23 Temmuz 2024

YUSUF KAYNAR SÖZÜNÜ VERDİ “GÖREVE GELDİĞİM TAKDİRDE”

  • PDF
      Fatsa Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar,  ‘Fatsa Madeni Eşya Sanatkârlar Odası Başkanlığına adaylığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
   Madeni Eşya Odası Başkanı seçildiğinde, başka bir odanın yöneticiliğine aday olmayacağının altını çizen Yusuf Kaynar; “ Madeni eşya odasına tüm çaba ve gayretimle hizmet edeceğim” dedi. 
Göreve geldiğimiz taktirde esnaflarımızın bütün beklentilerini karşılayacağız diyen Yusuf Kaynar, sorunları ve çözümleri iyi bildiğini vurguladı.
“Kendi Odalarının Sorunlarını Unuttular”
Yusuf Kaynar; “Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifini, Madeni Eşya Sanatkarlar Odasını, hem de Ordu Birlik Başkan Yardımcılığı görevini yönetirken eksiklerin kalabileceğini düşün-düğümüz için biz aday olduk. İki kurumda başkan olmak hizmetin birini engelliyor. Şu andaki pozisyon da bunu gösteriyor. 12 yıl önce bu teoriyi savunduk bu günde bu yüzden aday oldum. Esnaf Kefalet Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı olanlar kendi odalarının sorunlarını unuttular, mesailerini farklı yönlerde harcadılar” dedi. 
 
“Esnafımız Teknolojilerden ve gelişmelerden 
haberdar olacak”
 Göreve geldiğimiz taktirde bir çok çalışmamız olacak diyen Yusuf Kaynar; “Odamıza kayıtlı esnaflarımızın sorunlarının çözümü için her sektörden komisyonlar kuracağız ve üyelerimiz sorunlarını komisyonlara bildireceklerdir. Her ay komisyon toplantılarında esna-flarımızın sorunlarını dile getirecek ve çözüme kavuşana dek komisyonlar tarafından takibi yapılacaktır. Esnaflarımızın sektörel eğitim, bilgilendirme, toplantı, kurslar, vb. etkinliklere katılması için ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak özellikle sektördeki yeni teknolojilere ilişkin kurslar düzenlenecek. Böylece sektördeki yeni teknolojilerden ve gelişmelerden haberdar olacak esnafımız birçok açıdan fayda sağlayabilecektir” dedi. 
 
“Komşuluk ilişkisi geliştirilecektir” 
Gerek  oda ve gerekse esnafımızın bireysel başvuruları kapsamında ulusal ve uluslar arası destekli projelerin hazırlanması ve uygulanmasında ilgili kurum /kuruluşlar ile görüşülecek ve her türlü destek sağlanmaya çalışılacaktır diyen Yusuf Kaynar açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü; “Esnaflarımızın arasında herhangi bir sorun olduğu takdirde odamız arabuluculuk görevi  üstlenerek bu sorunun giderilmesine katkıda bulunacaktır. Böylece esnaflarımız arasında dostluk kardeşlik ve dayanışma duygusu perçinlenerek odamız daha güçlü bir hale gelecektir. Belirli periyot aralıklarında kahvaltı yemek gibi organizasyonlar düzenlenecek ve bu organizasyonlara ailelerle katılım sağlanacaktır. Esnaflarımız arasında aynı zamanda komşuluk ilişkisi geliştirilecektir. Ayrıca bu organizasyonlarda üyelerimizin talepleri öğrenilmekle birlikte sorunları ve çözüm önerileri de tartışılacak” dedi. 
 
“Esnafımız daha aktif olacak”
Üyelerimizin sorunları çözümü yada taleplerinin yerine getirilmesine üst kurumlar ve kamu kurumlarıyla sıkı ilişkiler kurularak bürokratik süreçlerinde hızlanması sağlanacaktır. Böylece resmi işlemlerin hızlanması sayesinde esnafımızın zaman kaybı da en aza indirilmiş olacaktır. Yaşadığımız bölge ve faaliyet gösterdiğimiz sektörler hızla gelişip büyürken esnaflarımızın da kendini yenilemesi geliştirmesi ve ekonomik açıdan büyümesi için atılacak adımlarda oda olarak esnafımıza yardımcı olunacaktır. 
Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen sektörel fuarlara esnaflarımızın kendi seçtikleri temsilciler gönderilecek ve sonraki fuarlarda bu temsilciler her seferinde değişerek daha çok esnafımızın fuarlara katılımı sağlanacaktır. Esnaflarımızın en büyük sorunlarından biri olan yardımcı personel konusunda Milli Eğitim müdürlüğümüz koordinesinde endüstri meslek lisesi ve çıraklık eğitim merkezi  ile işbirliği halinde yardımcı personellerin sayısı ve niteliği arttırılacaktır. Böylece şeffaf, akılcı, dürüst ve ekip çalışmasına önem veren bir yönetim anlayışıyla üyelerimizin her koşulda söz sahibi olduğu bir yönetim anlayışını ortaya koyacağımızı şimdiden taahhüt ediyoruz” dedi.  Haber: Sümeyra ÖZCÜRE
 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde