23 Temmuz 2024

FATSA’DAN YENİ PARTİ’NİN KURULUŞUNA YOĞUN İLGİ

  • PDF
Meral Akşener’in başkanlığında yeni parti kuruldu. Partinin ismi ‘İYİ PARTİ’ olarak açıklandı.
Logosuyla ve ismiyle dikkatleri üzerine çeken yeni partinin sloganı ‘Türkiye İyi Olacak’ şeklinde belirlendi.
Binlerce kişinin katılımıyla Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen kurultayda Meral AKŞENER genel başkan seçildi. 
Ardından 200 kişilik kurucular kurulu kamuoyuna tanıtıldı. Kurucular kurulu listesinde gençlere ve kadınlara ağırlık verildiği gözlerden kaçmadı.
 
Partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir otelde toplantı yapan Akşener, belirlediği 12 kişilik başkanlık divanı üyelerini açıkladı. Ordulu Musavat Dervişoğlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.
Genel Başkan Yardımcıları şu isimlerden oluştu:
"Ahmet Ersagun Yücel, Ayfer Yılmaz, Aytun Çıray, Dursun Müsavat Dervişoğlu, Durmuş Yılmaz, Hayrettin Nuhoğlu, Koray Aydın , Mustafa Erdem, Şenol Bal , Şule Ünlü Doğan, Ümit Özdağ ve Vedat Taylan Yıldız."
“Fatsa’dan katılım
 yüksek”
Yeni Parti’nin kuruluş kurultayına Fatsa’dan katılımın çok yüksek olduğu gözlemlendi.
Önümüzdeki günlerde şekil alacak teşkilatlarda her kesimden görüşe sahip flaş isimlerin yer alacağı kamuoyunda heyecan yarattı.
Partinin programı da belli oldu. ‘İyi bir Türkiye’, ‘Demokrasi ve Hukuk’, ‘Toplum’, ‘Kamu Yönetimi’, ‘İç ve Dış Güvenlik’, ‘Kurumlar’, ‘Dış Politika’ ve ‘Hedefler’ başlıklı 8 ana hedeften oluştu.
Akşener, konuşmasında şunları söyledi: “Umutlarımız hayallerimiz var. Gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir toplum istiyoruz. Hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah hayırlı eylesin. İyi adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir, bilgidir, zenginliktir, cesarettir. 
O da burada var. İyi, medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer. Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak. Dünya ile kucaklaşacak. ‘İyi Parti’ ile güçleneceğiz mutlu bir Türkiye olacağız” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde