23 Temmuz 2024

Taşçı “Ordu'da Teknik Kolejler açılmalı”

  • PDF

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın projeleri arasında yer alan Mesleki ve Teknik eğitim veren Teknik Kolejler başta bizim ilimizde olmak üzere bir an önce hayata geçirilmelidir” dedi. Konuşmasında Ordu’da yapılacak olan Ordu, Ünye ve Fatsa Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ergün Taşcı, şöyle konuştu: “Ordu’da 4 adet sicil almış OSB bulunmaktadır. Bugüne kadar toplamda 101 hektar büyüklüğündeki 2 adet OSB’nin altyapı inşaatı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği sağlanarak sanayicilerin hizmetine sunulmuştur. Bu projeler için 56.549.374 TL devlet kredisi kullandırılmıştır. Bakan-lığımız ayrıca 90 hektar büyüklüğünde Ordu 2. Organize Sanayi, 94 hektar büyüklüğünde Geniş-letilmiş Fatsa Organize Sanayi ve 56 hektar büyüklüğünde Ünye Organize  Sanayi Bölgesi olmak üzere toplam 240 hektar büyüklüğündeki 3 yeni OSB projesini 2017 yatırım programına almıştır.”

 OSB’ler 6 bin 
kişiye iş verecek
 
Devam eden bu projelerin tamamının kamulaştırma çalışmaları sürdüğüne değinen Taşçı, “Daha önce kamuoyuna duyurduğumuz şekliyle, bu projeler için şu ana kadar kullandırılan kredi miktarı 13.053.687 TL olmuştur. 2020 yılında tamamlanması planlanan bu projeler sayesinde bölgemizde yaklaşık 6.000 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır. Büyük oranda fındık üretimine dayalı bir ekonominin olduğu bölgemizde alternatif alanlar oluşturmak çok elzem bir durumdur” diye konuştu.
 
Kredi miktarı artırılmalı
 Bir hususu da özellikle vurgulamak istediğini ifade eden Taşçı, “Bahse konu organize sanayi bölgeleri için kamulaştırma çalışmalarımızı bir an önce bitirmek istiyoruz. Bu bölgelerin kamulaştırılması için ayrılmış olan kredi miktarının az olduğu kanaatindeyim. Sayın Bakanımızdan özel bir istirhamım olacak, hem kaynak aktarımının hızlı bir şekilde yapılması, hem de kamulaştırma için belirlenen kredi kullanım miktarının arttırılması noktasında kendisinden özel ilgi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Teknik Kolej talebi
 
Ordu’daki girişimci ve sanayicilerimizin bilhassa Ar-Ge çalışmalarıyla desteklenmesinin önemine de değinen Taşcı, “Bu konuda Ordu Üniversitesi, fakülte ve yüksekokullarıyla beraber bu alanda birçok projeyi üstlenebilir. Sanayicilerimizin katma değeri yüksek, ihracata dönük nitelikli üretim yapabilmesi için Ar-Ge çalışmaları çok önemli bir yere sahiptir. Ekonomik hayat tüm yönleri ile desteklendiği takdirde gerçek başarı sağlanacaktır. Bunun için işe en baştan başlayarak çocuklarımızın ilkokuldan itibaren branşlaşmasını temin etmeli ve bu konuda yatkın olanları şimdiden bir sanayici, bir müteşebbis olarak yetiştirmeliyiz. Bu nedenle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın projeleri arasında yer alan Mesleki ve Teknik eğitim veren Teknik Kolejler başta bizim ilimizde olmak üzere bir an önce hayata geçirilmelidir” ifadelerinde bulundu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde