23 Temmuz 2024

FATSA KAYMAKAMI MEHMET YAPICI: “7’DEN 70’E TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

  • PDF
Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Fatsa Kaymakamlığı olarak yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren Kaymakam Yapıcı, ilçemizdeki kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.
Fatsa Kaymakamlığı olarak yürütülen projelerden olumlu sonuçlar aldıklarını ve kısa zaman dilimlerinde büyük yol kat ettiklerini belirten Fatsa İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı; “ Güzel ilçemizi daha iyi bir noktaya getirmek için ortak adımlar atmaya devam edeceğiz. Aldığımız en ufak olumlu sonuçlar bile bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.  
 
“YETİM ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı: “Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğümüz “Bana Bir Tutam Sevgi Gönder” projesini dernekleştirdik. Fatsa Yetimlerini Sosyal İçselleştirme Derneği (FAYSİD) olarak ilçemizde 103 yetim öğrenciye ulaştık. Bu aileleri tespit ettikten sonra ziyaretler gerçekleştirdik. Her aile hakkında da eksikliklerinin yer aldığı rapor tuttuk.  Öğrencilerin teknoloji bağımlılığı konusunda eğitilmesi, öğrenci ve ailelerle yemek organizasyonu, şiir dinletileri, spor müsabakaları, gezi ve doğa yürüyüşleri gibi birçok faaliyet ile yetimlere yanında olduğunu hissettirmeyi amaçlıyoruz. Bu organizasyonları ve yardımları da çok fazla basına aksettirmeden, öğrencilerimizi kırmadan yapmaya çalışıyoruz” dedi.
 
“KADIN HAREKETİ
 PLATFORMU”
Kaymakam Yapıcı: “Yine Fatsa Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Kadın Hareketi Platformu da dernekleşti ve hazırlanan proje İç İşleri Bakanlığına sunuldu. Kadın Hareketi Platformu ise anneler Gününde, Dünya Kadınlar Gününde ve birçok özel günlerde konferanslar yaparak kadınlarımıza yönelik güzel işlere imza atıyorlar. Toplumda kadının öneminin farkındayız ve bu farkındalığı da kadınlarımıza hissettirmek istiyoruz. Bu dernek ilerleyen günlerde de güzel işlere imza atacaktır diye düşünüyorum. Kadın Hareketi Platformu ile ilçemizde kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
“UYUŞTURUCUYLA
 MÜCADELEMİZ 
DEVAM EDİYOR”
Fatsa Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Uyuşturucuyla Mücadele Projesinin de dernekleşerek faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı: “Daha çok gelişmiş ülkelerde olan uyuşturucu bağımlılığı bizim ülkemizde de son zamanlarda sıkça görülmeye başlandı. Bu vesileyle il ve ilçelerde uyuşturucuyla mücadele kurulları ciddi görevler yapıyorlar. 
Bu derneğin amacı uyuşturucuyla mücadele esnasında mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem planını ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde eyleme geçirmektir. Mücadelenin bir adli yönü bir de eğitim yönü var. 
Kendimize 300 aileyi hedef almıştık. Geçen yıl uyuşturucu ve zararlarıyla ilgili eğitimler verdik. Bu yıl yine sil baştan bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Bunun için 4 adet uzmanımız var. 
Geçtiğimiz gün KYK Kız yurdunda öğrencilerimize bir konferans verdik ve oldukça faydalı bir konferans oldu. Okullarda ve kurumlarda bu eğitimlerimiz devam edecek. Aşılmayacak boyutta bir problem olmadığı kanaatindeyiz” dedi. 
 
“BU PROJE TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK OKUMA PROJESİDİR” 
Çocuklarımıza kitap okuma sevgisini aşılamamız gerekiyor diyen Kaymakam Yapıcı Fatsalı Gençler Okuyor projesinin Kasım ayı içerisinde yeniden başlayacağını söyledi. Yapıcı: “Fatsalı gençler okuyor projesi devam ediyor. Fatsa Kaymakamlığı olarak her sene kitap okuma yarışması düzenliyoruz. Bu proje Türkiye’deki en büyük okuma projesidir. Gecen sene projeye katılım sayısı 5 bindi. Fatsa Kaymakamlığı olarak proje sonunda en çok kitap okuyana ödül veriyoruz. Dereceye girenler en az 30 veya 40 kitap okuyor. Kasım ayı içerisinde projemiz tekrar başlayacak. Geçen yıl bu yarışmada 18 kişiye bilgisayar hediye ettik” dedi. 
 
“ÇOCUKLARIMIZ SOKAKTA 
ÇALIŞMAYACAK”
İlçemizde sokakta çalışan çocuklara yönelik Sokak Çocukları Projesi yürüttüklerini ve bu proje bağlamında da ailelere eğitim verdiklerini ifade eden Kaymakam Yapıcı: “Sokak çocuklarına ilişkin yürüttüğümüz projemizde de büyük yol katettik. Fatsa’da sokakta yaşayan çocuk yok ancak sokakta çalışan çocuklarımız vardı. Bu platform ile 17adet çocuğa ulaşmıştık. Bu çocuklar dışarıdan ilçemize gelen değil bizim kendi ilçemizin evlatlarıdır. Şu anda bu sayı on bire düştü. Bu çocuklarımızı öncelikle belirledik, ardından evlerine giderek problemlerini tespit ettik. Bu projemizde dernekleşti ve çalışmalarını sürdürüyor. Eğer çocuklarımızın maddi yetersizliği varsa bunu gidermeye çalışıyoruz, eğer psikolojikse ya da aile zorlaması varsa bunu gidermeye çalışıyoruz.” dedi. 
 
“YAŞLILARIMIZA YEMEK VE EV TEMİZLİĞİ DESTEĞİ SUNUYORUZ”
Kimsesiz yaşlıları da unutmayan Fatsa Kaymakamlığı, yardıma muhtaç 78 yaşlıya temizlik ve yemek hizmetleri sunuyor. Bu proje hakkında da bilgiler veren Kaymakam Yapıcı şu ifadelerde bulundu: “Kimsesiz yaşlılara yönelik Kimsesiz Yaşlılar Projemizle ise 78 ailemize ulaştık.  Bu yaşlılar kendilerine bakamayacak düzeydeler. İncelemelerden sonra 25 ila 30 arası ailemizin evlerini Fatsa Kaymakamlığı olarak Temiz Evim Presesi kapsamında temizliyoruz. Yemeğini yapamayan bu yaşlı ailelerden 100 aileye de günlük yemek veriyoruz. Çünkü bazı yaşlılarımız maddi durumu yeterli ancak yemeğini yapamayacak durumdalar. Bu projeye de Fatsa Kaymakamlığı olarak önem veriyoruz” diye konuştu. 
Haber: 
Sümeyra Özcüre 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde