23 Temmuz 2024

“Türkiye Tarımı Konuşuyor"

  • PDF
Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç,  İnegöl Belediyesi ve Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) iş birliğiyle düzenlenen “Yeni Türkiye'nin Tarım Politikaları Çalıştayı" na katıldı.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden akademisyenlerin, tarım alanında uzman isimlerin ve tarıma ilişkin sivil toplum oluşumlarının temsilcilerinin yer aldığı “Türkiye Tarımı Konuşuyor” konulu çalıştayın açılış törenine İnegöl Kaymakamı Ali Akça, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, STK temsilcileri çok sayıda davetli katıldı.
Toplumun tarımsal ürünlere ilişkin hassasiyetinin altını çizmek, uygulanan tarım politikalarına katkı sağlamak ve Türkiye’nin hedeflerine ulaşma yolunda tarım alanında yeni bir ses ve soluk getirmek açısından önem arz eden çalıştayda tarımda yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerileri Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen alanında uzman isimleri tarafından konuşuldu.  İki bölümden oluşan çalıştayın ilk oturumunda tarımsal verimliliğin arttırılması konusunda çözüm arayışları konuşulurken, ikinci oturumunda tarımsal destekler, çiftçinin faydalanacağı olanaklar, pazarlama ve ihracat konuları görüşüldü. 
Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ülkelerinin gelişim lokomotifi olan üniversiteler, misyonları gereği bölge ihtiyaç ve sorunlarına cevap verme noktasında çalışmalara imza atma görevi üstlenen bilim kuruluşları olarak faaliyet göstermektedir. Gerek Üniversitemiz bünyesinde gerekse sanayi ile yapılan iş birlikleri çerçevesinde bölge ürünlerinin her alanda kullanılması ve çeşitliliğinin artırılmasıyla ilgili yürütülen bilimsel çalışmalar, Türk ekonomisine ve Türk endüstrisine yeni hamleler kazandıracaktır. 
Yürüttüğümüz aka-demik çalışmalarla bölgemizde yetişen tarım ürünlerinin verimini artırmak amacıyla yapılan yayın ve araştırmalar önemli bulgulara yer vermektedir.  Hem ulusal hem de uluslararası platformlarda gerçekleştirilen bu ve buna benzer kongre, sempozyum ve çalıştaylar da bölgemizin önemli tarım kaynakları ile ilgili gerçekleştirilen çalışma ve uygulamalar konusunda bizlere rehberlik edecektir.” şeklinde konuştu.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde