23 Temmuz 2024

İSTİRİDYE MANTARI TESİSİ HİZMETE AÇILDI

  • PDF
Kayaköy Akçakese Mahallesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında istiridye mantarı yetiştiriciliği tesisi açıldı.
İşletmeciliğini Yener Çetin’in yaptığı istiridye mantarı tesisini ziyaret eden Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar ve Fatsa Gıda ve Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Erkan Ayaz genç üreticiye hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”
Genç çiftçi projesi kapsamında açılan bu işletmenin öncelikle bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum diyen Fatsa Ziraat Odası Başkanı Ethem Kibar: “ Yener Bey isimli işletmecimiz büyük bir özveriyle işletmesini kurdu. Tesisin kapasitesini ilerleyen süre zarfında artırmayı düşünüyor. Fındığa alternatif gelir sağlayacak her alanda üreticiye destek vermeye devam edeceğiz. Bu tesislerin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Yener Bey’e de kendi bütçemizden destek olmaya çalıştık. Özellikle pazarlama konusunda bir takım sorunlar oluyor ve onlarda yavaş yavaş aşılacaktır diye düşünüyorum” dedi. 
“YILLIK 12 TON İSTİRİDYE MANTARI ALINMASI BEKLENİYOR”
Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Genç Çifçi Projesi kapsamında ilçemiz Kayaköy Akçakese Mahallesinde 100 metrekare sera içerisinde istiridye mantarı yetiştiriciliğine başlayan Yener Bey’e hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum. Bu istiridye mantarı üretim tesisi bakanlığımızın verdiği 30.000 tl hibe desteği ile yapılmıştır. 17 ton kompost kapasiteli modern seradan yıllık 12 ton istiridye mantarı alınması bekleniyor. İlçemizde fındık üretiminin yanında sera içinde istiridye mantarı için uygun iklim ve nem koşulları sağlandığında yıl boyu düşük üretim maliyetiyle aileye iyi bir gelir sağlanmaktadır”.
“TESİSİMİZİ KURDUK VE ÜRETİME BAŞLADIK”
 İstiridye mantarının bölgemizde yeni yeni tanınmaya başladığını ifade eden işletme sahibi Yener Çetin: “İstiridye mantarı yetiştiriciliğine başladık. Son zamanlarda rövanşta ve talep oldukça güzel. Bu mantar türü Karadeniz Bölgesinde yeni yeni tanınmaya başlandı ve lezzet olarak da insanlar severek tüketiyorlar. Köyümüzde tesisimizi kurduk ve üretime başladık. Genç Çiftçi Presesi kapsamında aldığımız hibe desteği le işletmemizi kurduk. Fatsa Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım Müdürlüğü yaptığı desteklerle yanımızda oldular. Bugünde tesisimizi ziyaret eden Ziraat Odası Başkanı Ethem Kibar ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Erkan Ayaz Beye çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Haber: 
Sümeyra Özcüre
 
Son Güncelleme: Çarşamba, 08 Kasım 2017 12:34

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde