23 Temmuz 2024

Fatsa Devlet Hastanesi Modern Binasıyla “GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKIYOR, YETERLİ DOKTOR BULUNAMIYOR”

  • PDF

14 Mart 2016 tarihinde açılışı gerçekleşen ve modern yapısıyla göz dolduran 350 yataklı Fatsa Devlet Hastanesi günlük üç bine yakın hastaya poliklinik hizmeti veriyor.Fatsa ilçesinin dışında çevre ilçelerden de birçok hastanın tedavisinin gerçekleştiği Fatsa Devlet Hastanesi bölgeye hizmet edebilecek bir konumda yer alıyor. 5 yıldızlı bir otel görünümünü taşıyan hastane, modern cihaz teknolojileriyle donatıldı. 

Öte yandan açıldığı günden itibaren personel ve doktor açığı bir türlü kapatılamayan Fatsa Devlet Hastanesi, zaman zaman hasta ihtiyaçlarına karşılık veremiyor.
Uzman doktor ve personel ihtiyaçları için yetkili kurum ve mercilere talepte bulunan hastane yöneticileri, kadroyu henüz tamamlamış değil.
Geçtiğimiz günlerde Fatsa Devlet Hastanesine Genel Cerrahi ve Cildiye bölümleri olmak üzere 2 adet uzman doktor kadrosu açıldı. Bunun yanı sıra 300 yataklı Ünye Devlet Hastanesine ise 11 adet uzman doktor kadrosu açıldı. Bu kadrolar doktor tercihlerinin ardından doldurulacak. Atamaları yapan Sağlık Bakanlığı doktor dağılımlarını yaparken hastanenin bulunduğu konumu, günlük hasta sayısını ve yatak sayısını göz önüne alarak dağılım yapması beklentiler doğrultusundadır. 
Örneğin Fatsa Devlet Hastanesinde Göğüs Hastalıkları, Plastik Cerrahi ve Psikiyatri alanlarında uzman doktor bulunmuyor.  Ünye Devlet Hastanesinde Başhekimle birlikte 2 adet Plastik Cerrahi, 2 adet Psikiyatri alanında uzman doktor bulunmaktadır. Ordu genelini ele aldığımızda sağlık hizmetleri sunulurken doktor dağılımları ihtiyaca cevap verecek şekilde olmalıdır. Fatsa’nın çevre ilçelerinde yaşayan bir hasta tedavi görmek amacıyla konum olarak daha uzak bir hastaneye yönlendirilmemelidir. 
“ASIL SAĞLIK HİZMETİ”
Sağlık Hizmetlerinin en önemlisi devasa binalardaki hastaneler inşa etmek değildir diyen vatandaşlar; “Asıl sağlık hizmeti, bu modern binaların içerisinde hasta ihtiyaçlarına karşılık verebilecek doktor ve personel kadrolarını oluşturabilmektir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir hastaneye kavuştuk. Oldukça temiz ve konforlu bir binada tedavi görüyoruz. Ancak bazı bölümlerde doktor yok. Farklı hastanelere yönlendiriliyoruz ya da randevu alamıyoruz. En kısa zaman içerisinde yetkililerin bu eksiklikleri gidermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 
“KADROLAR 
DOLDURULABİLİR” 
Kısa süre içerisinde Fatsa Devlet Hastanesinin eksikliklerinin giderilmesi beklentisinde olan Fatsalılar, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar’a çağrıda bulundular; “ Bölge siyasetçilerinin sağlık bakanlığına yapacağı taleplerle kadrolar doldurulabilir. Bu bağlamda bizlerin sesini duyan yetkililer gerekli başvuruları yapmalıdır.” Haber: Sümeyra ÖZCÜRE
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde