettiğimiz yöntemle çöpler koyulur ve toplanırsa asla kirlilik arz etmiyor. Biz çöplerin hakiki çöp poşetine konulmasını istiyoruz ve çöplerin çöp toplama saatine göre bırakılmasını söylüyoruz. Bu konuya riayet edilse şehirde asla çöp kirliliği olmayacaktır.” şeklinde konuştu.  
“GALERİCİLER SİTESİ
 HAYATA GEÇECEK, SAHİL KURTULACAK”
Revize imar planı ile Fatsa'daki yeşil alanı yüzde 65  artırdıklarını belirten Başkan Anlayan, “Bu revize imar planı sayesinde Organize Sanayi yoluna artık ırmak kenarı boyunca değil Özel Sanayi kavşağında itibaren girerek 25 metrelik bulvarla gideceğiz. Biz o bölgeyi komple sanayi alanı ilan ettik inşallah bu çalışmalar Organize Sanayi ile birlikte istihdama çok büyük katkı sağlayacak.  Galericiler Sitesi sahili kurtaracak bir projedir. Yeni plana göre Organize Sanayi'ye giden yolda biz Galeriler Sitesi için yeni tahsisi koyduk. Yeni revizyonda bizim Galericiler sitemiz var. Burada Milli Emlak'ın bir itiraz süreci var inşallah ondan sonra bu projeye başlayacağız.” dedi. 
“700 ARAÇLIK OTOPARK YAPACAĞIZ”
Otopark sorunun Fatsa’nın en önemli sorunu olduğunu ifade eden Anlayan, “Bu bütün Türkiye'deki bütün gelişmiş ülkelerdeki ortak sorun. Otopark sorunu biraz da zenginliğin getirdiği sonuçtur. Şehrimize nefes aldıracak bir otopark projemizde Sakarya Ortaokulu'nun yanındaki açık otoparktır.
 Biz burası için 700 araçlık hem yerin altına hem üstüne kapalı otopark planlamıştık. Hükümetimiz şöyle bir karar çıkarttı. Cinsi mezarlık vasfı gözüken mülkler başka amaçla kullanılamaz. Bu kanuna takıldığımız için şu anda oraya otopark yapamıyoruz. Biz şöyle bir çözüm düşündük gerekirse dava açarak netice almak suretiyle buraya 700 araçlık otopark yapacağız.” dedi. 
 
“YÜKSEK KATLI BİNALARA OTOPARK VE AÇIK ALAN ŞARTI KOYUYORUZ”
 
Toplantıda son konuşmasını yüksek binalar konusunda yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Fatsa'nın çarpık yapılaşması çok eski yıllara dayanıyor. Binalar bitişik nizam olduğu için otoparkları yok biz bu sebeple toplu yapılaşmayı destekliyoruz çünkü gerek şehir içerisindeki gerek şehir dışındaki yüksek katlı binalarda kesinlikle bodrum yapma şartı koyuyoruz. 
Buranın otopark olma zorunluluğu var. Yüksek binalarda hem buraya hizmet verebilecek kendi park alanını yaptırıyoruz hem de otoparkını yaptırıyoruz. Bu sayede yeni yapılan binalar hava alıyor hem de etrafı açılan binalar  bu vesileyle şehir hava alıyor. Beni inşallah bugün anlayamayanlar 50 sene sonra anlayacaklar.  Hepsi bu şekilde olduğunda daha düzenli hava alan alanı otoparkı olan daha yaşanılabilir bir şehir görülecek.” şeklinde konuştu. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde