06 Mayıs 2024

Umut Derneği’nden ‘7 Bölge 7 İklim, 7 Renk Ve 7 Lezzet’ Kermesi

  • PDF

umut22-5-2013Muhsin YILMAZ

Fatsa Umut Derneği’nin açtığı “7 Bölge 7 İklim, 7 Renk ve 7 Lezzet” isimli yardım kermesinin açılışına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Uçma, neşesi, enerjisi ve Ebru sanatındaki ustalığıyla kermese renk kattı.
Umut Derneği’nin açtığı kermese AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Uçma’nın yanı sıra Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, Korgan Belediye Başkanı İhsan Güven, FASİAD Başkanı Hasan Gül ve İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Aslan’ da katıldı.
Kermesin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Bekir Atmaca Mayıs ayının bir çok etkinlikle geçtiğini bu kermesin de bu etkinliklerden bir tanesi olduğunu söyledi.

“Umut Derneği’ni Tebrik Ediyorum”
AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Uçma ise konuşmasına Fatsalı olduğunu vurgulayarak başladı. Milletvekili Uçma aslen Korganlı olduğunu belirterek, “Ama nüfus kağıdımda Fatsa yazıyor. Bu bakımdan burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Mayıs ayı Karadeniz halkının denizle buluştuğu bir ay. Bu ay her yönüyle oldukça renkli geçiyor. Umut Derneği yetkililerini açtıkları bu güzel kermesten dolayı tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sosyal dayanışmayı artıran örnek dayanışmalardır. Dünyada Uneskonun koruduğu tarihi eserler vardır. Onlara dokundurmamak, korumak onlara nadide bir çiçek gibi saklayarak gelecek nesillere intikal ettirmek gerekir. Ben sevgili Fatsalıları insanlıkları konuk severlikleri, ahlakları, edepleri, hayaları, millete ve memlekete bağlılıkları bakımından Dünyaya örnek alınması gereken insanlar olarak ilan ediyorum. Bu kermesin amaçlanan unsurlar için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Uçma Ebru Sanatındaki Ustalığını Gösterdi
AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Uçma kermesi gezerken Ebru sanatı konusunda ilk defa uygulama yaptı. Uygulamayı ilk yapmasına rağmen ustalığını gösteren Milletvekili Uçma konuyu yine siyasete getirerek, “Sayın Başbakanımız ustalık döneminde 600 yıla sığacak bütün birikimleri hayata geçirmeye gerçekten büyük bir çaba ve gayret gösteriyor. Görülüyor ki bütün Dünya Türkiye’yi büyük bir hassasiyetle izliyor. Obama Başbakan görüşmesinde bunu gördük. Birde Clinton-Ecevit görüşmesi vardı. Çok silik bir görüşme olmuştu. Bir ülkenin itibarı o ülkenin uyguladığı protokolle öne çıkıyor. Bugün ben de Fatsa’da ustalık örneklerinden birini sundum” dedi.umut-22-5-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde