23 Temmuz 2024

ORDU’YU CUMHURİYET COŞKUSU SARDI

  • PDF

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümü, Ordu’da düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı.“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı” çerçevesinde düzenlenen etkinlikler, 28 Ekim günü Şarkiye Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.

 
Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, protokol mensupları ve vatandaşların Atatürk Anıtı önündeki yerlerini almalarının ardından, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Anıttaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
 
Kutlamalara, saat 09.30’da Vali Seddar Yavuz’un makamında tebrikleri kabulüyle devam edildi. Valilik Makamında yapılan Tebrikat Töreni’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av. Murat Poyraz ile diğer protokol mensupları, adli ve askeri personel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Ordu Lisesi önündeki tören alanına geçildi ve tören öncesinde Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vali Yavuz, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.
 
CUMHURİYET’İMİZİN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
 
Konuşmasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümünü kutlayarak başlayan Vali Yavuz, ”Dünyada gerçekleşen sanayi devrimi, sadece geleneksel üretim metot ve yöntemlerini yerle bir etmekle kalmamış, aynı zamanda siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri sonuçlar da doğurmuştur. Sanayi devrimi sonucu oluşan ekonomik, siyasi ve askeri değişim, Osmanlı’nın sonunu hazırlamıştır. Arkası kesilmeyen askeri yenilgiler ve dış borç batağı ile 1. Dünya Savaşı’na girilmiştir. Savaşın kaybedilmesi ile ülkemiz işgale uğramıştır. Belleğimizden asla silinmeyecek işgal ve işgale karşı yapılan mücadele yılları başlamıştır. Aziz milletimiz; Atatürk önderliğinde, cihat ruhu ve iman kuvveti ile şahadet şerbetini gül bahçesine girercesine içerek vatan topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmıştır. Mehmetçik bilir ki şehitler ölmez. Şehitlerimiz, her an bizimledir çünkü Yüce Allah Kur’ân-ı Kerim’in de, ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler’ buyuruyor” şeklinde konuştu.
 
DEMOKRATİK REJİMLERDE, MEŞRUİYETİN KAYNAĞI HALKTIR
 
Demokratik rejimlerle birlikte kutsal devlet anlayışından, ‘Kutsal Vatandaş’ anlayışına doğru hızlı bir geçişin olduğunu da ifade eden Vali Seddar Yavuz, “Demokratik rejimlerde, meşruiyetin kaynağı halktır. Gücünü halktan almayan hiçbir yetki kullanılamaz. İdarenin şeffaf, hesap verebilir, insan onuruna yakışır yol ve yöntemleri kullanması esastır. İnsanlığın bugün itibarıyla bulabildiği en iyi yönetim biçimi, şüphesiz demokrasidir” diye konuştu.
 
DÜNYAYA ADALETİ VE HAKKI HÂKİM KILMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ
Konuşmasında hem çocuklara hem de gençlere çağrıda bulunan Vali Yavuz, ”Dünya üzerinde iki büyük medeniyetten bahsedebiliriz; biri İslam medeniyeti (doğu), diğeri ise batı medeniyeti (Hıristiyanlık)’dir. İslam medeniyetinin 1000 yıldır lideri ve temsilcisi biz Türk milletiyiz. Bizim dünya barışı, huzuru ve refahına, dün olduğu gibi bugün de önemli katkılarımız olacaktır. İslam dünyasında Türkiye’nin yegâne rakibi yine kendisidir. Güçlü bir Türkiye, ancak Balkanlar’da, Ortadoğu’da ve Kafkaslar’da özellikle Kudüs’te kan ve gözyaşına dur diyebilir. Dün büyük işler başarmışsanız, bugün ve yarın daha büyük başarılar sizi bekliyor demektir. Bu nedenle siz, Mehmet Akif’in deyimiyle ‘Asım’ın Neslisiniz’. İhtiyaç duyduğumuz; çok çalışmak ve medeniyetimize sahip çıkmak. Çok çalışın bu asır bizim asrımız. Dünyaya adaleti ve hakkı hâkim kılmak için çok çalışın” tavsiyesinde bulundu.
 
Vali Seddar Yavuz’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen “Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile boks, atletizm, judo, hentbol, masa tenisi, satranç, okçuluk, güreş ve badminton spor müsabakalarında dereceye giren genç sporculara ödül ve madalyaları Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz tarafından verildi.
 
Ödül töreni sonrası şiir dalında birinci olan Kumru Atatürk Ortaokulu öğrencisi Yağmur Bebe “Cumhuriyet Yeminli Mermiler” adlı şiirini, kompozisyon dalında birinci olan Altınordu Anadolu Lisesi öğrencisi Nevriye Kuvancı ise “Ben Cumhuriyet” konulu kompozisyonunu okudu.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılı nedeniyle düzenlenen kutlama programı, Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde